Monday, 28 October 2013

Mineral Coffee and Testimonials

Assalamualaikum and Hai..

Well today.. really want to share with all of u the specialty of MINERAL COFFEE, differ with normal coffee in the market.. WoW.. speaking London giteeww..

Mineral coffee 1 by chempaka mohd din
Mineral Coffee yang berbeza dari coffee biasa

Mineral Coffee ni special formulated with Bamboo Salt atau Garam Buluh berorganik dari Korea yang semulajadi. Di adun bersama serbuk Kopi Robusta yang dipanggang (thats why aromanya boleh buat terapi stress.. sebab memang harum baunya..heee...)

bamboo salt in mineral coffee
More than 70 types of Mineral yang mengubah sifat coffee yang berasid kepada coffee yang beralkali.

Garam buluh memang dah terbukti sangat baik untuk kesihatan badan kita. If uolls google pun dah boleh baca dan nilai sendiri perbezaan nya dengan garam biasa also the testimonials. More info about garam buluh boleh juga click kat sini ye


Special characteristic Mineral Coffee ni:-

1) Bersifat Alkali
2) Tanpa Gula (sesuai untuk pesakit kencing manis)
3) Tanpa Pengawet
4) Tanpa Kolesterol
5) Aroma dan Rasa yang Unik

Jom kita tengok pulak apa kata customer yang dah try Mineral Coffee ni..

testimoni mineral coffee 6
Menambah tenaga dan pulihkan keletihan badan.

testimoni mineral coffee 2
Rasa yang sedap dan unik, tak sama macam coffee biasa sebab tak ada gula tetapi ada garam.

testimoni mineral coffee 3
High demand dari customer.. dan product memang senang nak di jual. So siapa nak jadi agent sah pun sangat dialu2kan.. 

testimoni mineral coffee 4
Customer repeat order dan mengaku Mineral Coffee tak menyebabkan sakit kepala seperti coffee biasa.

testimoni mineral coffee 5
Kafein meransang otak dan tak menganggu production susu ibu

testimoni mineral coffee 8
Mineral Coffee membantu melawaskan dan melegakan sembelit.
testimoni mineral coffee 7
Khasiat garam buluh dalam mineral coffee menurunkan bacaan kencing manis pada pesakit kencing manis kronik.
Any info do contact me
Chempaka Mohd Din
010-2311031
@
Whatsapp 014-9739886
www.facebook.com/chempaka.mohddin

Wednesday, 23 October 2013

Tazkirah: Kerugian Yang Jarang Manusia Kesali

Assalamualaikum Semua..

Kali ni entry agak berbeza sedikit.. sokmo cerita about business, sesekali kita isi sedikit secebis hati kita dengan sama2 ingat mengati dan saling berpesan2.. Tatkala kita sibuk mengejar kejayaan, kekayaan (duniawi) harapannya tidaklah kita tergolong dalam manusia yang tidak sedar akan kerugian yang sedang menimpa.. Mohon dijauhkan ye uolls..

kerugian masa
Perkara yang paling jarang kita sedar ialah kerugian masa dimana keperluan dunia tidak seimbang dengan keperluan di akhirat

Bersediakah kita menjadi umat akhir zaman? dan tahukah kita yang kita semakin menghampiri hari pembalasan? Maka Hari Kiamat menurut Agama Islam di tandai dgn:

- Kemunculan Imam Mahdi

- Kemunculan Dajjal

- Turunnya Nabi Isa (AS)

- Kemunculan Yakjuj dan Makjuj

- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur

- Pintu pengampunan akan ditutup

- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya

- Kabut selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shg mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya

- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerosakan

- Pemusnahan/runtuhnya Kabah

- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap

- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya membuat semua makhluk hidup merasa bimbang dan ketakutan

- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membuat semua makhluk hidup mati dan yg ketiga yang membuat setiap makhluk hidup bangkit kembali.

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda: "Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di syurga baginya pada hari penghakiman kelak"

Kita boleh kirim ribuan bbm mesra, promote, bc yang terlalu penting tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berpikir 2x.

manfaatkan masa
Saling berpesan-pesan dan saling ingat mengingati

Allah berfirman : "jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat denganKu maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari syurgaKu"

Kerugian meninggalkn solat: 

Subuh: Cahaya wajah akan pudar.

