Sunday, 6 January 2013

Melebarkan Sayap

Assalamualaikum

1st of all nak ucapkan syukur Alhamdulillah, dapat menulis lagi kali ni. Kali ni different sikit because selalunya I tee-up my leaders.. Today nak introduce to all of you my business partners. GLOW session dah diadakan pada 4 Januari lepas untuk guide they all on " How to start? " so lets knowing them.

SM Radziah Ismail

First meeting for first Green Leaders Orientation Workshop (GLOW)
Misi pecut to Shanghai

Puan Radziah Ismail ialah seorang pegawai di Jabatan Perdana Menteri, pada awalnya Radziah ialah customer I, lama kelamaan Radziah merasakan yang dia perlu buat business ni sebagai alternatif untuk dia berjaya pada usia muda. Punya anak yang masih kecil dan berimpian untuk jadi ibu yang terbaik, menjadi idola dan kebanggaan suaminya.

Radziah dah pun merasa BONUS pertama RM4500 and after this akan naik pangkat pulak with another BIG BONUS.. Syabas buat Radziah..!!


SM Zuriyal Hanim Abd Jamil

1st GLOW session: Study from the root

Actually Hanim is my ex-schoolmate masa sekolah rendah, after naik sekolah menengah we all bersekolah di sekolah yang berbeza, dan dipertemukan kembali pada novenber 2012 setelah 16 tahun tak bertemu.. Sungguh cantik jodoh dari Allah, Dia menemukan kami kembali sebagai business partner dalam Premium Beautiful.

Awalnya Hanim cuma nak beli 1 set corset dari I walaupun before this Hanim memang dah ada 1 set. Tapi oleh sebab Hanim percaya yang this is killer product, then Hanim fikir product ni boleh pergi jauh dengan kualitinya. So, she decides to be part of us in this great biz, great group GLG.

Hanim ni Engineer kat Panasonic Shah Alam, walaupun Hanim memang pegang income 4 angka setiap bulan, tapi rasa2nya kenapa Hanim nak sangat buat business ya?? YESS..!!! Hanim nak time freedom. Hampir 5 tahun berkerja, Hanim dah mula rasakan yang dia perlu berubah untuk suami dan anak. Tak mahu selamanya berkerja dalam bidang yang boleh kata kritikal jugak.

So.. Bukan tak sayang dengan kerja sekarang, bukan tak sayang belajar tinggi2 sampai degree.. Tapi Hanim lebih sayangkan KELUARGA nya..

SM Rohaniza Keono

1st GLOW session: introduction to social media marketing
  
Rohaniza ialah kakak sepupu I sebenarnya.. Kak niza ni simple je orangnya, seorang surirumah.. Just now kita tengok orang berkerjaya nak buat business macam Radziah and Hanim. Tapi sebenarnya anybody boleh buat business, asal ada kemahuan.. Macam I pun seorang surirumah jugak, tapi I jugak boleh berjaya asalkan I berusaha gigih. 

Before this kak Niza pernah berkerja, tapi dah lama jadi surirumah. So kak niza decide nak jadi agent for Biozone food purifier. Maklumlah, anak semakin membesar.. segala keperluan keluarga perlu disediakan. Usia bukan penghalang nak berjaya. Yang paling penting ialah keyakinan diri, kemahuan dan kemampuan.

Jauh datang dari Rawang ke Shah Alam sebab nak GLOWing kan business.. Business ni business kita, tak boleh takut, tunggu dan tengok. kita yang buat, kita yang kena pergi dulu sebab selagi kita tak improve dah perbaiki diri, selagi tu kita akan tertinggal..

OK..  WELCOME ON BOARD TO ALL MY SALES MANAGER..!!
Saya nak jumpa anda di puncak kejayaan. 


Nak jadi macam mereka?? Do contact me:

010-2311031
@
www.facebook.com/chempaka.mohddin