Wednesday, 30 January 2013

Coco Chanel Party Dear Hanis Haizi

Assalamualaikum..

Last 26 January, CDM Hanis dengan berbesar hati buat party Coco Chanel yang sangat excusive khas buat pencinta fashion terutama sekali Chanel label.. Di samping tu beliau meraikan jugak bisnes partners beliau untuk Premium Beautiful Business as a branding and exclusive business.. Lets see this special for CDM Hanis.





Its all about Chanel.. Jom tengok Ratu2 Premium Beautiful di Party ni.. with black and white theme.

CDM Hanis with Chanel everywhere

Beautiful iron ladies.. Black and White




Gorgeous Party with gorgeous look of businesswomen.

Those who interested in Premium Beautiful biz, nak merasa berdiri di sebelah mereka, berada di kalangan mereka dan berjaya seperti mereka, be part of us in Green Leaders Group.. 

We all mencari ilmu di Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) dan graduan2 ini dilahirkan dengan kejayaan yang besar..

Do contact me:

010-2311031

@

              www.facebook.com/chempaka.mohddin 

Sunday, 27 January 2013

Conjunctivitis Attacked

Assalamualaikum..

Sekian lama tak berblogging kan.. Tu lah.. baru2 ni we all 1 family diserang sakit mata atau bahasa science nya Conjunctivitis.. Asalnya my lil Rara yang kena dulu. Starting from 6 January 2013.. Mula2 mata dia macam bengkak biasa je, ala2 kena gigit semut gitu.. so kitorang biarkan je la.. lama2 conjunctiva dia nampak makin merah tau.


www.chempakamohddin.com

Masa ni lebih kurang after a week mata dia merah dan bengkak.. dah 2 kali pergi klinik then Doctor kata sakit mata biasa, bagi eyedrop macam biasa. We all pun just ikut instruction yang diberi.. keep on curing her. Tapi still tak nampak apa2 perubahan, even its getting worse.


www.chempakamohddin.com

Sangat kesian kat lil Rara time ni, mata dia hampir dah tak boleh bukak.. lepas 8 hari tiba2 mata dia bleeding. On the spot pukul 2 pagi we all bawa Rara ke Emergency Department Hospital Pakar Sultanah Fatimah..

www.chempakamohddin.com

Hati ibu mana yang tak sedih bila tengok anaknya dalam keadaan macam ni kan.. Sampaikan terdetik dalam hati ni, kalau la terjadi apa2 pada mata Rara, mama sanggup bagi mata mama ni kat Rara sebagai ganti.. wuwuwu..


Bila dah dirujuk ke pakar, doktor terpaksa buang membrane mata Rara yang menyebabkan mata dia bengkak. 4 kali appointment, maka 4 kali lah membrane mata nya di buang.. Gugur jantung bila dengar dia menjerit2 kesakitan masa membrane mata tu dibuang..

Dan akhirnya, makin pulih.. tapi tak semena2.. I pulak yang kena conjunctivitis ni.. Tapi tak apa lah, Allah nak beri sakit pada kita.. sekurang2nya dosa2 kecil kita terhapus.. 

www.chempakamohddin.com

Simptom nya sama, merah dan membengkak.. Dah macam panda bear dah kan? Lepas 4 Hari I kena sakit mata ni, Hubby I pun kena jugak.. Dugaan betul..

www.chempakamohddin.com

Tapi my hubby kena sebelah mata je macam Rara, merah dan membengkak jugak. Doktor kata sakit mata ni lain dari sakit mata biasa, jenis virus degil yang memang lambat nak baik.. akhirnya I n my hubby pulak terpaksa dirujuk ke specialist oleh sebab penglihatan dah terjejas dan kabur.. Abrassive Cornea lah pulak.

While I am typing ni pun still blur lagi.. Tengok lah setakat mana boleh dirawat. Hopefully dapat fully recover secepat mungkin dan jalani our joyful life macam biasa.. Hampir 12 hari jugak la my hubby terpaksa MC. Nasib baik la I memang housewife kan, sakit mata pun gaji jalan sebab run biz kat rumah.

Alhamdulillah.. sakit2 pun dapat customer, ada bonus dan income bulanan.. Ok la.. see you at the next post ya..!!

Assalamualaikum..


Saturday, 26 January 2013

SM SSM Awards 2013


Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat nak story with uolls tentang event yang berlangsung pada 20 Januari 2013 yang lepas iaitu majlis penganugerahan SM/SSM bagi pengedar yang mencapai tahap performance yang baik.

