Thursday, 17 January 2013

Hai-O Garam Buluh

Assalamualaikum..

Ada apa dengan garam?
Ada masinnya.. ada khasiatnya, ada kebaikannya dan ada keburukannya..

Garam merupakan bahan yang diperlukan dalam kehidupan seharian kita. Maka memilih dan mengambil garam yang terbaik adalah sangat penting.. So today nak share with all of you tentang Hai-O Garam Buluh. Produk ni terdapat dalam 2 jenis iaitu garam buluh untuk masakan dan jugak garam buluh untuk minuman.Tahukah kita garam buatan membahayakan kesihatan?

Garam biasa mengandungi sodium klorida yang tinggi, unsur2 toksin dari laut, logam berat dan mengandungi kandungan mineral yang rendah akibat dari pencemaran laut dan sisa buangan lain.


Pencemaran sungai dan laut sekarang sangat membimbangkan, dan garam biasa yang kita gunakan setiap hari adalah diproses dari laut yang tidak kita ketahui tahap kebersihan, keselamatan dan ketulenannya.. Kerana itu, banyak penyakit kronik yang menular pada zaman ini, 90% adalah disebabkan oleh makanan yang kita makan setiap hari.

Dr Numada Isgimu, Presiden Composite Medical Association Japan mengatakan "Sodium Klorida merupakan punca utama penyakit darah tinggi"

Mesti kita tak mahu ini berterusan.. kerana itu terhasilnya garam buluh bagi menggantikan garam biasa dan ianya mempunyai 1001 manfaat yang tidak ramai tahu..


Hai-O Garam Buluh Kaya dengan 70 Jenis Mineral 

Dihasilkan berasaskan remedi tradisional rkyat Korea sejak 1300 tahun yang lalu. Ia mengandungi lebih daripada 70 jenis bahan mineral seperti kalsium, pottasium, magnesium, dan elemen mikro, merupakan makanan semulajadi dan tidak mengandungi sebarang unsur2 toksin.
  • Garam buluh ini kaya dengan elemen mikro dan bahan2 mineral penting yang dapat mengimbangi keperluan badan.
  • Merupakan makanan yang bersifat alkali yang dapat mengekalkan keseimbangan PH bendalir badan (khususnya darah), dan susuk badan yang cenderung kepada beralkali.
  • Menggalakan metabolisme dan peredaran darah.
  • Daya resapan yang tinggi, dapat meneutralkan toksin dan menyahtoksin dengan cepat, seterusnya menyingkirkan toksin ke luar badan.
  • Boleh diambil bersama produk kesihatan lain kerana dapat meningkatkan kadar penyerapan terhadap produk kesihatan tersebut.
  • Daya anti-pengoksidaan yang tinggi dapat menyembuhkan sel-sel badan dan melancarkan fungsi2 organ dalaman badan.Bagaimana Garam Buluh dihasilkan?
Bongkar Masalah Kesihatan Melalui Jenis Tindak Balas

Masalah kesihatan dapat dibongkar apabila mengalami tanda2 berikut.. Ini adalah baik bagi kita mengetahui tahap sebenar kesihatan kita supaya kita lebih berhati2 dan medapatkan rawatan lanjutan.. Walaubagaimanapun, tindak balas ini bersifat sementara dan proses pemulihan akan berlaku sepanjang kita mengamalkan garam buluh dalam kehidupan seharian.


Menurut Dr. Linus Pauling yang merupakan Pemenang Anugerah Nobel sebanyak 2 kali, "Kekurangan mineral adalah punca bagi segala penyakit"

Demonstrasi garam buluh boleh di lihat di sini:

Testimoni garam buluh boleh dilihat di sini:

Those yang interested dengan produk ni boleh contact me for details. Tak rugi jika kita dapat menjaga kesihatan dan memperolehi tahap kecergasan yang optimum.. Kesihatan kita melambangkan kebahagiaan keluarga..

010-2311031
@
www.facebook.com/chempaka.mohddin
@
www.about.me/chempakamohddin


No comments:

Post a Comment