Tuesday, 21 May 2013

Fashion: Hijab and Turban Style

Assalamualaikum and Hi..

Today I nak share to penggemar2 fashion berhijab lah kan.. sekarang ni rata2 ramai gadis2 ayu giteeww termasuk lah mak2 kita kan dan macam crazy about hijab.. coz I perasan jugak mak I pun now dah suka tudung fashion2 U... hahaha... I sendiri pun cuba beberapa fashion tudung yang updated, bukan outdated ok...

My favorite hijab style

Simple hijab.. style letak2 jek

Hehe.. I suka yang simple2 je, senang nak pakai dan bukak.. kadang2 pakai banyak brooch and pin pun tak berapa sesuai coz I selalu dukung baby kan, tak nak la muka bercalar pulak tersagat brooch kat bahu.. So terpulang pada citarasa masing2 mengikut kesesuaian..



But I adore CDM Hanis punya style turban, always tampil cantik dan kemas.. Maklumlah, dulu online celebrity, but now dah jadi public figure..Nak tengok tak?







HIJAB TUTORIAL








TURBAN TUTORIAL







Monday, 20 May 2013

My Husband My Bestfriend

Assalamualaikum

Today my entry lain sikit.. coz I nak story my experience on how i met my husband.. hehehe.. Actually this story is quiet secret but I just want to let u know, who was actually my real supporter in my life.. He is Mr Khairul Amri bin Ali Hassan

Seminggu selepas kahwin.. ekekeke..

HOW I MET HIM??


After I habis diploma, I tak dapat continue my study disebabkan kesalahan mengisi borang.. So I sangat sedih coz my friends semua dah start they all punya 1st degree but I macam tersangkut. So I have decided nak kerja. I kerja sekejap kat Ohara Disk (M) sdn bhd. and di situ lah I bertemu my husband now. Nampak tak.. setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya..

Actually waktu tu I memang tak kenal dia langsung, I thought he is a chinese. He was a technician at that time, so tak ada lah perasaan dari mata turun ke hati kan.. ekekeke... But Allah punya kuasa kan, masa tu I kerja night shift. He came to me personally and introduce himself, masa tu baru lah I tau he is Malay and his mother yang chinese. hehehe...

Start dari tu I berkawan dgn my husband.. Memang tak sangka lah bertemu jodoh di kilang. Then baru lah luahkan isi hati masing2 after a year.. hehe.. Masa tu I tengah sambung degree and my husband ditakdirkan berkerja with Kementerian Kesihatan Malaysia.

We all boleh katakan bercinta jarak jauh la, coz I study di Shah Alam. My hubby pulak sambung praktikal di Alor Setar.  Bila sua mi dah balik kerja di Melaka, I sambung Master pulak. Tapi syukur.. Allah panjangkan jodoh kami sampai sekarang.


My husband ni cool je orangnya, penyabar.. susah nak tengok dia marah dan dia always berfikiran positif dan tak suka terikut2 dengan falsafah negative orang, sebab tu dia boleh jadi my good supporter in biz.. I cakap I tak nak kerja, then dia sedikit pun tak merungut. He said, kita boleh hidup seadanya macam orang biasa.. But I said nope, I tak nak kerja but I want to be orang yang luar biasa. My husband quiet pelik2 jugak, but I explain to him that I want to be involved in business under GLAM.

My first achievement after 6 months in business
He is my husband, my best friend.. I promise to him that I will never let you regret to have me as your wife =)

Thursday, 16 May 2013

Hanis Haizi and Maisarah Ibrahim on Capital TV

Assalamualaikum..

I am so happy when I heard about my direct CDMs appeared on Capital TV last Friday.. Memang speechless sangat because this year so many medias started to know GLAM (Green Leaders Academy Malaysia) From majalah demi majalah, from wawancara to another wawancara, from tv channel to another channel.. People started to talk about GLAM. I am so glad to be in the team..

So lets check it out..!!!





On the same day.. CDM Adibah Karimah from GLAM appeared in Utusan Malaysia sempena Hari Ibu sebagai Ibu Contoh.. This is miracle and unbelivable.. Syukur Alhamdulillah.. More and more achievement, bukti dan juga results semakin banyak menunjukan business bersama Hai-O ini bukan lah busines sehari dua.. This is the business yang kita buat from Day 1 until the end. Tak sama macam business lain yang hanya muncul sebulan dua kemudian hilang.. We can differenciate with our own eye right??





