Monday, 1 April 2013

Motivational Quotes of Mine

Assalamualaikum w.b.t

Motivational Quotes sangat penting untuk membangkitkan semangat. Kita tak perlu tunggu sesuatu yang besar datanag kepada kita kerana success will never come accidentally. We need to start, if kita hanya duduk menunggu tanpa apa-apa tindakkan, sampai bila-bila pun impian kita tak akan tercapai dan tinggal jadi angan-angan sahaja.  

Teringin tak nak pegang duit puluh ribu macam ni? This is not my money.. eheheh.. Masa ni I bantu my biz partner ambil stok premium beautiful corset.. Just imagine, how many women taking care of their health? The same way I did in this business. I started with change by grabbed the chance. Alhamdulillah, I did it.. on my way of making puluh ribu to ratus ribu into my account.

A bouquet of flowers.. hadiah from my DSM Fatin when I received SM/SSM Awards.. Its so meaningful. I started to build my dreams, it became bigger and bigger. I just aim that I want to build my own dreams, never give chance to others making their dreams by my efforts.

Perjalanan beribu batu bermula dengan langkah pertama.. Untuk membina impian hari esok mesti bermula pada hari ini..  untuk membina masa hadapan, mesti bayangkan tindakan kita pada hari ini. Jika tindakan kita pada hari ini sama seperti semalam, pastinya esok kita dah boleh jangkakan apa yang akan berlaku.. Cuba kita jadi extraordinary people, improve tindakan setiap hari.. Hari ni tak jadi, esok mesti buat cara lain pulak.. Will you expect what will happen tomorrow??

Siapa yang ada impian nak berjaya? cuba angkat tangan.. Haa... semua orang angkat tangan. Siapa yang tak nak berjaya kan, tak kisah lah berjaya dari segi apa pun, akademik ke, kerjaya ke.. Semua orang boleh bermimpi. "Bestnya kalau aku jadi itu.. jadi ini.. tapi..." " Bestnya kalau aku dapat pergi situ.. pergi sini.. tapi.." Berbeza tak dengan "Aku nak jadi macam si polan tu, macam mana ye? aku mesti cari jalan.." "Aku mesti pergi jugak ke situ suatu hari nanti, aku nak bawa keluarga aku sekali.. Aku mesti mula dari sekarang.."

No comments:

Post a Comment