Friday, 13 December 2013

Renungan Jumaat: Berfikir dan Mensyukuri Rezeki

Assalamualaikum.. Salam Jumaat buat semua..

Jika tiada rezeki anak,
mungkin diberikan rezeki mertua yang baik.
Maka kita lebih bahagia dari mendapat anak
yang liar.

Jika tiada rezeki wang ringgit,
mungkin diberikan rezeki kesihatan.
Maka kita lebih bahagia dari kerisauan menjaga
harta dunia.

Jika tiada rezeki kereta mewah,
mungkin diberikan rezeki kenderaan yang jarang
menimbulkan masalah.
Maka kita lebih bahagia dari membayar
kerosakan yang mahal.

Jika tiada rezeki rumah yang besar,
mungkin diberikan rezeki makanan yang tidak
pernah putus.
Maka kita lebih bahagia dari si gelandangan.


Jika tiada rezeki pasangan yang cantik,
mungkin diberikan rezeki pasangan yang baik
dan pandai menguruskan rumahtangga.
Maka kita lebih bahagia kerana hidup berteman
dan terjaga segala.

Jika tiada rezeki jodoh,
mungkin diberikan rezeki umur ibu bapa yang
panjang.
Maka kita lebih bahagia dapat berbakti
sepenuhnya pada orang tua.

Jika tiada rezeki hari ini, mungkin ada rezeki
yang lebih baik pada esok hari.
Maka kita lebih bahagia kerana rezeki yang tidak
dijangka.

Bersabar. Bersyukur. Berusaha. Berdoa.
Bertawakal.
Hanya Dia, Allah Yang Maha Adil

"Hasbi Rabbi Jalallah..
Maafi Qalbi Ghairullah..
Nur Muhammad Salallah..

Laa ilaa ha ilallah 3x
Muhammadur Rasullullah"
 

Monday, 9 December 2013

End Year Holiday: Prima Inland Resort Port Dickson

Assalamualaikum uolls..

Nak story and share sikit lah this is one of the place yang sesuai untuk family bonding. On 28 Nov lepas, my husband and I together with our lil princess having fun di Best Western Prima Inland Port Dickson.. Tempat not bad coz ade waterpark kat sana.

Suit dia memang best coz we all pilih family suite, 2 single bed with 1 king bed.

Best Western Prima Inland Port Dickson 1

Best Western Prima Inland Port Dickson

Haaa.. Best tak bilik dia, boleh lari2 giteeww.. Nak tengok waterpark dia tak? Jom..

Best Western Prima Inland Port Dickson 4






For me Prima Inland ni ok untuk waterpark ringan especially those yang nak bawa anak2 kecil main air sebab kat sini kurang extreme. Tiket ada 2 session morning and afternoon, RM35/session. So ok jugak coz kat sini ada 4 kolam. Tak strict sangat nak kena pakai swimming suit semua cuma ada 1 kolam saja yang memang kena pakai swimming suit because of safety reason.

Memang best sangat2 lah dapat spend time together, bonding pun makin kuat. Sangat2 bersyukur sebab diberi kemurahan rezeki untuk menikmatinya.. bukan semata2 murah rezeki dalam bentuk duit, tapi kesihatan yang baik.. keluarga yang bahagia.. anak yang cerdik dan sebagainya.. hehehe.. Kot nanti ada orang salah faham pulak, ekekeke...

Then malam hari we celebrate my birthday together having dinner in Kitchen Garden.. Tempat exclusive but pilihan makanan tak banyak, more to masakan kampung.







Best Western Prima Inland Port Dickson 1
 
Syukur alhamdulillah.. Seharian bersama family yang tak akan dilupakan, glad jugak nak share with uolls if uolls berminat nak pergi tempat ni boleh contact me coz I have the person incharge yang boleh bagi uolls the best room at the best price tau.. Till we meet again in another entry.. bye.!!

Sunday, 24 November 2013

Premium Beautiful Elegance Corset

Assalamualaikum olls.. 

Proudly present the new transformations of beauty worldwide PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE CORSET which officially launched on Majlis Ulangtahun syarikat 21 on 9 Nov 2013. 
majlis ulangtahun hai-o 21 chempaka mohd din 5
The results of consistently wearing Premium Beautiful Corset 
Ok.. The Newly Premium Beautiful Elegance is presented by Product Ambassador International Model Dani Maia from Brazil.

premium beautiful elegance - chempaka mohd din 1
Premium Beautiful Elegance Corset Improve a beauty of woman not only body figure
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 2
Its true.. woman spend more money to improve the beauty and health
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 3
Premium Beautiful Elegance suits with every shape of body which the end result is HOURGLASS shape
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 4
Immediate transformation of body shaping plus enhance your health and of course your confident level
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 5
Premium Beautiful Elegance clearly expose Vision & Mission to achieve needs of women
premium beautiful elegance dani maia-chempaka mohd din 6
Premium Beautiful Elegance Ergonomics, Aesthetics and Improve Technology Design

