Monday, 3 December 2012

Date on Birthday

Walaupun terlambat sikit, I really want to share with all of you my life, my happiness..
Last 28 Nov was my 28th birthday, I am really happy dapat birthday present from my hubby also from my sis.


So happy bila dapat sepasang telekung biru from my hubby and a peach loose blouse from my sis. Then malam tu we all keluar pergi date laa.. tinggal la lil Rara kat rumah sekejap.. My appearance on that day..


Kalau you all nak tau, this was the first time I pakai pashmina.. 2 or 3 days before my birthday, I download seberapa banyak video style berhijab coz I lebih senang mengenakan tudung syria biasa2 je..
So bila pakai mcm ni nampak mcm luar biasa sikit la.. hehehe.. my hubby pun 2-3 kali toleh2.. kah3..

So we all pun dinner dulu, pilih Kenny Rogers Roaster di Jusco Aeon since my hubby pun on diet..
choose healthy meal la kan?



I really love the meal, especially vanilla muffin yang panas2.. aroma dia memang menusuk ke qalbu..huhuhu..

Then we all jalan2 sekitar Kampung Morten.. Sempat snap beberapa keping photo..




Pastu we all naik Melaka River Cruise..Suka naik MRC ni sebab dia bawa kat area2 Kampung Morten dan tempat menarik sepanjang sungai.. 


Best area sini sebab kat sini la satu2nya tempat dalam bandar melaka yang ada perkampungan di mana rumah2nya masih mengekalkan ciri2 melayu melaka. Kalau uolls nak tau, rumah ni dijaga rapi oleh kerajaan negeri Melaka sebagai salah satu tempat pelancongan menarik.. 

Jom tengok photo2 menarik sepanjang Sungai Melaka.










At 10pm we all decide nak balik la.. kesian tinggal my baby lama2.. hihihi.. lepas naik MRC ni we all terus gerak balik rumah.. walaupun activity nampak simple but we really appreciate our quality time together.. Happy 28th Birthday Chempaka..!!