Thursday, 18 July 2013

Resepi: Oreo Pudding with Garam Buluh

Assalamualaikum uolls..

Since ramai yang bertanyakan resepi puding oreo yang I buat semalam.. so today i nak share la macam mane nak bikin. Actually I cedok the recipe dari internet, but adalah sikit2 yang I ubah ikut citarasa I kan.. coz kita yang buat dia, so pandai2 kt la bak bg dia kick ke.. nak bg ummpphh ke kan...

puding oreo chempaka

Bahan-bahannya

1 paket agar-agar
3 cawan air
1 tin susu cair / 400 ml susu segar HL
1 paket biskut oreo 137g dipatah dua
3 sudu besar gula
1 cawan milo
1 sudu tepung custard dibancuh dengan 1/4 cawan air
chocolate flakes
secubit garam buluh.

Cara penyediaan

Didihkan agar2 dalam air sampai larut. Kemudian masukkan gula dan secubit garam buluh.. biarkan larut lagi, then masukkan pula susu dan tepung custard yang dah dibancuh tadi..

Bila dah mendidih, asingkan sebahagian dalam periuk lain biar dia keep on warming dengan api perlahan supaya tak membeku. Sentiasa kacau slow2 supaya tak melekat di dasar periuk.

Bahagian yang diasingkan tadi dicampur dengan milo dan pastikan betul2 larut sebelum dituangkan ke dalam loyang. suggestion loyang adalah bersaiz kecil. Then tuangkan separuh dari bancuhan milo tadi untuk lapisan pertama. sejukkan sekejap dalam freezer lebih kurang 5 minit tapi jangan sampai beku.

Bila lapisan pertama dah agak keras sikit, boleh tuangkan lapisan kedua iaitu agar2 susu yang putih tadi. Then susun lah oreo mcm ni.. sementara bancuhan masih panas kt biarkan biskut kembang dan lembut.

puding oreo chempaka 1

Sama jugak procedure macam tadi.. sejukkan sekejap dalam freezer, bila permukaan dah keras sikit, boleh tuangkan lapisan ketiga iaitu lebihan bancuhan milo tadi. So puding ni mesti ada 3 layer baru cantik..

Last sekali taburkan coklat flakes atas permukaan milo dan biar coklat tu melt utk rasa coklat yang lagi power kan.. nak letak choc chip pun boleh.. terpulang.

Simpan dalam peti sejuk then boleh la hidangkan.. memang sangat sedap dan superb coz suami puji2 sampai tidur hehehe..

ok uolls.. selamat mencuba ya.. 

Monday, 15 July 2013

Marine Essence Testimonial Part I

Assalamualaikum and Hi..

After about 2 months Marine Essence menggegarkan seluruh Malaysia dengan keberkesanannya, today i nak share with all of you several testimonial yang I dah kumpulkan. Its from my own customer as well as from my friends.

Before this I dah share how Marine Essence works kan?? those yang still belum tahu boleh visit http://www.chempakamohddin.com/2013/05/marine-essence-beauty-bar.html Actually kita ada 3 keluaran Marine Essence iaitu
Marine Essence beauty bar
Marine Essence Beauty Bar
marine essence
Marine Essence Hair Shampoo and Body Wash
Marine Essence toothpaste
Marine Essence Toothpaste 
So far kita tahu yang buatkan marine essence become so special is because of khasiat GARAM BULUH terhadap kulit. Sebab tu ramai pesakit kencing manis pulih dengan garam buluh.. Haaa.. Share sikit khasiat garam buluh kat entry marine essence giitteewww... So jom kita tengok testimoni2 pengguna Marine Essence.

Testimoni 1



Testimoni 2


Testimoni 3


Testimoni 4


Testimoni 5


Testimoni 6


Testimoni 7


Kita dah tengok banyak testimoni regarding Marine Essence kan.. So don't worry kalau nak consume product ni sebab tenyata selamat dan berkesan based on original experience. and so far in 2 months I dah jual more than 30 bottles.

Those yang nak jadi agent untuk Marine Essence pun sangat di alu2kan coz product sangat senang nak jual coz banyak testimonial positive and we all GLAMpreneurs memang akan train uolls la macam mana nak market tru social media marketing. 

So boleh contact I if nak tau details about product as well as business opportunity.


010-2311031 or whatsapp 014-9739886