Tuesday, 3 September 2013

BBplus Collagen: Terbaik Untuk Kulit.

Assalamualaikum and hye..

Actually today nak share with uolls tentang BBplus Collagen drink ni.. Since banyak sangat collagen yang di jual di pasaran sekarang. Biasalah bila sebut about collagen for sure special untuk kesihatan dan kecantikan kulit kan. But mesti nak pilih collagen yang terbaik dan selamat. Jangan semata2 nak cepat dapat result, kita abaikan keselamatan diri sendiri.. 


BBplus Collagen Chempaka Mohd Din
3 element pengting BBplus Collagen which are REPAIRREBUILD and RENEW
7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari





RAMUAN UTAMA 

5000mg Hydrolised Fish Collagen 


- Kadar penyerapan yang sangat tinggi sebab collagen biasa mempunyai saiz molekular antara 10,000 – 30,000 Dalton. Setelah melalui proses hidrolisis, saiznya menjadi lebih kecil iaitu kurang daripada 1000 Dalton. Dengan saiz molecular yang kecil, hydrolysed Collagen mudah diserap oleh badan.

- Supplemen kolagen terhidrolisis boleh merangsang badan menghasilkan lebih kolagen tersendiri.

- Mengandungi asid amino yang tinggi kerana proses hidrolisis boleh mengasingkan komponen lain daripada kulit ikan dan yang tinggal hanya rangkaian asid amino sahaja.

- Tiada kolestrol dan lemak.

Grape Seed Extract



- Menyingkirkan radikal bebas

- Mengurangkan radang (inflammatory)

- Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
- Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
- Mencegah masalah kelenjar prostat
- Melambatkan proses penuaan
- Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit.

Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet

- Membantu fungsi sistem saraf otak

- Meningkatkan daya pertahanan

Vitamin C


- Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
-Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
- Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
- Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
- Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
- Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
- Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
- Membantu tubuh menyerap zat besi, berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.


Inulin




- Sumber karbohidrat yang tidak menaikkan gula darah atau menghasilkan respons insulin.

- Mereka yang mempunyai komplikasi dengan gula darah, seperti hipoglikemia dan diabetes, mendapati ianya sesuai dinikmati dan selamat digunakan.


Apple Fiber



- Agen antioksidan yang terdapat dalam epal mampu menentang radikal bebas serta dapat melambatkan proses penuaan yang menyebabkan kulit wajah cepat berkedut.


- Memperbaiki tekstur kulit wajah dengan memperbaharui sel-sel kulit dan melembapkan kulit  

- Fitokimia yang dijumpai dlm epal bukan sahaja membantu menghalang salur darah drpd tersumbat(penting untuk menghalang sakit jantung) malah ia juga menghalang sel kanser daripada merebak ke seluruh badan untuk keadaan tertentu.

Blackcurrant & Rosselle




Isomultulos dan sukralos


- Zat yang mampu bertahan lebih lama dan konstan dalam hal penyediaan energi yang diperlukan untuk tubuh dan otak.

- Membekalkan tenaga yang konstan dan stabil dan menghindarkan peningkatan atau penurunan kadar gula darah dan insulin yang drastik dalam tubuh.


Woowww.. begitu banyak khasiat dan manfaat yang terdapat dalam 1 sachet BBplus collagen. Cara nak minum mudah aje, bancuh 1 sachet dengan air sejuk. Rasa dia memang best, macam ribena giteww.. 1 sachet sehari pun dah cukup before sarapan pagi atau sebelum tidur.

BBplus Collagen juga selamat untuk ibu mengandung dan ibu yang menyusukan bayi, baik untuk penghasilan susu yang lebih banyak dan berkhasiat. Contact for details:

Chempaka Mohd Din
Call/SMS 010-2311031
@
Whatsapp 014-9730886
@
www.facebook.com/chempaka.mohddin





No comments:

Post a Comment