Zuhur: Berkat pendapatan akan hilang.

Asar: Kesihatan mulai terganggu.

Maghrib: Pertolongan anak akan jauh di akhirat nanti.

Isya': Kedamaian dlm tidur sukar didapatkan.

manusia yang rugi
Solat adalah tiang agama

Nasihat Kubur:

1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yg gelap, maka terangilah .. aku dengan TAHAJUD

2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka luaskanlah aku dengan ber SILATURAHIM

3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka ramaikanlah aku dengan perbanyak baca AL-QUR'AN

4). Aku adalah tempatnya binatang2 yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH

5). Aku yg menyepitmu hingga hancur bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT

6). Aku adalah tempat utk merendammu dg cairan yg sangat amat sakit, bebaskan rendaman itu dgn PUASA

7). Aku adalah tempat Munkar & Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah "LAILAHAILALLAH"

Saat kamu membawa Al-Qur'an, setan biasa2 saja. Saat kamu membukanya, syaitan mulai curiga. Saat kamu membacanya, ia gelisah. Saat kamu mmahaminya, ia kejang2. Saat kamu mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan shari-hari, ia stroke. Terus dan terus baca & amalkan agar syaitan jauh dari kita, jauh dari hati kita. Ketika anda ingin menyebarkan .. ini, lagi2 syaitan pun mencegahnya.

Syaitan berbisik; "Sudahlaaaaaah tak payah di SEBARKAN, tak penting pown, BUANG MASA saja, tak mungkin akan di baca"

Sekecil apapun amal ibadah, Allah SWT menghargainya puluhan kali ganda ..

Mari kita lihat akan 3 perkara yang juga jarang kita sedar:

3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali :
1. Waktu 2. Kata-kata 3. Kesempatan

3 Hal yg dapat menghancurkan hidup seseorg : 
1. Kemarahan 2. Keangkuhan 3. Dendam

3 Hal yg tidak boleh hilang :
1. Harapan 2. Keikhlasan 3. Kejujuran

3 Hal yg paling berharga :
1. Kasih Sayang 2. Cinta 3. Kebaikan

3 Hal dlm hidup yg tidak pernah pasti :
1. Kekayaan 2. Kejayaan 3. Mimpi

3 Hal yg membentuk watak seseorg :
1. Komitmen 2. Ketulusan 3. Kerja keras

3 Hal yg membuat kita sukses :
1. Tekad 2. Kemahuan 3. Fokus

3 Hal yg tidak pernah kita tahu :
1. Rezeki 2. Umur 3. Jodoh

3 Hal dalam hidup yg PASTI :
1. Tua 2. Sakit 3. Kematian.

minta pertolongan Allah
Hanya kepada Allah tempat kita memohon pertolongan

Ya اﻟﻠّﻪ , sahabatku yg membaca ini adalah sahabat yg soleh, kuat, sabar, pengasih & penyayang -maka sayangilah dia serta kasihilah dia, bantulah dia meningkatkan taraf kehidupannya, murahkan rezekinya, sihatkan tubuh badannya. Wallahualam...

Monday, 21 October 2013

Promosi Hangat Oktober: BBplus Collagen, Premium Beautiful, Mineral Coffee, Marine Essence & Bio Velicity Sleep Mate

Assalamualaikum uollss..


Alhamdulillah.. sepanjang October ni, bersempena jugak bulan 3rd Anniversary my husband and I, this is the right time untuk buat promosi besar2an gitteewww..

BBplus Collagen: Regular price RM180/box


promosi bbplus collagen
Promosi yang betul2 berbaloi untuk direbut.. BBplus Collagen dengan banyak FREE item.

Premium Beautiful: Discount/Rebate RM400


Promosi premium beautiful
Premium Beautiful Hot Promotion with 5 FREE items/services.