Wednesday, 15 May 2013

Prof. Dr Lim: How Much Life Savings you Have Left?

Assalamualaikum olls..

Last Saturday, 1 health talk bertajuk How Much Life Savings You Have oleh Prof Dr Lawrence Lim telah diadakan di Setia City Convention Center.. That was the 1st time I've been there in Setia Alam.. Health talk ni memang lain dari seminar2 yang I pernah attend before this.. Really opened my eyes..

Thats why memang beruntung those yang berada di GLAM, semua dibimbing from A-Z dari segi ilmu business, ilmu psychology, ketrampilan diri, self confidece dan banyak lagi. And GLAM banyak diberi keutamaan oleh Syarikat dari segi seminar kepimpinan, majlis2 berprestij dan sebagainya. It shows that GLAMpreneurs adalah bukan calang2 usahawan. Hai-O sendiri mempunyai target untuk generate 200 of CDMs in 2-3 years ahead.. Can u imagine how important we are to company..





Syukur sekali lagi, dipertemukan jodoh with GLAM, diberi peluang menimba ilmu, improve diri, bukan setakat minda kaya tapi savings kaya jugak.. So talk about savings, Prof Lim share his knowledge and experience about health savings

Lets answer the question first..

WHO IS PROF. DR LAWRENCE LIM???

Speaker profile.. Prof. Dr Lawrence Lim
Tu dia.. tell me, siapa yang boleh buat double degree, double master n double tripple Ph.D macam Prof Lim ni?? So, pengetahuan beliau about health and beauty memang tak boleh disangkal2 lagi.. Seorang yang sememangnya banyak pengalaman dan telah menjelajah banyak negara2 luar menjalankan voluntary and charity work.. salute..!!!

More than 250 participants in the seminar.. 99% were GLAMpreneurs



Together with my leader DSM Fatin and SSM Zuriyal Hanim
Product Hai-O yang sangat berkualiti diperakui oleh Prof Dr Lawrence Lim

Monday, 13 May 2013

Journey to GLAM : So Much Activities

Assalamualaikum and Hye..!!

Last Friday macam biasa I mesti akan ke GLAM for knowledge, guidance and motivation. Peneman setiaku.. my hubby and Rara for sure ada bersama, always support me in my career.

Happy family on business vacation

My little driver Rara Amri (nama komersial.. boleh??)

Rasa tak sabar dah nak letak jawatan surirumah ni.. One day, in sha Allah.. So I arrived in Shah Alam about 5.30pm.. so check in bla.. bla.. bla.. then I siap2 untuk ke GLAM lah kan.. Hari tu sangat excited nak pergi because I bring my newbies yang baru je 1 minggu menyetai GLAM.

Tengok tu.. Semangat kan.. sebab ilmu di kelas memang sangat berbeza.. Yang selalu pergi kelas memang cepat berjaya..

GLAM class yang memang penuh setiap minggu

Topic di kelas memang sangat menarik, about our new product Marine essence beauty bar.. sekarang out of stock seluruh Malaysia.. Why people are now is going crazy about this soap? I dah pakai.. memang +ve result.. uolls nak tau kenapa sampai out of stock? Uolls kena try lah.. pada I ada lagi beberapa kotak sekarang.

Marine Essence Beauty Bar

Next topic is PERANAN USAHAWAN BARU.. I rasa bersyukur sangat bila semua dibimbing.. Dari hari pertama I tandatangan borang register, until today.. Mentors are always be with me.. Until I jadi leader pun mentore are still there to guide me macam mane nak bina kumpulan dan jaga rakan kongsi.. How beautiful is this business.. Lots of respect, give and take and also love and care.. Uolls pun boleh, just do it.. 

I don't think I akan jumpa group yang lagi best dari GLAM.. hehehe.. seriously.. kalau tak, tak kan I sanggup dtg from melaka, my hubby support 200%.. sebab we all tau, we all dah dapat.. ngee.. tak ada apa yang boleh mengubah kita kecuali diri kita sendiri. Kita yang nak, kita lah yang buat.. bukan orang lain pun yang dapat but kita sendiri..!!!


