Monday, 13 May 2013

Journey to GLAM : So Much Activities

Assalamualaikum and Hye..!!

Last Friday macam biasa I mesti akan ke GLAM for knowledge, guidance and motivation. Peneman setiaku.. my hubby and Rara for sure ada bersama, always support me in my career.

Happy family on business vacation

My little driver Rara Amri (nama komersial.. boleh??)

Rasa tak sabar dah nak letak jawatan surirumah ni.. One day, in sha Allah.. So I arrived in Shah Alam about 5.30pm.. so check in bla.. bla.. bla.. then I siap2 untuk ke GLAM lah kan.. Hari tu sangat excited nak pergi because I bring my newbies yang baru je 1 minggu menyetai GLAM.

Tengok tu.. Semangat kan.. sebab ilmu di kelas memang sangat berbeza.. Yang selalu pergi kelas memang cepat berjaya..

GLAM class yang memang penuh setiap minggu

Topic di kelas memang sangat menarik, about our new product Marine essence beauty bar.. sekarang out of stock seluruh Malaysia.. Why people are now is going crazy about this soap? I dah pakai.. memang +ve result.. uolls nak tau kenapa sampai out of stock? Uolls kena try lah.. pada I ada lagi beberapa kotak sekarang.

Marine Essence Beauty Bar

Next topic is PERANAN USAHAWAN BARU.. I rasa bersyukur sangat bila semua dibimbing.. Dari hari pertama I tandatangan borang register, until today.. Mentors are always be with me.. Until I jadi leader pun mentore are still there to guide me macam mane nak bina kumpulan dan jaga rakan kongsi.. How beautiful is this business.. Lots of respect, give and take and also love and care.. Uolls pun boleh, just do it.. 

I don't think I akan jumpa group yang lagi best dari GLAM.. hehehe.. seriously.. kalau tak, tak kan I sanggup dtg from melaka, my hubby support 200%.. sebab we all tau, we all dah dapat.. ngee.. tak ada apa yang boleh mengubah kita kecuali diri kita sendiri. Kita yang nak, kita lah yang buat.. bukan orang lain pun yang dapat but kita sendiri..!!!


Three of them are my business partners : Zuriyal Hanim, Sharifah Nurashikin and Saidatul Hussain (newbie)

Keesokan harinya memang best.. Early in the morning I dah siap2 nak jumpa my leader bakal DDM Fatin untuk personal touch, setting untuk naik pangkat dan bonus besar lagi..

But before tu.. mesti la isi perut dulu kan.. tak kan datang KL semata2 business kan, so beberapa jam before.. I spent time with my hubby and Rara breakfast together.. best..!!!


Seafood wantan for me, fish and chip for Rara, Choc cheese Berries for hubby and Machiato.. yummylicious..!!!
After having so much fun with our breakie, then I pun start my biz mode with personal touch.


Fokus semasa dibimbing.. bukan senang leader dari Terengganu datang curah ilmu pada kita tau..

We are together the same journey of success.. just follow..
So sweet bila habis je my program on that day, my hubby wish me Happy Mother's Day..


"Happy Mothers Day my dear, tq for being with me and Rara, keep strong for us and tq for such a wonderful love u gave to Rara as a mother, I cannot replace with any other things in the world" sangat terharu u know.. Nak nangis sekejap..
Trip to GLAM kali is the best trip so far.. In sha Allah will share with uolls more and more fun along this journey

u guys out there yang nak feel what I feel, get what I get.. Dengan sukacita di alu2kan uolls to contact me:


Chempaka Mohd Din
010-2311031 or
Whatsapp 014-9739886
www.facebook.com/chempaka.mohddin

No comments:

Post a Comment