Tuesday, 25 December 2012

Naemah Wahab, who is she?

Assalamualaikum..

DDM Naemah Wahab.. Berumur 27 tahun, tinggal di Terengganu, masih muda, punya banyak impian.. Insan ini sangat dikagumi..


Kenapa hari ni I nak cerita about DDM Naemah? Ok, actually she is my mentor. we all saling tak mengenali sebelum ini, but why beliau sangat giat membantu business partner untuk sampai ke destinasi SUCCESS dengan cepat?

Sekarang beliau memperolehi 5 figures income dalam Premium Beautiful Business. Financial freedom, siapa yang tak nak kan? Ini lah kekuatan GLG. we all saling membantu dan di latih untuk menjadi mentor yang BERJAYA. Hari ini beliau menjadi mentor I, suatu hari nanti I pasti menjadi mentor org lain pulak. So, teamwork ini ada sentiasa berkesinambungan.

Berbalik pada DDM Naemah, beliau sudah berkahwin dan punya seorang anak lelaki.. happy family la..
but why she wants to run this business? because she is a senior Engineer in Petronas Kerteh.. What is the relation between both of them??


Semua orang tahu, engineering field adalah satu bidang yang kritikal.. kerja tak tentu masa, sometimes tak ada masa pun untuk suami dan anak. kalau ikutkan pendapatan beliau dalam career ini, beliau tak perlu buat business pun. Tapi kenapa beliau buat, dengan bersungguh2 pulak tu.

DDM Naemah pernah bgtau I, masa mula2 nak buat business dulu beliau langsung tak mendapat sokongan dari suami. Beliau langsung tak mendapat galakan, tapi beliau ketepikan semua alasan and always keep going. Sehingga lah beliau menunjukkan bukti demi bukti kejayaan beliau dalam tempoh 1 tahun sahaja.


Siapa kata wanita berkerjaya tak boleh buat business?? DDM Naemah dah buktikan..!! In Shaa Allah tahun depan beliau akan diraikan sebagai CDM, pangkat tertinggi dalam business ni with income RM40k monthly.

Dan beliau dah pun layak mendapat car fund dari company dan hadiahkan sebuah wolkswagen scirocco buat suami tercinta. Lihat bagaimana wanita muda ini memberikan yang terbaik buat keluarganya.. Kita bukan mengejar kemewahan, tapi kita ingin melakukan yang terbaik dan cuba memenuhi impian orang2 yang kita cintai.. untuk suami, anak2 dan ibu bapa kita.


Impian beliau untuk melihat anaknya Umar membesar di depan mata hampir tercapai.. Bagaimana beliau lakukan ini? kerana beliau dibantu oleh mentor, dan beliau menjadi mentor terbaik untuk membantu rakan kongsi yang lain.

In Shaa Allah I pun akan ikut rapat2 jejak langkah beliau.. " SHINING DIAMOND "

Lets start with premium beautiful business..

call/sms : 010-2311031
whatsapp: 014-9739886
www.about.me/chempakamohddin


Monday, 24 December 2012

Journey to GLAM

Assalamualaikum..

Last Friday, 21st December.. me with my husband went to GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA (GLAM) di Persiaran Zaaba TTDI untuk timba ilmu dalam business.. this time berbeza skit coz we all riding superbike. Tak apa lah, terpaksa tinggalkan lil Rara sekejap sementara dia masih kecil dan belum faham apa2.

Mama dan baba berkorban untuk 2 tahun ni supaya 20 tahun lagi Rara tak aju soalan pada kami, kenapa mama and baba ni asyik keja je?? thats why we all tak nak tunggu, tengok dan takut untuk buat business..!!

Apa2 pun thanks to my hubby.. very good supporter..!!


Malam tu hujan sangat lebat sampai banjir area Shah Alam. Berbekalkan baju hujan, kitorang selamat sampai class.. sangat teruja tengok pintu class ni.

