Wednesday, 1 May 2013

Marine Essence Beauty Bar

Assalamualaikum.. =)

Today nak bagitau uolls about this magical soap: Marine Essence Beauty Bar.

Tengok gambar je dah menangkap.. belum bau lagi.. memang menawan hati lah..

Ingredient yang terdapat dalam sabun ni, semuanya dari bahan-bahan yang terbaik.

Next.. Jom kita rungkai satu persatu KHASIAT dari bahan-bahan yang terdapat dalam sabun Marine Essence ni sebab sabun ni bukan sabun biasa ye..


1. Glycerin : Glycerin ni agent melembabkan kulit. Fungsi nya dia menarik lembap dari udara masuk ke dalam kulit kita. Pelembab terbaik untuk kulit ialah Glycerin.

2. Garam Buluh : Biasa dengar kan the famous Bamboo Salt? Satu-satunya garam yang bersifat Alkali dan kaya dengan antioxidant. Berfungsi sebagai anti-keradangan, anti-alergi dan anti-bakteria.

3. Extract Liquorice : Liquorice ni ialah sejenis tanaman yang boleh di dapati di Asia, Greece and Turkey. Memang banyak sangat benefit liquorice ni umpamanya bantu merawat dermatitis, eczema dan psoriasis. Juga mengurangkan pigmentasi pada kulit, sun burn, bintik-bintik hitam dan juga parut. Liquorice jugak banyak digunakan dalam ubat-ubatan. Boleh bantu cepat pulihkan cold sore dan pelbagai lagi lah kegunaan nya..(sila google).

4. Vitamin E: Semua orang tau lah kan vit E digunakan sebagai anti penuaan dan juga berfungsi memperbaiki kulit yang rosak.

5. Pheno-SFE/Pu-Erh Tea Extract : The best tea yang di hasilakan di Yunnan China. Bukan senang nak hasilkan pu-erh tea, daun tea akan undergo process penapaian microbial (microbial fermentation). Ianya terkenal sebagai antioxidant dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang merbahaya untuk kulit. Berfungsi jugak memperbaiki dan memperbaharui sel kulit.

6. Aloe Vera : Ni pun famous sebagai agent membantu melembap kulit, menyembuh dan merangsang pembaharuan kulit.

Macam mane??? Miracle tak sabun ni? Lagipun sabun ni FREE SLS (Sodium Laureth Sulfate) yang memang kita tau banyak terdapat dalam sabun mandi dan shampoo untuk menghasilkan buih.. dan bahan kimia ini penyumbang kepada kanser.. Adakah anda tau fakta ini?? jeng3...

FUNGSI-FUNGSI MARINE ESSENCE BEAUTY BAR

Pimples
Lingkaran gelap pada leher
Eczema
Dark underarms
Ruam lampin bayi
Sun burned
Gatal-Gatal dan Alahan
Radang kulit
Kulit menggelupas

Peoples are going crazy about this soap, sampaikan stock di kebanyakan stokist di Malaysia sangat lah limited.. It shows that this magical soap memang mendapat sambutan di luar jangkaan. Sebab apa?? of course sebab kualiti dan keberkesanannya..

Apa kata kita tukar kepada sabun yang lebih baik untuk jaga kesihatan kulit kita.. 

Lets be Marine Essence Beauty Bar Agents today. Do contact me:

Chempaka Mohd Din
010-2311031 or
Whatsapp 014-9739886
www.facebook.com/chempaka.mohddin