Sunday, 30 June 2013

Diamond Night 2013: GLAMPRENEURS Rock the MIECC Hall

Assalamualaikum =)

Alhamdulillah.. Setelah sekian lama menyepi akhirnya I am back as a blogger. Several days my lappy got problem with the external hard disk, So today there is something special to share with all of u even though its almost a week dah berlalu. Based on the entry, for sure dah tau lah what will i tell kan?

Last Saturday, big event by company.. mengiktiraf para pengedar yang selama ni telah berusaha dan berkerja keras untuk membangunkan syarikat iaitu DIAMOND NIGHT 2013 bertempat di Mines International Exhibition & Convention Center (MIECC)

Diamond Night chempaka mohd din 2
After almost 1 year in business
 Yess.. its me after almost 1 year with Hai-O marketing and Green leaders Academy Malaysia (GLAM). Before this, I am nobody before, no dreams, no target, no motivation and inspiration.. and of course no fashion style.. haha.. but today I am different person. Alhamdulillah sangat2. Semua ni adalah keputusan dan keingingan yang tinggi untuk berubah ke arah yang lebih baik.

This is my First time in Diamond Night, the special thing is I bawa together my strong backbone, my big supporter Mr. Khairul Amri bin Ali Hassan a.k.a Mr Husband.. In Sha Allah the becoming August my hubby will be on stage for SM/SSM Award pula.. Syukur ya Allah..

Diamond Night chempaka mohd din 5

Diamond Night chempaka mohd din 13 (2)

Diamond Night chempaka mohd din 24

Diamond Night chempaka mohd din 14

Hehe.. ala2 romantika gitu dok?? So we all meraikan our leaders yang naik pentas pada malam tu untuk Anugerah Tabung kereta, Anugerah Diamond Sales Manager dan Anugerah Double Diamond Manager.

Diamond Night chempaka mohd din 1
Together with My Leader Naemah Wahab and Fatin Noraina, penerima anugerah tabung kereta dan Anugerah Diamond
Gorgeous in Pink and Green Dress.. Congrates dear leader
cdm nurul aini ismail on stage
CDM Nurul Aini Ismail on stage 
Fatin noraina abu bakar on stage
DDM Fatin Noraina Abu Bakar on stage
glampreneur on stage 2
Glampreneurs on stage dengan replika kunci kereta masing masing
glampreneur on stage
Glampreneurs on stage receiving Double Diamond Awards
Alhamdulillah.. wajah2 kejayaan dari usahawan Hai-O di bawah syarikat yang kuat ni.. Bukan wanita jek, lelaki pun naik pentas dan terima anugerah. Sangat bangga bernaung di bawah syarikat besar dan group yang sangat mantap. enjoy the pic..
Founder of GLAM CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain 
chempaka mohd din and naemah wahab
Together with bakal CDM Naemah Wahab.. She is Senior Engineer Pertronas Kerteh u know..
Diamond Night chempaka mohd din 12
Together with CDM Roslida M. Jani, the owner of Smart Reader, Paka Terengganu 
Diamond Night chempaka mohd din 19
My leaders are my parents in GLAM
Diamond Night chempaka mohd din 21
Together with my leader Suhaila Musa, From an executive now full time Housewife, Glampreneur 
Syukur lah.. semua berjalan baik.. dengan sokongan jitu dari suami tercinta akhirnya berjaya sampai ke tahap ini. Syukur juga dipertemukan dengan syarikat Hai-O marketing membuka peluang kepada para pengedar menikmati benefit yang ditawarkan selaindapat menjana income 4-6 figures hanya duduk di rumah saja.

last picture untuk I share with all of u.. Green leaders Academy Malaysia, bangga berjuang bersamamu..

Green leaders Academy Malaysia GLAM
The same Founder, the same event at the same place.. huge improvement in just only 3 years.. ini pun baru sebahagian.. So proud to be in Green Leaders Academy Malaysia GLAM.


Sunday, 23 June 2013

Business Profile: GLAMpreneur Photo-shoot Session

Assalamualaikum and Hai uolls..

Last Saturday Morning, we all have Photoshoot Session tau.. The purpose is for our professional business profile. Hahaha.. last dok bergaya depan camera masa kawin dulu kan, pastu xde dah. So photoshoot session ni macam something yang different la.

The session was held at Tasha Studio.. milik artist Tasha Manshahar, bertempat di Bandar Mahkota Cheras, Kuala Lumpur.. Jom tengok me and my team..

Chempaka Mohd Din
Its me after make over
Fatin Noraina Abu Bakar
My lovely leader Fatin
Sharifah Nurashikin
My biz partner Sharifah Nurashikin
Suhaila Musa
My leader Suhaila
Zuriyal Hanim Abd Jamil
My biz partner Zuriyal Hanim
Alhamdulillah.. Semuanya berjalan lancar.. Seramai lebih kurang 15 orang GLAMpreneurs took part in this session, and sumua look gorgeous.. cewah..