Premium Beautiful recognizes the difference in body shapes by offering an ergonomically & aesthetically designed body shaper which allow every woman to take pride in their desired curves.


premium beautiful elegance dani maia-chempaka mohd din 7
More than 15 benefits earn by the application of far Infrared Technology in the fabric

With Premium Beautiful Elegance Corset , you need no pill, medication, surgery, execise and expensive therapy to look slimmer and curvy. You will boost your confidence as it can safely promote smooth body curves by contouring unsightly fat to desired body parts.


premium beautiful elegance - chempaka mohd din 8
Only 2 ways of body shaping by wearing Premium Beautiful Elegance that helps to improve beauty and health and retain in a long time period.  
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 9
The power of two premier quality beauty products which are Premium beautiful Classic and Premium Beautiful Elegance 

There are 3 miracle pieces of lingerie and each parts contribute such amazing benefits especially blood circulation for the whole body. 
   
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 10
The characteristic of Premium Beautiful Elegance Corset Long Brassiere pyramid cup
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 14
The characteristic of Premium Beautiful Elegance Corset Long Brassiere from the front
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 11
The characteristic of Premium Beautiful Elegance Corset Long Brassiere from the back
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 12
The characteristic of Premium Beautiful Elegance Corset Waist Nipper
premium beautiful elegance - chempaka mohd din 13
The characteristic of Premium Beautiful Elegance Corset Long Girdle
My Body My Health PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE is ON promotion now.

Contact me 010-2311031 @
Whatsapp 014-9739886
Instagram : @chempakamohddin

Wednesday, 6 November 2013

Korea Free Trip Day 2 : Blue Theme

Assalamualaikum and Aju Jaemi..!!!

Kenapa Aju Jaemi??? Aju Jaemi is sangat seronok sebab Day 2 ni full activity kami semua dengan shopping dan having fun dekat theme park.. Ok lah, Sambungan dari kisah yang lepas.. Day 2 di Seoul memang sangat2 fun. Begin with 1st activity is BREAKFAST

Korea day 2 chempaka mohd din
Having Breakfast di Itaewon, Halal food by Pakistanese.. Together with me is my business partner SSM Zuriyal Hanim.
korea day 2
Di seberang sana ialah Korea Utara, view dari sempadan Korea Selatan.

We all sempat melalui sempadan di antara Korea Selatan dan Korea Utara. Sehingga sekarang pun Korea Selatan dan Korea Utara masih dalam konflik. Menurut our tourist guide, Ashley.. Korea Utara berada di bawah naungan Soviet Army manakala Korea Selatan pulak berada di bawah naungan US Army.. Sebab tu kat mana2 we all pergi memang akan jumpa mat salleh US with army uniform siap dengan senapang semua. Tapi sebenarnya lebih selamat, sebab US army melindungi rakyat Korea Selatan.

Masa shopping baru lah we all tau kenapa South Korea guna 2 jenis mata wang which are Won dan USD.

Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets all
Paju Premium Outlet
Its time for shopping..!!!! Memang best sangat2 ramai2 shopping tak hengat.


Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets 7
Rembatan Pertama yang sangat murah..

Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets 9

Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets 12
Terkenang mak di rumah.. this for her.

Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets 11
Untuk anak mama yang comel.. sepasang kasut comel jugak.

Done shopping.. Penuhkan schedule yang company dah aturkan which is melawat kilang permata Amethyst.. special tu..!!

korea day 2 chempaka mohd din in amethyst factory 1
Pintu masuk kilang Amethyst, Masa ni they all buat special offer khas untuk Hai-O company.. Memang best.


Huhu.. bila terkenang balik memang best sangat, bukan nya tak pernah tengok pun Amethyst kat Melaka ni tapi perasaan nya lain sikit sebab dapat masuk kilang buat permata bukan satu perkara yang mudah. Sebab kat Malaysia tak dapat nak buat lawatan kat kilang2 berharga macam ni.

OK.. dan yang paling best skali aktiviti petang pada hari tu is having crazy fun at Lotte World Theme Park.

korea day 2 lotte world theme park with chempaka mohd din 3
On the bridge macam Disneyland, cuaca panas tapi udara sejuk

korea day 2 lotte world theme park with chempaka mohd din 4
3D Monster House untuk we all yang penakut ni, dan terbukti memang tak takut langsung.. hahaha 

korea day 2 lotte world theme park with chempaka mohd din 5
Naik spinner ni serius kecut perut tapi kuatkan hati juga lah, selagi tak mencuba mana kita nak tahu kan. Cabar kemampuan diri sendiri.

korea day 2 lotte world theme park with chempaka mohd din 1

Haaa... gitu lah sepanjang hari full of activity.. terasa nak datang lagi dengan family pulak tapi kena keluar duit sendiri lah, sebab pergi dengan company semua 5 star fully sponsored gitteeww. Then Our Dinner also dalam theme park ni and the foods memang sedap, buffet style.. so pick and eat as much as u want.


korea day 2 chempaka mohd din having dinner 1
Ada salad, rice ball, mash pumpkin, spaghetti and macam2 lah. 

korea day 2 chempaka mohd din having dinner 2
Yang ni pulak desert.. nampak macam kuih muih kat Malaysia tapi sebenarnya lain.