The best thing is.. I adalah salah seorang penerima anugerah pada hari tu.. Walaupun tak berapa sihat, menghidap conjunctivitis.. tapi semangat berkobar2 nak naik pentas tu yang buatkan I sampai jugak. Event diadakan di Dewan wawasan menara PGRM, Cheras.



Bestnya dapat anugerah pertama selepas 6 bulan dalam premium beautiful business ni.. Bukti pertama yang housewife macam I pun boleh berjaya.. Lepas ni banyak lagi kejayaan2 besar yang bakal di raih.. Gambar ni jauh kan? Jom tengok gambar lain yang agak dekat sikit.

Nampak tak mata yang bengkak tu.. huhu.. Masa ni ready to be on stage, Happy dan of course sangat bangga.

Gambar ni pulak sempat snap sebelum sampai ke Event. Oleh sebab mata sangat bengkak, so decide untuk pakai glasses sepanjang event berlangsung.

This beautiful blossom pink roses dihadiahkan oleh my leader DSM Fatin Noraina.. I love roses.. Thank you my dear leader.

I tak datang sorang.. of course my hubby and lil Rara pun ada sama meraikan penganugerahan ni.




Setia menemani di dalam dewan.. Baju yang dipakai oleh Baba dan Rara adalah hadiah dari I sempena majlis penganugerahan ini.. Both of them looks gorgeous.. hehehe...

Di sebalik kejayaan ini ada lagi orang2 penting yang sentiasa menyokong dan mendukung.. Always be there whenever needed.. Siapa? Mesti lah leaders.. Lets see them..

Sejurus selepas turun dari pentas, CDM Hanis menanti untuk mengucapkan tahniah buat kami.. Big thanks to CDM Hanis kerana menyediakan platform untuk kami menuntut ilmu percuma di GLAM

DSM Fatin yang diapit oleh CDM Nurul dan CDM Roslida

With CDM Maisarah Ibrahim yang always tampil menawan.

Lets see teman2 seperjuangan dari seluruh Malaysia yang turut sama menerima anugerah ini.
Agent from Terengganu

Team CDM Maisarah Ibrahim

Team DSM Fatin

Rakan seperjuangan yang terbang dari Sabah juga berpeluang naik pentas dan terima ucapan tahniah dari CDM Hanis

Alhamdulillah jugak coz my biz partner SM Hanim jugak berjaya hadirkan diri ke Majlis penganugerahan ni, untuk ambil aura leaders.. Pandai grab peluang sejak dari awal lagi.. Fighter memang akan cepat success..








Syukur.. Walaupun dalam keadaan yang kurang sihat, I mampu gagahkan diri untuk sampai, naik pentas dan terima anugerah ini. After this ada anugerah Diamond Nite yang sure lagi GLAM.

Those yang kat luar sana juga boleh capai seperti apa yang we all capai.. tak kira siapa pun anda.. berpelajaran tinggi atau tidak, berkerjaya atau tidak, berkaliber atau tidak, bertauliah atau tidak.. Jika anda berkeinginan tinggi untuk berjaya, anda pasti boleh lakukan. Apa yang perlu ialah keazaman, positive thinking dan bertindak untuk melakukanmya..

Takut, tunggu dan tengok sahaja kejayaan orang lain tidak akan membawa anda ke mana2.. Just remember.. Perjalanan beribu batu adalah bermula dengan langkah pertama.

Jadi ayuh mulakan langkah pertama kita dalam arena ini.. Be part of us with Green Leaders Group. We will guide you.. we will show you how to be like us in GLAM..!! Contact me at anytime:

010-2311031
@
www.facebook.com/chempaka.mohddin



Thursday, 17 January 2013

Hai-O Garam Buluh

Assalamualaikum..

Ada apa dengan garam?
Ada masinnya.. ada khasiatnya, ada kebaikannya dan ada keburukannya..

Garam merupakan bahan yang diperlukan dalam kehidupan seharian kita. Maka memilih dan mengambil garam yang terbaik adalah sangat penting.. So today nak share with all of you tentang Hai-O Garam Buluh. Produk ni terdapat dalam 2 jenis iaitu garam buluh untuk masakan dan jugak garam buluh untuk minuman.



Tahukah kita garam buatan membahayakan kesihatan?