 Special class malam ni we talk about BIO-VELOCITY SLEEP MATE.. Hmm.. apa tu?


nak tau kena baca kat produk..tapi memang best la.. kalau nak dapat tidur bekualiti, elakkan process penuaan dengan cepat, elakkan anak2 kecil kena serangan asma boleh dapatkan BVSM ni k..

Biasa la, after class we meet our leaders untuk bincang about our business.. Best business teamwork ni, they are always there to guide, to help us to be like them.


Me with DDM Naemah Wahab from Terengganu.. di class inilah kami bertemu, berkumpul, belajar dan kejar impian. Walaupun sebelum saling tak mengenali tapi business ni menjadikan kami rapat dan akrab.

Best kan.. kita dah tau jalan dan hala tuju kita dalam hidup. kita just BERUBAH dan BERTINDAK..!! apa2 pun GLAM memang the best..!!!

 www.about.me/chempakamohddin



Monday, 17 December 2012

Aku hanya tersandung, belum terjatuh lagi: Part 2

Assalamualaikum..

Those yang dah baca entri Back in 2010/2011.. yang ni adalah kesinambungan kisah yang lepas..

Lepas berhenti study macam2 fikir nak kerja apa lepas bersalin ni?? Mula2 fikir nak buat business la kan. Jumpa gak orang sana sini tanya pendapat nak buat business apa.. Ada yang cadangkan jual tudung online, bukak stationery, bukak franchais cosway, bukak laundry laa.. macam2 la.


Boleh katakan setiap hari ni tidur tak lena pun duk fikir anak nak keluar ni boleh ke I bagi kehidupan yang baik pada dia nanti. Dengan tak bekerja, gaji suami pun cukup2 makan. Bukanlah tak bersyukur dengan apa yang ada tapi kita deserved untuk dapat kehidupan yang lebih baik..  Sampai la my sweet little baby girl dilahirkan pada 5 April 2012..




Bila kita tengok dia tidur dan tersenyum, sampai ke hati kita nak membiarkan dia melalui hidup yang sama sepertimana yang kita pernah alami dulu? I dulu masa kecil umur 6 tahun dah ikut mak ayah masuk kebun getah untuk menoreh. Pergi mana2 naik motor berhujan dan berpanas. Duduk di rumah kayu yang reput dan berlubang2. Pergi sekolah dengan berjalan kaki.. balik sekolah tak nampak muka mak ayah sebab semua sibuk bekerja.. 

Kalau boleh tak mau semua tu berlaku pada anak sendiri, dia lahir untuk hidup dengan baik. Jadi I kuatkan semangat untuk lakukan sesuatu untuk dia. Kebetulan masa dalam pantang I ada nampak satu advertisement, open interview di Melaka. 

Walaupun bersalin secara caeserean, pada hari ke-16 berpantang I kuatkan semangat untuk pergi open interview tersebut. 




That is my mother's birthday.. Tapi I pergi open interview, my husband la orang yang paling banyak bersusah payah bantu I jalan dan kendong anak yang baru berusia 16 hari. Banyak my hubby berkorban untuk kami.. Then I pun explore la karnival tu kan. Banyak jugak company2 yang offer kerja, banyak jugak yang I apply.

After 3 days, I dapat satu panggilan telefon dari Texas Instrument yang suruh I datang for 2nd interview. Then I pun pergi untuk kali kedua ditemani oleh my hubby n my lil Rara.. I terus diterima bekerja sebagai PRODUCTION EXECUTIVE dan boleh memulakan kerja sebaik sahaja habis berpantang 44 hari.



Masa dalam pantang tu jugak la I terbukak hati nak dengar business sharing Premium Beautiful from Fatin (now she is my leader). Tapi oleh sebab I dah dapat kerja, then I hold dulu peluang tu..

Actualy habis pantang 44 hari pun belum betul2 fully recover coz I caeserean kan.. tapi I kuatkan semangat jugak untuk terus bekerja.. I terpaksa tinggalkan Rara dan beri dia susu formula since I tak ada kat rumah lebih kurang 10 jam..For the first week I kerja normal, office hour. Masuk minggu kedua I dah mula dimasukkan ke shift..

