Tuesday, 13 November 2012

SM/SSM Seminar Cycle 3

Hai Bloggers..Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Alhamdulillah hari Sabtu lepas 10.11.12 pada tarikh yang sangat unik, we all gather for Big Event which is SM/SSM Seminar organized by our beloved Leader, CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain under Green Leaders Group.  

Dah bergerak ke Seminar seawal pagi dengan semangat yang membara dan berkobar2.


Muka yang sangat segar walaupun pada hakikatnya tak cukup tidur.. Positive thinking eliminates all negativity.

Tujuan Seminar ni dijalankan adalah untuk memantapkan lagi perjalanan business dan menetapkan sasaran tahun 2013.. Special seminar ni bertempat di Holiday Inn Glenmarie, Kuala Lumpur.. memang tempat yang Grand sangat..!!


Best hotel ni.. Ballroom yang menempatkan 300 orang SM/SSM ditemani dengan leaders yang sangat komited..!!


Bersiap sedia dengan peralatan.. sesi ilmu yang menentukan hala tuju.

Speakers seminar on that day ialah orang2 yang sudah mengukir kejayaan dan kecemerlangan selama 1 tahun sahaja.. Kejayaan mereka sangat dikagumi.. dan kagum dengan usaha mereka membimbing usahawan baru untuk sama2 SUCCESS seperti mereka.


Dari kiri CDM Naa, CDM Sha, CDM Adibah dan CDM Maisarah


Mereka ini bukan lah berasal dari kalangan orang yang senang, setiap dari mereka punya cerita kehidupan yang berbeza tetapi mereka bangkit tanpa mengenal erti jemu untuk sampai ke tahap ini.. 
Mereka mengejar impian dengan USAHA yang BERPANJANGAN. Hingga ke 1 tahap mereka mampu membimbing kami dalam 1 kumpulan yang sangat besar.. Kagum kan???



 Ini baru SM/SSM sahaja.. betapa mantapnya Green Leaders Group..!!!
Ramainya.. yang mana satu Chempaka ni? tak nampak pun.. hehehe.. Ada...




Saya bersama my direct CDM.. Kak Maisarah Ibrahim

Lunch time kita pun tak buang masa.. take oppurtunity untuk bersama leaders dan cungkil rahsia kejayaan mereka.


Lunch time yang best..!! perut kenyang dengan makanan, telinga kenyang dengan ilmu. With DDM Nurul, DDM Naemah dan DSM Fatin









Focus dalam dewan seminar.. Menyelami impian dan kejayaan yang bakal ditempa suatu hari nanti.. dengan kata-kata dari CDM Hanis Haizi
" Betulkan yang biasa, Biasakan yang betul " 






Wajah-wajah bakal jutawan internet.. Mereka inspirasiku..
   Alhamdulillah.. banyak ilmu yang dapat dibawa pulang dan dapat dipraktikkan.. Ilmu sehari umpama ilmu setahun.. Business tanpa ilmu tak akan ke mana. Jadi segala peluang untuk memantapkan business tak mungkin di sia-siakan..

Next, selesai seminar.. sesi bergambar bersama teman seperjuangan..!!!


Leader yang selalu inject turbo.. DSM Fatin Noraina 



My leader SSM Suhaila yang supportive


CDM kak Mai memang sporting habis

 
Bersama team DDM Roslida


Bersama Team CDM Hanis Haizi dan CDM Maisarah Ibrahim


Suka suki session.. aksi tayang handbag with SM Farah..
 Itu lah kelebihan dan semangat Green Leaders Group untuk berjaya. Next aim akan ke " Diamond Seminar " pulak.. insyaAllah..

So.. yang kat luar sana, anda jugak boleh berubah.. walaupun dah ada career sendiri, tapi masih boleh menjadikan premium beautiful business as a platform untuk cepat berjaya.
Mesti yakin dengan kebolehan.. mesti usaha kerana mereka2 yang dah berjaya ini sanggup menghulurkan tangan untuk membantu kita.

Jika kita tak sambut huluran tangan mereka.. memang kita tolak rezeki lah orang kata..
ok.. Choose GLG.. you will transform your life turned 360 degrees.

Kerana IMPIAN yang BESAR mesti datang dengan USAHA dan KEINGINAN yang BESAR..  
  

with love,
Chempaka Mohd Din
010-2311031