Tuesday, 1 January 2013

Hello 2013..!!!

Assalamualaikum to all..

Macam mana life kita sepanjang tahun lepas? For sure all of you dah tanam azam baru tahun ni kan? tapi tercapai tak azam yang kita bina setiap awal tahun? hmm..

Kenapa orang asyik sebut2 azam baru.. azam baru..?? Actually ni la yang kita panggil matlamat hidup, setting goals for the future. Ada tak orang yang rasa nak hidup sama je macam dulu?

Setiap orang pasti inginkan perubahan kan.. so am I.. 
Alhamdulillah, banyak perubahan yang berlaku dalam tahun lepas, ada baby, ada business sendiri, ada income sendiri.. dan yang paling best dapat naik pangkat lagi..

Bila kita berani lakukan satu perubahan pada awalnya, sepanjang kehidupan kita yang akan datang sentiasa akan berubah dan berubah lagi.

Kalau dulu rasa tak percaya boleh buat bisnes.. maklumlah, graduate engineering.. dulu I tak pandai drive pun.. sekarang dah boleh drive sebab ada push factor.. "mesti pandai drive sendiri ni, baru boleh keluar jumpa customer and client"

Bila dah pandai drive mesti la ada impian nak kereta baru yang lebih baik hasil titik peluh kita sendiri..
secara tak langsung kita jadi confident dengan diri kita sendiri.. Ada impian besar..!!


 Ya Allah.. sungguh cantik percaturan yang Kau aturkan dalam perjalanan hidupku.. sesungguhnya Kau memberikan kejatuhan dulu sebagai permulaan untuk aku bangkit lagi.. dan sesungguhnya Engkau menghadiahkan aku jalan hidup yang lebih baik.. Terima Kasih Allah..

So, azam tahun ni pasti nak naik pentas terima banyak ANUGERAH kenaikan pangkat dalam business, nak bawa suami tercinta pergi melancong PERCUMA.. nak bahagiakan ibu dan ayah, nak sediakan SAVING secukupnya untuk diri sendiri, suami dan anak. In Shaa Allah teringin sekali bawa mak dan ayah jalan2 ke Sabah.

Tak sangka... Surirumah macam I boleh buat semua ni.. siapa tak suka bila kita boleh jadi kebanggaan suami dan keluarga? I AM AN IDOL for my family.. Mudah2an impian ini tercapai untuk 2013.