Start masuk shift I dah tak boleh handle, oleh sebab pada asalnya I breastfeed my baby and susu memang sangat banyak. I tak boleh tahan bengkak even 5 hrs pun. Kadang2 sampai basah baju dan tudung I.. U just imagine when I have to OT until 12 hrs.
Ya Allah.. memang sakit sangat.

Then masa I sangat terhad, susah nak nampak muka my hubby since masuk shift. dapat tengok anak pun sekejap2 je.. Kadang2 I menangis jugak because I cakap I live to be happy with my husband, with anak2.. I don't want to live like this.. tak ada jalan2 macam selalu, tak ada holiday, tak ada tengok wayang, tak ada gurau2.. there is no life in working..!!!

Oleh sebab banyak faktor yang menjadi kekangan my hubby and I setuju untuk I resign from this job after 3 weeks mencuba.. coz my hubby sendiri pun rasa tak happy dengan life yang macam ni.
Then I resigned..!!!


 After that I tried to pujuk n convince my husband untuk get back to Fatin, and try to run premium beautiful biz. Mula2 mendapat tentangan juga since my husband ni jenis tak suka berhutang. Tapi my hubby put trust on me untuk buat biz ni dan Alhamdulillah until now i survive with great 4 figures income.

I nak buktikan pada my hubby I boleh berjaya dalam business walaupun this is not my education background. Sometimes orang fikir nak buat business mesti minat baru boleh buat.. actually NO..!!!

Buat business is all about responsibility for your parents, your husband, your children and many people around you. Just imagine if I live without doing this business, I boleh bayangkan apa yang I alami masa kecil dulu akan berulang kembali..

Alhamdulillah ya Allah.. Kau masih memberi aku peluang untuk meneruskan hidup ini walaupun berkali2 hampir jatuh tersungkur.. tapi pada hakikatnya aku hanya tersandung sahaja, aku belum terjatuh lagi.. Kini aku bangkit untuk memenuhi IMPIAN BESAR yang tidak lama lagi bakal tercapai.. Amin3x..


with love:
Chempaka Mohd Din

Monday, 10 December 2012

Back in 2010/2011. Aku hanya tersandung, belum terjatuh lagi

Assalamualaikum..

Today nak share with uolls salah 1 faktor why I really want to do this biz.. Ok, back in 2010.. after grad on December 2009.. YES..!!! berjaya dengan CGPA 3.41 dan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda (kepujian) Kejuruteraan Elektrik. Alhamdulillah, tercapai hajat mak nak tengok I naik pentas konvokesyen.



Start cari kerja. Application yang ke 5 untuk SPA online yang tak pernah2 lagi dipanggil interview, tapi masih sabar menanti. Selain SPA prepare banyak sangat resume dah dibuat and distribute to many semiconductor companies in Malaysia tapi dalam mase 2 bulan masih menyepi lagi.
Tak nak membuang masa, I've tried cari kerja sementara kat kedai kek dengan gaji RM400 sebulan. Di sini lah..


Oleh sebab susah nak dapat bus pergi kedai, I've decided untuk pergi kerja naik basikal sejauh 18km sehari from 8am - 8pm. Ini lah basikalnya, banyak berjasa pada I..dulu cantik lagi la..


Lebih kurang 5 bulan I kerja kat kedai kek ni tapi masih tak dapat mana2 panggilan interview, maka datang lah sepucuk surat..


Masa ni dah decide nak smbg master since tak dapat kerja, after I bincang dengan husband (masa tu tak kawen lagi) then dia pun setuju.. beberapa bulan pertama kat sana memang disara sepenuhnya oleh my hubby since belum dapat mana2 biasiswa. Agak perit jugak la, tapi semangat nak belajar mengatasi segala-galanya.

Then buat decision nak kerja part time kat Kenny Rogers Plaza Alam Sentral.. Jadilah I seorang pelayan restoran..ye la kan, nak makan, bayar sewa rumah and so on..