Mineral Coffee: Special Limited Edition Mug


promosi mineral coffee
The mugs was so beautiful.. special sebab tak ada jual kat tempat lain. And tambah special promo ni bila dapat banyak barang free. Cuba beli kat kedai, ada tak tauke kedai tu nak bagi barang FREE.. kan3x..

Marine Essence: Worth Special Offer 


promosi marine essence
Special for the purchase of either 1 box Marine Essence Beauty Bar or a pair of Marine Essence Hair Shampoo + Body Wash.

Bio-Velocity Sleep Mate: Special Rebate RM100


promosi bvsm
Testimonial yang kini boleh ditonton di youtube. Bukti demi bukti membuktikan keberkesanan product Bio-Velocity Sleep Mate.

Its the worth.. worth.. worth.. offer.. until end of October. Any info do contact me ya..

Chempaka Mohd Din
ig: @chempakamohddin

010-2311031 @ whatsapp 014-9739886 

Sunday, 20 October 2013

Korea Free Trip Day 1 was Awesome

Anyeong haseyo...

Holla... Alhamdulillah kembali lagi berblogging after pelbagai issue of laptop.. hehe.. I thought many people already knew ablout the KOREA FREE TRIP organized by our company Hai-O Marketing from 16-20 September. But today wanna share with all of u my first trip, my first flight, my first day in Seoul.......

chempaka mohd din korea day (1) 3
Kasih ibu dan kasih suami.. Hantar ke KLIA
chempaka mohd din korea day (1) 7
Subhanallah.. pertama kali dapat tengok matahari terbit di ufuk timur.

Sesampainya di Incheon International Airport for sure we all mesti snap picture punya.

Increase the number for every trip.. this time GLAM with 5 buses.
Alhamdulillah.. syukur sangat2 after a year in business qualify untuk RM10k punya FREE trip. If lah I kerja sendiri, with saving 10 tahun pun belum tentu dapat pergi sendiri with that amount.

The best part is company provide the best treat for us.. especially Halal Food Restaurant.

chempaka mohd din korea day (1) 19
Halal Food during breakfast di Itaewon
So our first activity is shopping souvenir di Doota... Thumbs up.

chempaka mohd din korea day (1) 10
First trip dah bawa one of my business partner Bakal DSM Zuriyal Hanim which prove that the business is all about others succeed.
chempaka mohd din korea day (1) 11
Rambang mataku tengok all the souvenirs.. rasa macam nak kaut semua.
chempaka mohd din korea day (1) 12
Hmm.. 2 bags of souvenirs.. Nasib baik asben tak ada kalau tak.. mesti ada satu lagi untuk dia bawak.. ekekeke..
chempaka mohd din korea day (1) 18
Tak takut jalan dengan kumpulan.. Company memang bagi the best for us

chempaka mohd din souvenir from korea 2
Hasil tangkapan... 1000 won = RM3.20 Masa ni spend about 200,000 won. Alhamdulillah tanda ingatan dapat dikongsi bersama keluarga, customers dan clients.
After shopping check in di Kuk Do Hotel, siap2 untuk Gala Dinner di sebelah malam pulak.
chempaka mohd din gala dinner korea free trip 1
The place for Gala Dinner. 
chempaka mohd din gala dinner korea free trip 2
Happy face of excellent achiever.
chempaka mohd din gala dinner korea free trip 5
K-Pop show by Asian Group.. best and handsome.. hahaha.. 
chempaka mohd din gala dinner korea free trip 7
Special present dari company.. the most I like.. Swarovski Brooch.
chempaka mohd din gala dinner korea free trip 8
Green Leaders Academy Malaysia.. paling ramai pada malam tu.. Proud to be GLAMpreneur.
chempaka mohd din gala dinner korea free trip 10
Sweet memories.. together with leaders and business partners.
Alhamdulillah.. teramat bersyukur bertemu dengan company hebat Hai-O marketing, Group hebat GLAM, pemimpin hebat Diamondsisters. Sesungguhnya segala yang dikecapi adalah bermula dengan MENCUBA. Keyakinan diri dan keberanian tu boleh dibina dan dipupuk. Yang penting kemahuan tinggi, tak ada apa pun yang mustahil.

In sha Allah will share more experiences in the next entry ok darlinggss..

Wassalam..