Kita tak boleh letakkan diri kita sebagai orang yang biasa2 sahaja, kita diberi peluang untuk berubah dan transform diri untuk jadi someone better betul tak.. Life just once, make use and become useful..

Wassalam..

Tuesday, 18 June 2013

First BIG BONUS RM4700 from 17- 30 June 2013

Assalamualaikum uolls..!!!

Entry yang menggemparkan today kan?? Starting from 17 - 30 June 2013 Hai-O marketing offer BIG BONUS tau..!!



1st BONUS
PREVIOUSLY RM3000 

FROM 17-30 JUNE 2013
BIG BONUS RM4700

extra RM1700..!!!


This is chance nak buat duit raya.. lebih2 lagi after this we all will announce next free trip. For sure ternganga mulut.. 5 start trip to overseas for FREE..!!!

Jom kita tengok cermin sekejap, apa impian aku yang belum tercapai? apa yang aku nak beri pada parents? apa yang aku akan tinggalkan untuk anak2ku???


Contact me cepat..!!!!

Call/sms 010-2311031 or
Whatsapp 014-9739886

Friday, 14 June 2013

J-Card day Jusco Aeon Ayer Keroh

Assalamualaikum uolls..

Nak tahu tak semalam actually I ada urusan di MBMB since Morning.. Then after selesai urusan my hubby suruh jalan2 di Jusco. kebetulan my Leader from Terengganu pun bagitahu nak jumpa I since she on the way from KL to JB. So I was decided nak tunggu my leader lah kan at Jusco. I rasa masa tu baru pukul 10 pagi kot, then I macam sangat pelik, why so many people today? queue berjela2 nak renew diorang punya J-Card.. Masa ni I lom dapat detect apa2 lagi tau.. but then I masuk dalam.. I terpandang.. jeng3..

chempaka mohd din jcard 1
Sale tu uolls.. nampak tak orang dah ramai since pagi lagi.
chempaka mohd din jcard 2
Handbags ni sale up to 70%.. mahu nya tak beli.
  Alahai... Ni memang feberet la kan.. SHOPPING..!!! tell me, siapa  yang tak suka shopping? lebih2 lagi Bonus tak guna lagi, borong betul2 lah kan.. I pun grab 1 handbag, blouses and pants.. 

Kebetulan memang nak cari handbag for my new business partner in June 2013.. So siapa rasa nak handbag FREE, jom buat business appointment.. I boleh share dengan uolls macam mane nak buat extra income and shopping tanpa rasa bersalah.. ekekeke...


Hihi.. muka penat tuh.. duduk sekejap while waiting for my leader call me. 
chempaka mohd din shopping blouse
Dua2 cantik kan.. grab je semua.
Get ready jumpa leader pulak.. puas hati dapat reward diri sendiri dengan merasa apa yang kita nak rasa pakai.. dapatkan apa yang kita rasa kita nak.. So jumpa leader adalah 1 kemestian, kalau bukan sebab selalu jumpa leader minta tips kejayaan, rujuk tindakan.. tak merasa kot apa yang I dapat sekarang dengan tittle "SURIRUMAH" huhuhu..

Chempaka mohd din meet naemah wahab personal touch (2)
We never put ourselves in distance.. Setting target RM100,000 sales a month.
Thank you so much my leader, walaupun preggy.. gagah meneruskan langkah datang dan singgah ke Melaka bertemu dengan I.. Pengorbanan bersama dalam kumpulan pas ti membuahkan hasil yang extraordinary..

Kesian U pening cari parking kat Jusco kan.. Maklum lah, J-Card.. for sure parking penuh..!!! but u did it.. coz U bawa niat nak bantu I bersama2 U.. TQ once again.. bakal CDM Naemah Wahab..

Ok.. whats next??? My hubby datang..!!! yeay..!!!

Dengan semangat waja I sambung shopping with hubby pulak.. Memang crazy sgopper lah we all ni, my hubby pun tengok sampai kata U ni macam tak ada hari lain jek. I cakap lah.. aah.. memanglah.. J-Card sehari je kan.. buat muka tak bersalah. My hubby actually tak kisah pun coz i tak mintak duit dia.. hehehe.. 

chempaka mohd din handbags
Beli 2 lagi???
chempaka mohd din dengan hasil tangkapan shopping
Bersama Hasil tangkapan.. termasuk lah shopping makanan2 kegemaran coz shopping sampai petang sampai tak ingat langung nak lunch.
Selamat sudah check in dalam kereta.. Kalau tak ni memang jadi barah.. hahaha... Bila terpandangkan PB and BB collagen tu baru la teringat nak kena post..

So setakat tu je lah activity shopping I semalam.. Bila nak J-Card day lagi ni????

Tuesday, 11 June 2013

Family Day in Singapore

Assalamualaikum uolls..