Tapi kerja pun tak lama sebab sangat2 penat.. rasa macam terganggu je research yang
I tengah dok buat.. sometimes kena bawak technical paper ke kedai.. Memang tak boleh nak cope sangat ngan kerja ni coz selalu blk lewat malam.

Lepas tu I mohon skim khidmat siswazah (SKS) dan diluluskan, alhamdulillah.

Skim ni macam kita kena kerja untuk bantu lecturer marking paper, macam tu la.. dapat la sara hidup dan kumpul2 sikit untuk kahwin hujung tahun (29 oct 2010).

Kemudian dapat la tawaran pembiayaan dari KPT.. syukur Alhamdulillah..


Pembiayaan ni dapat la kurangkan sikit beban pembelajaran since they all tolong bayarkan yuran tiap2 semester.. Pembiayaan ni berjalan lebih kurang 3 semester..

After kahwin still duduk rumah sewa di Shah Alam since hubby kerja di Melaka. Pada August 2011, I disahkan preggy 2 bulan.. masa ni memang suka sangat la kan.. tambah suka lagi bila dapat surat tawaran biasiswa sekaligus jadi lecturer di bawah skim Tenaga Pengajar Muda (TPM) pada 26 Sept 2011.


Segalanya bermula di sini.. Untuk mendapatkan biasiswa ni I tak boleh terikat atau ada kontrak dengan mana pembiayaan.. So step pertama I have to cancel kontark dengan KPT yang biaya I punye semester fee..


Proses pembatalan kontrak ni sangat lah lambat, since October 2011.. Waktu tu semua dokumen yang dikehendaki for TPM dah lengkap, just nak tunggu surat pembatalan kontrak tu je.akhirnya Disember 2011 baru diorang bagi feedback dan keluarkan surat pembatalan..
Bila sampai masa dokumen nak di submit, semua nya terpaksa di tolak dan biasiswa TPM ditarik balik kerana tempoh tamat pengajian kurang dari 6 bulan. Sebab I dijangka tamat by Jun 2012.

Masa tu memang rasa macam kena hempap kayu balak lah..

1) Pembatalan kontrak with KPT yang harus di ganti RM 2800
2) Exam IELTS RM 550

Banyak lagi lah.. bila teringat balik memang sedih.. masa tu kan tengah preggy 5 bulan, ambil exam IELTS kat Subang tu naik motor dalam hujan dengan my husband.. Masa tu hujung tahun memang musim hujan pulak tu..sedih laa.. wuwuwu...

2-3 kali jugak la my hubby datang naik motor dari Melaka nak bantu I uruskan TPM, 2-3 jugak turun naik putrajaya untuk berurusan dengan KPT dengan membawa perut naik motor.
Then I pun dah tak continue with SKS sebab biasiswa TPM ni tak boleh terikat dengan mana2 pembiayaan kan.. akhirnya selama 3 bulan berikutnya I tak ada pendapatan nak teruskan sambung study.. fee pun tak dapat nak bayar, persediaan nak bersalin pun belum buat sebab tak ada duit nak beli apa2 pun. Gaji my hubby adalah untuk tanggung perbelanjaan I study.

Oleh sebab dah preggy 8 bulan pun masih turun naik bus express, akhirnya I and my husband decide untuk quit dari pengajian.. mungkin tak ada rezeki nak belajar lagi.. Memang lah rasa sayang sbb I dah buat 3 publication papers sampai ke Jakarta. Tapi apa boleh buat, kita hanya merancang dan berusaha.. Tapi sesungguhnya Allah yang menetukan.


Saturday, 8 December 2012

Resepi: Puding Karamel

Assalamualaikum wbt..

Hari ni topik lain sikit sebab nak kongsi my favorite pudding which is caramel pudding.. 



So bahan2 yang diperlukan ialah:

10 sudu besar gula pasir (untuk buat gula karamel)
1/2 cawan air
8 sudu gula pasir
7 biji telur
3 biji kuning telur
800ml susu segar (biasanya guna susu HL lebih sedap)
2 sudu esen vanila
2 sudu tepung kastard

Ok.. lepas prepare bahan2, kita tengok cara nak buat pulak ye..