Demikian lah kisah di Seoul, percutian bersama excellent achiever company pada hari ke 2. After dinner ni we all semua balik ke hotel untuk berehat lah.. Owh lupa nak story, kat Korea Selatan ni waktu nya mendahului sejam dari waktu Malaysia, mean kalau di Malaysia pukul 7 pagi.. Di Seoul ialah pukul 8 pagi.

Apa pun bersyukur sangat2 diberi peluang ni yang memang tak ternilai dengan apa2 pun sebab ini bukti pencapaian dalam perniagaan yang syarikat tawarkan. Kita buat je... dengan focus dan kerja keras In Sha Allah sesiapa pun boleh capai. Ok uolls.. will update Day 3 punya entry later ye.. 

Assalamualaikum.. see u then..!!!

Friday, 1 November 2013

More GLAMpreneurs are Most Welcome

Check out the sticky poster and scroll down for more interesting entry..

Poster diamondsisters chempaka


You are all invited to be part of GLAM, involve in Professional Business with extraordinary income from 4-6 figures. Why??

*** Extra Income
*** Solve Financial Problem
*** Time Freedom
*** Money Freedom
*** Free Vacation 3x per year

Special for Gold Coast Qualifier


Its unbelievable.. So much benefits, so much fun in doing business with #diamondsisters of GLAM. Those who are qualified to the FREE trip of Gold Coast will be rewarded with such a beautiful and glamour PRADA POUCH.

What Else??

New Agent on September and October will be rewarded with FREE handbag from Swiss Polo special from me.


Its seldom to have the combo reward:

*** BIG BONUS RM4+++
*** FREE TRIP TO GOLD COAST
*** FREE PRADA POUCH
*** FREE HANDBAG

You can only find this with GLAM *Green Leaders Academy Malaysia. Do contact me for details. Change your mind. you may change your life. Its simple, just move your 1st step by appointment. 

See ya with those combo reward..!!!

Monday, 28 October 2013

Mineral Coffee and Testimonials

Assalamualaikum and Hai..

Well today.. really want to share with all of u the specialty of MINERAL COFFEE, differ with normal coffee in the market.. WoW.. speaking London giteeww..

Mineral coffee 1 by chempaka mohd din
Mineral Coffee yang berbeza dari coffee biasa

Mineral Coffee ni special formulated with Bamboo Salt atau Garam Buluh berorganik dari Korea yang semulajadi. Di adun bersama serbuk Kopi Robusta yang dipanggang (thats why aromanya boleh buat terapi stress.. sebab memang harum baunya..heee...)

bamboo salt in mineral coffee
More than 70 types of Mineral yang mengubah sifat coffee yang berasid kepada coffee yang beralkali.

Garam buluh memang dah terbukti sangat baik untuk kesihatan badan kita. If uolls google pun dah boleh baca dan nilai sendiri perbezaan nya dengan garam biasa also the testimonials. More info about garam buluh boleh juga click kat sini ye


Special characteristic Mineral Coffee ni:-

1) Bersifat Alkali
2) Tanpa Gula (sesuai untuk pesakit kencing manis)
3) Tanpa Pengawet
4) Tanpa Kolesterol
5) Aroma dan Rasa yang Unik

Jom kita tengok pulak apa kata customer yang dah try Mineral Coffee ni..

testimoni mineral coffee 6
Menambah tenaga dan pulihkan keletihan badan.

testimoni mineral coffee 2
Rasa yang sedap dan unik, tak sama macam coffee biasa sebab tak ada gula tetapi ada garam.

testimoni mineral coffee 3
High demand dari customer.. dan product memang senang nak di jual. So siapa nak jadi agent sah pun sangat dialu2kan.. 

testimoni mineral coffee 4
Customer repeat order dan mengaku Mineral Coffee tak menyebabkan sakit kepala seperti coffee biasa.

testimoni mineral coffee 5
Kafein meransang otak dan tak menganggu production susu ibu

testimoni mineral coffee 8
Mineral Coffee membantu melawaskan dan melegakan sembelit.
testimoni mineral coffee 7
Khasiat garam buluh dalam mineral coffee menurunkan bacaan kencing manis pada pesakit kencing manis kronik.
Any info do contact me
Chempaka Mohd Din
010-2311031
@
Whatsapp 014-9739886
www.facebook.com/chempaka.mohddin