Sunday, 22 July 2012

The Journey of Becoming the Next Millionaire..Its All About PB Biz

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

Firstly, sy ingin memanjatkan syukur kehadrat Illahi kerana dengan izin-Nya sy dpt mewujudkan blog ini demi menceritakan dan berkongsi pengalaman berkecimpung dlm arena PREMIUM BEAUTIFUL yg sgt best ni..

Sbg seorang isteri dan ibu, sy rasa xsalah kalau sy duduk kat umah dan cube utk ringankan beban suami.. lebih2 lg skarang ni agak sukar nk dapatkan pekerjaan.. Dulu hidup berdua boleh la nk enjoy2 kan.. tp skarang ni da ade anak, semua mesti terjaga rapi dan mencukupi..

Its me with my husband on 29 October 2010                                                   
The beginning of my life

Alhamdulillah after sy join PB biz ni, kehidupan keluarga kami berubah sedikit demi sedikit dan terus bertambah baik.. sebelum ni kalau nk g jalan2 kena bukak wallet n kira dulu cukup ke x nk mkn2, nk tgk wayang, nk maen bowling.. huhuhu..

Tapi skarang ni kami mampu ke mana saja tanpa perlu berkira.. nk jalan2 ke ape ke.. setiap hari yang kami lalui kami mampu tersenyum riang..

Family Day PKMT crew at Blue Lagoon Port Dickson
Macam Mana boleh Join PB Biz ni??

Before this sy bukan la slalu sgt serve internet ni.. boleh bilang ngan jari.. huhu.. Ada sekali tu terpandang la post yang menarik dari beliau.. then hati tertarik nak tgk content kat wall beliau.. 1st impression is WOW!!!

Memang teruja tengok kejayaan beliau menjalankan PB Biz ni.. sy terlepas pandang peluang yg patut sy grab dr dulu lg. Mana tak nya, beliau adalah org yg sgt dikenali sewaktu melanjutkan pelajaran di Kuantan dulu. 

Pas berbincang ngan suami dan family, mereka semua mendorong dan menyokong sy utk menjalankan perniagaan ini atas bimbingan beliau. Then kami set time and date to meet..

1st Personal touch with my leader SSM Suhaila Musa                                  
Syukur Alhamdulillah.. pas mendapat bimbingan dari beliau ttg PB Biz ni, sy teruskan usaha dan berjaya menjual 10 set PB corset dlm masa sebulan saja.. Justeru sy ingon mengucapkan jutaan terima kasih buat beliau atas tunjuk ajar dan bimbingan yg diberikan. Tak lupa juga kpd leaders dan biz partner yg lain kerana tak jemu2 membantu.. yg paling best skali, i'm in the right group.. GREEN LEADER GROUP..

GLG Group Bersama DSM Fatin, DSM Naemah, DDM K.Ida, CDM Hanis, CDM K.Mai, SSM Ella, DDM K.Nurul
Betul kata my Leader, CDM k. Mai, From Zero to Hero. From Nothing to Something. From Nobody to Somebody... sekarang, sy mampu tersenyum dgn keindahan kehidupan yg telah ALLAH rancangkan untuk kami sekeluarga...Alhamdulillah..sujud syukur pd-Mu ya ALLAH diatas kebesaran dan kekuasaan-MU...

USAHA + DOA + TAWAKAL = KEJAYAAN
:: Premium Beautiful The Best::

Sihat dan cantik dengan Premium Beautiful by Chempaka Mohd Din