Mula2 sekali kita goreng gula pasir untuk buat gula karamel sampai garing dan bertukar menjadi warna coklat perang.




Apabila gula dah mula mencair dan garing, masukkan 1/2 cawan air.. pastikan gula ni berbau harum dan bukan berbau hangit ok. Then tuang ke dalam mangkuk dan sejukkan.





Next, prepare bahan untuk pudding.. pukul telur dan gula, pukul ringan je.. guna sudu atau senduk.. pukul telur ni jangan sampai kembang sangat dan berbuih kerana ini boleh menyebabkan puding kita berlubang2 dan berongga.. memang xcantik sangat..




Lepas tu kita rehatkan dulu adunan telur ni sebentar supaya hilang sikit buih2nya.. Sementara kita adunan rehatkan telurni, kita panaskan susu segar.. campurkan esen vanila dan tepung jagung..
Peringatan penting..!!! susu ni tak boleh mendidih, asal panas dan nampak berasap sikit2 dah boleh padam api.


Then, masukkan susu dalam adunan telur dan kacau perlahan2.. biar sekejap..
prepare loyang, tuangkan gula caramel ke dalam dasar loyang dahulu.




Kemudian baru lah masukan adunan susu dan telur yang dak di kacau tadi, kemudian kukus selama 20-25 minit..




Ok.. pudding yang baik dan cantik adalah puding yang licin, smooth dan tidak berongga.. kerana itu, kena buat dengan betul dan tepat.. Dah siap masak, sejukkan dalam peti ais dan sedia untuk dihidangkan..




Sekian.. itu saja resepi dari saya setakat ni.. In shaa Allah, kalau saya buat pudding lain, saya share lagi resepi ok.. Selamat mencuba..!!!

Wednesday, 5 December 2012

Far-Infrared Rays in Premium Beautiful

Assalamualaikum wbt

Since ramai yang salah faham dengan function Premium Beautiful Corset ni, I nak share with all of you out there. Actually, before we made any consumption of any product, we have to know the characteristics of the product itself.

Kenapa ramai yang mengajukan pertanyaan, yang pakai PB ni gemuk2 je???
Secara amnya Premium Beautiful direka untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan.. Far infrared rays inilah bertindak sebagai "healing agent" to human body. I will explain further detail later..

Remaining 30% beauty is for body shaping (bukan untuk kurus ye..!!), reduce cellulite and stretch mark, improve skin condition and body posture.. Kat sini kita nak membezakan Premium beautiful corset dengan corset2 lain kat pasaran.

Far infrared rays sebagai healing agent dan dibuktikan oleh beberapa kajian di Jepun dan lain2 sumber

Selama lebih 25 tahun, para penyelidik dari Jepun serta Chinese clinicians telah membuat kajian terperinci tentang far infrared rays medical treatment and discover the amazing results. In Japan, there is "far infrared society" yang dibina oleh medical doctors and physical therapists special for further research. Thier finding support the health benefit of far infrared therapy as a method of healing.



1) Far Infrared therapy increases blood circulation and oxygen supply to damaged tissues (aiding reduction of chronic joint and muscle pain or sport injuries), promotes relaxation and comfort, induces sleep and relieves stress.

2) German medical researchers concluded 1 sesi therapy far-infrared selama 1 jam memberi manfaat significant reduction of blood pressure, thanks to a persistent peripheral vessels dilation. Mereka juga nebyatakan bahawa blood viscosity juga bertambah baik. After 1 hour of far infrared radiance, there is a significant decrease of blood pressure - cardiac ejection resistance - total peripheral resistance - and significant increase of heart rate, stroke volume, cardiac output, and ejection fraction.