Three of them are my business partners : Zuriyal Hanim, Sharifah Nurashikin and Saidatul Hussain (newbie)

Keesokan harinya memang best.. Early in the morning I dah siap2 nak jumpa my leader bakal DDM Fatin untuk personal touch, setting untuk naik pangkat dan bonus besar lagi..

But before tu.. mesti la isi perut dulu kan.. tak kan datang KL semata2 business kan, so beberapa jam before.. I spent time with my hubby and Rara breakfast together.. best..!!!


Seafood wantan for me, fish and chip for Rara, Choc cheese Berries for hubby and Machiato.. yummylicious..!!!
After having so much fun with our breakie, then I pun start my biz mode with personal touch.


Fokus semasa dibimbing.. bukan senang leader dari Terengganu datang curah ilmu pada kita tau..

We are together the same journey of success.. just follow..
So sweet bila habis je my program on that day, my hubby wish me Happy Mother's Day..


"Happy Mothers Day my dear, tq for being with me and Rara, keep strong for us and tq for such a wonderful love u gave to Rara as a mother, I cannot replace with any other things in the world" sangat terharu u know.. Nak nangis sekejap..
Trip to GLAM kali is the best trip so far.. In sha Allah will share with uolls more and more fun along this journey

u guys out there yang nak feel what I feel, get what I get.. Dengan sukacita di alu2kan uolls to contact me:


Chempaka Mohd Din
010-2311031 or
Whatsapp 014-9739886
www.facebook.com/chempaka.mohddin

Monday, 6 May 2013

Bio Velocity Sleep Mate

Assalamualaikum =)

Siapa pernah dengar or pernah tahu about BV Sleep mate? Today I nak share about this product, why?? because I sangat teruja dengan hasil jualan seluruh Malaysia sehingga demand exceed supply. Amazing kan??? Even I sendiri di Melaka dah berkali2 check dengan HQ Melaka branch, They all still kekurangan 200 unit based on order.. Fuuyyoooo..!!!!

Apakah yang sangat bestnya BV sleep mate ni? Ok.. I story mory the morning glory kat uolls la ye.. Actually pelapik tilam BV ni so special untuk mendapatkan tidur yang berkualiti based on keseimbangan medan tenaga manusia.


Sangat penting kan.. Manusia menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur. So, tidur dan rehat yang berkualiti adalah sangat penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. Sebab hari2 kita perlu rolling tenaga kita kan.

Bukan setakat dapat tenaga dari makanan tapi jugak dari tidur yang berkualiti. Cuba kita tengok dalam masa 24 jam, bagaimana masa kita dihabiskan?


Even ada yang rasa tak cukup pun masa nak tidur.. Sekarang ni memang tak pelik lah kalau ade orang tidur 3-4 jam sehari je sebab terlalu banyak komitment kerja. Kalau setiap hari macam ni maknanya tahap kesihatan kita sangat bermasalah walaupun kita tak rasa pun yang kita ni sakit.


Walaupun kt tahu ia hukum semualajadi, tetapi sebaiknya kita elakkan dari mendapat sakit sebelum kita meninggal dunia. Kajian menunjukkan 87% kematian adalah disebabkan penyakit. 

KEPENTINGAN TIDUR




Dari bayi hingga lah warga emas.. TIDUR ITU PENTING tapi, walaupun kita tidur 8 jam sehari, adakah tidur kita berkualiti? adakah kita mendapat rehat secukupnya? dan adakah tenaga kita pulih kembali???

FAKTOR PENGARUH KESIHATAN


BAGAIMANA BV SLEEP MATE BERFUNGSI??





BV Sleep Mate membantu memperbaiki frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. 

Apabila kita bangun daripada tidur, kita berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.

MANFAAT BERTERUSAN





Ujian klinikal dilakukan ke atas tumbuh-tumbuhan menunjukkan terdapat ransangan tenaga untuk menggalakn tumbesaran lebih cepat dan sihat.

 
Kesimpulannya, Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan "sihat". Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang. 

Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan dan penyelarasan organisma yang muktamad.

Sebarang pertanyaan, atau berminat menjadi agent Bio Velocity Sleep mate, Contact me

Chempaka Mohd Din
010-2311031 or
Whatsapp 014-9739886
facebook: Chempaka Mohd Din
Instagram: chempakamohddin