Garam biasa mengandungi sodium klorida yang tinggi, unsur2 toksin dari laut, logam berat dan mengandungi kandungan mineral yang rendah akibat dari pencemaran laut dan sisa buangan lain.


Pencemaran sungai dan laut sekarang sangat membimbangkan, dan garam biasa yang kita gunakan setiap hari adalah diproses dari laut yang tidak kita ketahui tahap kebersihan, keselamatan dan ketulenannya.. Kerana itu, banyak penyakit kronik yang menular pada zaman ini, 90% adalah disebabkan oleh makanan yang kita makan setiap hari.

Dr Numada Isgimu, Presiden Composite Medical Association Japan mengatakan "Sodium Klorida merupakan punca utama penyakit darah tinggi"

Mesti kita tak mahu ini berterusan.. kerana itu terhasilnya garam buluh bagi menggantikan garam biasa dan ianya mempunyai 1001 manfaat yang tidak ramai tahu..


Hai-O Garam Buluh Kaya dengan 70 Jenis Mineral 

Dihasilkan berasaskan remedi tradisional rkyat Korea sejak 1300 tahun yang lalu. Ia mengandungi lebih daripada 70 jenis bahan mineral seperti kalsium, pottasium, magnesium, dan elemen mikro, merupakan makanan semulajadi dan tidak mengandungi sebarang unsur2 toksin.




  • Garam buluh ini kaya dengan elemen mikro dan bahan2 mineral penting yang dapat mengimbangi keperluan badan.
  • Merupakan makanan yang bersifat alkali yang dapat mengekalkan keseimbangan PH bendalir badan (khususnya darah), dan susuk badan yang cenderung kepada beralkali.
  • Menggalakan metabolisme dan peredaran darah.
  • Daya resapan yang tinggi, dapat meneutralkan toksin dan menyahtoksin dengan cepat, seterusnya menyingkirkan toksin ke luar badan.
  • Boleh diambil bersama produk kesihatan lain kerana dapat meningkatkan kadar penyerapan terhadap produk kesihatan tersebut.
  • Daya anti-pengoksidaan yang tinggi dapat menyembuhkan sel-sel badan dan melancarkan fungsi2 organ dalaman badan.



Bagaimana Garam Buluh dihasilkan?




Bongkar Masalah Kesihatan Melalui Jenis Tindak Balas

Masalah kesihatan dapat dibongkar apabila mengalami tanda2 berikut.. Ini adalah baik bagi kita mengetahui tahap sebenar kesihatan kita supaya kita lebih berhati2 dan medapatkan rawatan lanjutan.. Walaubagaimanapun, tindak balas ini bersifat sementara dan proses pemulihan akan berlaku sepanjang kita mengamalkan garam buluh dalam kehidupan seharian.


Menurut Dr. Linus Pauling yang merupakan Pemenang Anugerah Nobel sebanyak 2 kali, "Kekurangan mineral adalah punca bagi segala penyakit"

Demonstrasi garam buluh boleh di lihat di sini:

Testimoni garam buluh boleh dilihat di sini:

Those yang interested dengan produk ni boleh contact me for details. Tak rugi jika kita dapat menjaga kesihatan dan memperolehi tahap kecergasan yang optimum.. Kesihatan kita melambangkan kebahagiaan keluarga..

010-2311031
@
www.facebook.com/chempaka.mohddin
@
www.about.me/chempakamohddin


Tuesday, 15 January 2013

Traditional Engagement

Assalamualaikum wbt..

Last Sunday telah pun selesai majlis pertunangan antara my brother (abang ngah) dan jugak pasangannya Zulaiha.. Majlis ni simple tapi penuh makna.. Saudara mara dari Pahang and JB jugak datang.. Family I memang besar.. So event yang melibatkan family memang ramai la yang akan participate.. ni gambar masa we all baru2 sampai. Macam2 gelagat..








After semua dah dijemput masuk ke dalam rumah, maka bermulalah majlisnya.. barang hantaran dari pihak lelaki 7 dulang dan dari perempuan 9 dulang.





Selesai je perbincangan antara kedua belah pihak, tibalah masa untuk my mom sarungkan cincin pertunangan di jari manis bakal menantu ke-3 nya.. cewah.. and we all pun berposing posingan lah disisi bakal pengantin.





Jom tengok gambar suka suki selepas majlis.




Alhamdulillah.. segalanya berjalan lancar. Moga kalian kekal hingga ke jinjang pelamin.. Amin..