3) Pneumonia:
C. Dunson, a Lymphologist in Utah reported that within 15 minutes of a client being treated with FIR and lymphology therapy, their pneumonia was cleared. Infrared therapy in both Japan and China has proven to be outstanding for asthma, bronchitis, colds, flu, sinusitis and congestion as it clears inflammation, swelling and mucous clogged passages, as testified to in Dr. Kyuo's book below.
4) Dr. Sasaki Kyuo, M.D. telah menjalankan penyelidikan terperinci on the therapeutic uses of far infrared therapy. She is the author of "The Scientific Basis and Therapeutic Benefits of Far Infrared Ray Therapy" - which presents the clinical effects of far infrared ray therapy.
Selain cancer, Dr. Kyuo reports continual successful treatments of many other diseases by use of FIR waves - treatments not only by her but also by many other doctors. The list of diseases -terkandung di dalam buku beliau termasuk -  stress induced chronic diarrhea, abdominal distention, ulcerated large intestines, gastritis, facial numbness, hemorrhoids, shoulder, back, and knee pain, rheumatism, hypertension, diabetes, weight loss, breast and abdominal tumors, low blood pressure, asthma, anemia, burns and scalds, body odor, early onset of baldness, fracture of cervical vertebra, radiation exposure and related diseases.


Far Infrared Therapy
  • Improves micro circulation by exerting strong rotational and vibrational effects at molecular level.
  • Enhances pengaliran oksigen dan nutrient dalam sel darah to the body's soft tissue areas.
  • Promotes regeneration and fast healing.
  • meningkatkan kadar metabolisma between blood and tissue.
  • Enhances white blood cell function, thereby increasing immune response and the elimination of foreign pathogens and cellular waste products.
  • Menyingkirkan toksin by improving lymph circulation which are often at the core of many health problems.
  • Stimulate the hypothalamus, which controls the production of neurochemicals involved in such biological processes as sleep, mood, pain sensations, and blood pressure.

5) A clinical trial in Japan reported a successful solution for 7/7 cases of rheumatoid arthritis treated with whole-body far infrared therapy.

Dr. Masao Nakamura of the O and P Medical Clinic in Japan reports success with the use of far infrared heat treatment for the following:
  • Acne.
  • Arthritis.
  • Ear Diseases.
  • Gastroenteric Problems.
  • Insomnia.
  • Menopause.
  • Whiplash.
  • Sciatica.
  • Shoulder Stiffness.



Aging and Far Infrared Heat Therapy
The following health challenges have been reported in Japan to be alleviated or reduced by the use of far infrared therapy:
  • Asthma, bronchitis (cleared up).
  • Rheumatoid arthritis (7 out of 10 cases resolved in one clinical trial).
  • Benign prostatic hypertrophy (reduced).
  • Cancer pain (greatly relieved pain in later stages).
  • Cirrhosis of the liver (reversed).
  • Chrone's Disease (gone).
  • Cold hand and feet (a physical therapist discovered 20-50% improvement was maintained).
  • Cystitis (gone).
  • Duodenal ulcers (eliminated).
  • Compression fracture pain.
  • Gastritis (relieved).
  • Hemorrhoids (reduced).
  • Hepatitis (gone).
  • High blood pressure (in the case of a diabetic a systolic decrease from 180 to 125 +
  • concurrent weight loss).
  • Keloids (significantly softened and, in some cases, completely gone).
  • Leg ulcers (healed when previously static and resistant to other care).
  • Menopause.
  • Pain preventing sleep or limiting sleeping positions (relieved).
  • Post-surgical adhesions (reduced).
  • Radiation sickness (relieved signs and symptoms).
  • Sequel of strokes (Herniparesis relieved over time).



Musculo-skeletal Improvements with Far Infrared Heat
Amazing results has been reported from infrared treatments by Japanese researchers for the following musculo-skeletal conditions:
  • Arthritis, Gout, Rheumatoid, DJD (each substantially relieved or improved).
  • Adhesions (common in competitive athletes, trauma, and repetitive stress syndromes).
  • TMJ Arthritis.
  • Acel-Decel Injury Sequelae.
  • Low-Back Pain (relieved).
  • Bursitis (eliminated).
  • Brain Contusion (accelerated healing).
  • Disc-Protrusion Related Neuralgia.
  • Compression Fractures (in one situation pain stopped for three days with one treatment).
  • Muscle Tension (relaxed).
  • Muscle Spasms (reduced or eliminated).
  • Post-Exercise Muscle Pain (good results - vital to competitive athletes).
  • Shoulder pain (relieved or improved).
  • Spinal Chord Shock (reversed post traumatic shock).
  • Tight Shoulders (more relaxed).
  • Traumatic Arthritis.


