Monday, 7 January 2013

GLOW Pantai Timur

Assalamualaikum..

Rasanya masih belum terlambat untuk I share with all of you event yang I attend pada 5 Januari lepas iaitu Green Leaders Orientation Workshop (GLOW) bahagian Pantai Timur.. Mesti uolls pelik kenapa I participate GLOW pantai timur sedangkan I duduk Melaka kan?

Haha.. itu lah yang kita panggil pengorbanan dan kemahuan jika kita benar2 berkehendakkan sesuatu. bak kata orang, "hendak mesti seribu daya, mahu mesti seribu cara" betul tak?

Ok la.. GLOW Pantai Timur ni diadakan di Suria Cherating Beach Resort, Kuantan.. Tempat ni memang best, dapatla husband I bawak lil Rara main2 kat swimming pool while tunggu I habiskan program.

cherating

Program bermula jam 2.00 ptg dibarisi oleh speaker2 hebat yang terdiri dari my own leaders. sebelum masuk ke bilik program tu setiap orang dapat souvenir iaitu sehelai selendang.. very nice..!!

selendang

Then masuk je dalam bilik program, bergambar dulu la kan.. sebab once program start dah kena fully focus.. Tema hari ni GREEN..




baju hijau

Jom tengok rangkuman orang2 penting dalam Premium Beautiful yang terdiri daripada my leader bakal DDM Fatin Noraina Abu bakar dan rakan2 seperjuangan.

grean leaders group

Jom kita lihat siapa speakers yang sentiasa cekal mencurahkan ilmu buat kami.


Bakal CDM Naemah Wahab : Facebook Blog dan Instagram


Bakal CDM yang sentiasa bersemangat dalam business.. Antara isi kandungan yang disampaikan oleh beliau ialah kepentingan social media marketing buat kami yang pioneer online. So memang sangat jelas dan padat. so kalau nak lawat facebook I boleh klik sini 

Untuk Instagram uolls boleh kat sini pulak. So those yang tak ada these mediums memnag mesti ada untuk business.. penting nih..

CDM Roslida : Sikap Seorang Usahawan


Di antara ayat2 from CDM kak Ida.. "Bagi seorang usahawan, sebelum income datang.. sikap mesti datang dulu" haha.. mendalam tak ayat tu?

Banyak lagi la.. power up dan motivasi session macam ni kalau boleh nak dengar hari2.. uolls kat luar sana yang nak dpata benda2 macam ni uolls sendiri kena datang dan jadi sebahagian dari kami.. I nak kongsi sikit apa yang CDM kak ida share.

" Semua pandai tapi tak ramai yang bijaksana. Yang pandai tahu, yang bijak fahamkan dan amalkan. Yang pandai simpan, yang bijak sampaikan sambil buat bukti. Yang pandai pentingkan diri sendiri, yang bijak pentingkan orang lain.."

Best kan? memang sangat bertuah bernaung di bawah CDM kak Ida, team Green Leaders Group kerana hasil dari tindakan kita bergantung kepada apa yang kita fikirkan.

DDM Farasyila Diana : Testimoni


Kagum dengan semangat beliau yang berusaha keras untuk qualify ke Paris-London walaupun pada waktu beliau dalam tahanan 90 hari tanpa handphone dan internet..

ooppss.. jangan salah faham ye.. tahanan tu bukan dalam penjara, tapi beliau ditugaskan untuk mengikuti kursus khas..

Pada bulan terakhir itu lah beliau all out untuk buat busines ni sampai orang kata boleh ke? dan beliau dah buktikan.. Bulan Mac depan beliau akan terbang ke Paris for FREE..!!

 Pre-celebration to CDM kak Ida 

Actually kak ida was officially CDM by December 2012.. still fresh, hot from furnace.. How she did her business and achieve the highest ranking for less than 2 years, First CDM GLG Terengganu.. Congratulation CDM Roslida M Jani

baju hijau


baju hijau
  


Sekadar Renungan

To improve is to CHANGE, to change is to change OFTEN
If there is no STRUGGLE, there is no PROGRESS