Last Saturday was the best moment in my life, 1st time dapat tunaikan hajat mak nak holiday 1 family.. Walaupun my dad busy dengan urusan kerjanya, but we all keep going with our plan.. Actually we all plan nak ke Sabah this year, but case pencerobohan di Semporna tu make me switch the destination to Singapore. We all decided to take MRT di Singapore since tak berapa tahu jalan kan.. So enjoy the pic..!!!

chempaka mohd din in the bus 1
Take public transport from Bukit Indah to Boon Lay
We took MRT and jadi visitor kat sana.. So tempat pertama yang we all pergi ialah Raffles Place.


Chempaka mohd din singapore 1
MRT Station Boon Lay.. Tengok muka Ms Rara Amri yang mengantuk tu.. 
chempaka mohd din singapore map
Beli Singapore map dulu before ke mana2 supaya tak sesat.. ekekeke
chempaka mohd din raffles place 1
Hitachi Tower Raffles Place
chempaka mohd din raffles place 2
Singapore memmang bandar pesat, lebih kurang macam KL jugak.
Chempaka mohd din singapore 2
Khusyuk my Hubby study map Singapore
Chempaka mohd din singapore monument
Cantik ukiran batu ni.. Telling the story about Singapore
Dekat Raffles Place jugak we all cari tempat makan, kononnya nak rasa masakan Singapura di Kampung Gelam tapi dah lapar sangat kan.. Cari punya cari, akhirnya jumpa yang ni.. tada..!!!
chempaka mohd din burger king singapore
Jumpa Burger King.. Boleh laa.. Nasib baik burger sedap.. 
chempaka mohd din loves mom singapore
Lepas makan cium mak dulu before continue jalan2.. 
Then we all continue jalan2 di Merlion Park, sepanjang perjalanan ke Merlion Park sempat jugak pose di beberapa tempat.. ngee.. best dan cantik uolls..

chempaka mohd din and family fullerton hotel
We all tak duduk sini laa.. tapi suka je amik gambar coz Fullerton Hotel ni memang sangat cantik.. Macam teringin nak menginap pun ada.. hehe..
chempaka mohd din and family singapore
View dari tepi sungai yang memang sangat cantik.. tertawan hatiku..
chempaka mohd din asian civilization museum
Berhadapan dengan Asian Civilization Museum
chempaka mohd din cavenagh bridge singapore
Cavenagh Bridge
chempaka mohd din merlion park 3
Love u till Jannah.. Tq for supporting me in my career
chempaka mohd din merlion park 5
Mak tak mau jalan ke air pancut, my mom ni puteri lilin.. kena panas nanti cair katanya.. walah2..
chempaka mohd din merlion park 6
Hotttt..!!!
Then we took MRT to Dhoby Ghaut station sebab we all nak ke National Museum Singapore.. Tak sah kalau masuk negara orang tapi pulang dengan tangan kosong, mesti nak dapatkan sikit info tentang sejarah negara tu kan.. so enjoy the pic..!!

chempaka mohd din national museum 1
Museum Fashion

chempaka mohd din national museum 3
Got this in museum rakyat.. interesting info.
Rajinnya petani Nadrah Asna ni
In Film Museum.. canggih. boleh tgk movie dan dengar lagu dalam ni like cinema.
chempaka mohd din national museum 7
Gaya Petani
chempaka mohd din and family plaza singapura
Singgah sebentar shopping di Plaza Singapura
Looking for souvenir sebagai kenangan
Itu lah destinasi terakhir sepanjang sehari di Singapore. Memang tak cukup masa and tak dapat jalan banyak tempat, but next time will plan well.. jalan2 sampai puas hati.. So lihatlah wajah2 puas hati plus kepenatan.. hehe..

chempaka mohd din jurong east
Kesian anakku.. melopong tidurnya di Jurong East.. haha
chempaka mohd din merlion park 1
Singapore map dah jadi kipas angin mak.
Alhamdulillah.. Selamat pergi dan selamat pulang.. selamat juga berkongsi cerita buat tatapan anda semua. Mana tahu after this uolls nak pergi pulak kan.. I cuma terkilan tak dapat merasa makanan Singapura, maklum lah.. I kan crazy on food.. hahaha..

Macam tau2 je kena pergi lagi.. hikhik.. My uncle cakap on December ada crazy year end sale di Singapore. So macam wajib pergi lagi.. hehe.. In Sha Allah, kalau diizinkan..

Apapun syukur dapat beri reward untuk diri sendiri, untuk suami dan mak setelah hampir setahun terlibat bersama GLAMpreneur GLAM.. If I keja pun, 2-3 tahun belum tentu dapat peluang macam ni.. syukur pada Allah, peluang datang tanpa diduga, terus grab tanpa curiga. Akhirnya kejayaan demi kejayaan ditempa.. Alhamdulillah ya Allah..