Ear, Nose, and Throat Conditions Relieved with Far Infrared Heat
The Japanese report the following ear, nose, and throat conditions relieved with far infrared heat treatments:

  • Body Odor.
  • Chronic middle-ear inflammation of infection.
  • Clogged pores (unplugged of cosmetics, unexcelled skin texture and tone).
  • Dandruff (increased blood flow through the scalp).
  • Eczema and Psoriasis (respond well).
  • Lacerations (healed quicker with less pain and scarring).
  • Nettle rash.
  • Nose bleeding (reduced).
  • Skin Conditions (improved).
  • Teenage skin problems (clearing acne and blackheads).
  • Poor skin tone - Scars and pain from burns or wounds (decreased in severity and extent).
  • Sore throats.
  • Tinitus (chronic severe case cleared with 10 infrared treatments).
  • Used routinely in burn units throughout Asia.

Ok.. setakat ni, these are information regarding to far-infrared yang uolls patut tahu. Thats why PB was design like that, bukan untuk kurus semata2. Ia tidak terhad kepada wanita gemuk sahaja, malah boleh dipakai oleh semua lapisan umur, lelaki dan wanita.. memang lelaki tak pakai corset, tapi fabrik corset ni boleh digunakan untuk penyembuhan pelbagai penyakit..

So those yang interested with Premium Beautiful Corset boleh dapatkan FREE trial.. memang berbaloi2.. sebab sangat banyak kebaikkannya..  uolls boleh contact me:

010-2311031
@
www.about.me/chempakamohddin



Monday, 3 December 2012

Date on Birthday

Walaupun terlambat sikit, I really want to share with all of you my life, my happiness..
Last 28 Nov was my 28th birthday, I am really happy dapat birthday present from my hubby also from my sis.


So happy bila dapat sepasang telekung biru from my hubby and a peach loose blouse from my sis. Then malam tu we all keluar pergi date laa.. tinggal la lil Rara kat rumah sekejap.. My appearance on that day..


Kalau you all nak tau, this was the first time I pakai pashmina.. 2 or 3 days before my birthday, I download seberapa banyak video style berhijab coz I lebih senang mengenakan tudung syria biasa2 je..
So bila pakai mcm ni nampak mcm luar biasa sikit la.. hehehe.. my hubby pun 2-3 kali toleh2.. kah3..

So we all pun dinner dulu, pilih Kenny Rogers Roaster di Jusco Aeon since my hubby pun on diet..
choose healthy meal la kan?



I really love the meal, especially vanilla muffin yang panas2.. aroma dia memang menusuk ke qalbu..huhuhu..

Then we all jalan2 sekitar Kampung Morten.. Sempat snap beberapa keping photo..




Pastu we all naik Melaka River Cruise..Suka naik MRC ni sebab dia bawa kat area2 Kampung Morten dan tempat menarik sepanjang sungai.. 


Best area sini sebab kat sini la satu2nya tempat dalam bandar melaka yang ada perkampungan di mana rumah2nya masih mengekalkan ciri2 melayu melaka. Kalau uolls nak tau, rumah ni dijaga rapi oleh kerajaan negeri Melaka sebagai salah satu tempat pelancongan menarik.. 

Jom tengok photo2 menarik sepanjang Sungai Melaka.










At 10pm we all decide nak balik la.. kesian tinggal my baby lama2.. hihihi.. lepas naik MRC ni we all terus gerak balik rumah.. walaupun activity nampak simple but we really appreciate our quality time together.. Happy 28th Birthday Chempaka..!!