Wednesday, 13 March 2013

Maisarah Ibrahim TOP Leader

Assalamualaikum w.b.t

Ok ladies.. hari tu I dah cerita dan tee up serba sedikit about our beloved CDM Hanis Haizi kan.. today I nak share pulak with uolls kisah hidup my TOP leader CDM Maisarah Ibrahim yang mungkin ramai yang belum kenal dan tahu.

MAISARAH IBRAHIM

Crown Diamond Manager Maisarah Ibrahim
Actually kak Mai is my first direct CDM. Kak Mai tidak pernah lokek ilmu. Walaupun tangga kedudukan I dan kak Mai agak jauh, tapi kak Mai tak pernah ketepikan kami dan menyerahkan kami bulat2 pada direct leader. Thats is something yang we all belajar dalam GLAM untuk pegang tanggungjawab.

My 1st personal coach with CDM Maisarah Ibrahim in Melaka.
Go CDM Program - Diamond Seminar
Kejayaan tak datang bergolek tanpa usaha.. Jom kita lihat disebalik kejayaan yang kak Mai capai sekarang, terselit kisah hidup yang suatu ketika dulu beliau sendiri tak pernah termimpi untuk berdiri di tempatnya sekarang.

Here the story begin..
************************************************************


Asalnya mai memang from family yang susah..pendek kata hidup kat KL ni duduk setinggan la dari kecil sampai masuk University...

kampung paling glamour kat KL tawww...!!!kekekeke...


ini la rupenye rumah mai dulu..time ni masa nak pindah ke PPR dah...skarang ni dh jadi hutan tempat ni di tgh2 KL...andai kata kerajaan nak buat rumah kat kawasan ni...x kisah la bape juta...mai pasti akan beli...sbb sentimental value tempat mai membesar ni takde nilai nyaa...;-)



seribu satu kenangan

so..pendek kata...bila dh masuk University tu rasa memang dah best la...dpt bangga kan family...insyaAllah nk bg yg terbaik blaja rajin2 supaya dpt kerja bagus and gaji bagus utk bantu family...and Alhamdulillah mai dpt kerja dekat company yg bagus dgn gaji yg agak bagus pd masa tu...bfore mai habis study lagi dh dpt kerjasyukur sgt2....

after 2 years of working in private sector..i'm getting married..alhamdulllah tercapai hajat kami nak kahwin setelah berusaha keras carik duit nak kawin...!!!kekekeke...!!!


i enjoy my life so much..happy la..kata kahwen kan..!!! every month dpt blanjer family sket2...
we all jalan2...balik kampung...keluar dgn kwn2..bayar kete kancil ku....and cukup bayar insurance and nk shopping sket2...and byr hutang ptptn n etc....semua dgn gaji 2k...!!

si kancil biru ku....

right after getting married...mai dpt kerja in Government sector..mula2 malas nk pergi sbb dh ok dah kerja yg ada..cuma bila pikir2 balik its time utk berhijrah ke tempat lain kot...ubah angin..and gaji pun boleh tahan jugak..

and 6 mths after marriage i'm pregnant...yeay..!!

humairah during her 6mths...

bapak sejati...heheh.

we all jalani hidup kami mcm biasa...balik kerja..masak...malam makan sama2 golek2 depan tv sama2 pastu tido...esok g keje...takde apa yg lain...hari2 saban tahun rutin yg sama...


Cuma after Humairah lahir...ada kesedaran jugak la pada mai..since komitment dh bertambah and i got plenty of time during kat tempat kerja..i've started an online business...just utk xtra income mula2 starts from Ebay sampai la wujudnya shoppingwithlily..selling those branded stuff from usa...thanks Lin...yg byk bantu mai masa mula2 nk start online business...byk bg idea kat mai n etc....and byk bg kerjasama pd mai...and thanks to customers yg sgt byk bg support pd mai....sampai boleh dpt byk loyal customers...amin.

After 1 year kami dikurniakan lagi sorang anak...
Haziq...alhamdulillah syukur dpt sepasang...memang sangat2 happy...


happy family...!!

tapi hati dh mula risau masa tu...of course..commitment dah bertambah2 double triple..fikir insurance anak..saving...keselesaan yang kita mampu nak bagi....belum campur keperluan2 asas mcm susu,pampers,baby sitter n etc.kerja still sama je..naik rm90 setahun...!!!serious ngeri.....business online yg ada agak x mencukupi 

so...nak di jadikan cerita dan takdir Allah...one day masa dlm pantang Haziq...i browse Hanis punye blog..i came across satu entry...x ingat dah entry tu....hanis ada mention business apportunity..so...sparks my interest....mcm nk tau je biz apa...so mai terus ctc hanis..Alhamdulillah hanis x mention pun pasal business Premium Beautiful Corset ni sebelum nk jumpa mai sbb mungkin if dia dh mention awal2...maybe mai menolak utk jumpa sbb business ni agak glamour jugak di kalangan officemate kat PPj tu....basically dh tau sket2 and mai memang pengguna PB ni sejak sebelum kahwin lagi....

Alhamdulillah....after few discussion with my husband...i decided to venture into this Premium Beautiful Business..!!why..??? sebab we are doing it ONLINE...yup..!!and alhamdulillah dgn bermula nya langkah pertama...NOW...i was one of the Premium Beautiful top agent in Online Based


and syukur alhamdulillah again...day by day...i'm doing this business dgn penuh keazaman...kesungguhan after 1 year i decided to leave my job as an Engineer in Perbadanan Putrajaya..coz i want to focus to my business and family...

after 1 year of doing this business full time..kami dikurniakan sorang lagi cahaya mata yang sgt comel dan sgt unik....maybe dia jadi unik sbb mai pregnant kan dia memang masa tgh All out buat business...masa tgh berperang nak stabilkan dan build up rakan2 kongsi...masa tgh fight utk swiss n etc...



our happy family during raya 2011

after almost 3 yrs in this business...here i am...




I like this photo of me and mai, reminded me of our journey in this business together... Masa zaman2 awal buat business , bawak bag laptop beroda kat ofis lama mai! And her friends just gelakkan kami... But now After almost 3 years in this business.. Im very proud of US! Look where we are NOW. Alhamdullilah may Allah blessed this wonderful relationship ;) -hanis-

and Alhamdulillah mai dijodohkan dalam business ni dgn Hanis..
thanks babe...Allah je yg tau apa yg ada dlm hati kita masing2...

full time premium beautiful businesswomen, with solid 5 figure income mthly. specialized in online marketing and helping others to develop the premium beautiful business 
************************************************************************************

Tak kenal maka tak cinta kan.. Thats the story behind the successful. Kalau kita punya impian besar, tiada apa pun yang mustahil. Apa yang penting adalah diri kita sendiri, bagaimana kita nak ubah hidup kita dan beri kehidupan yang lebih baik buat keluarga, kawan2 dan orang di sekeliling kita.

Masa 1st time I baca kisah kak Mai ni, I sampai menitis air mata.. Sebab terharu dengan kegigihan kak Mai dalam bisnes ni. In Sha Allah.. moga kisah ini dapat memberi inspirasi buat kita semua kerana Kak Mai tak pernah mendengar cakap negative orang tentang bisnes ni.. She is "just do it" person..!!!

No comments:

Post a Comment