Monday, 20 May 2013

My Husband My Bestfriend

Assalamualaikum

Today my entry lain sikit.. coz I nak story my experience on how i met my husband.. hehehe.. Actually this story is quiet secret but I just want to let u know, who was actually my real supporter in my life.. He is Mr Khairul Amri bin Ali Hassan

Seminggu selepas kahwin.. ekekeke..

HOW I MET HIM??


After I habis diploma, I tak dapat continue my study disebabkan kesalahan mengisi borang.. So I sangat sedih coz my friends semua dah start they all punya 1st degree but I macam tersangkut. So I have decided nak kerja. I kerja sekejap kat Ohara Disk (M) sdn bhd. and di situ lah I bertemu my husband now. Nampak tak.. setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya..

Actually waktu tu I memang tak kenal dia langsung, I thought he is a chinese. He was a technician at that time, so tak ada lah perasaan dari mata turun ke hati kan.. ekekeke... But Allah punya kuasa kan, masa tu I kerja night shift. He came to me personally and introduce himself, masa tu baru lah I tau he is Malay and his mother yang chinese. hehehe...

Start dari tu I berkawan dgn my husband.. Memang tak sangka lah bertemu jodoh di kilang. Then baru lah luahkan isi hati masing2 after a year.. hehe.. Masa tu I tengah sambung degree and my husband ditakdirkan berkerja with Kementerian Kesihatan Malaysia.

We all boleh katakan bercinta jarak jauh la, coz I study di Shah Alam. My hubby pulak sambung praktikal di Alor Setar.  Bila sua mi dah balik kerja di Melaka, I sambung Master pulak. Tapi syukur.. Allah panjangkan jodoh kami sampai sekarang.


My husband ni cool je orangnya, penyabar.. susah nak tengok dia marah dan dia always berfikiran positif dan tak suka terikut2 dengan falsafah negative orang, sebab tu dia boleh jadi my good supporter in biz.. I cakap I tak nak kerja, then dia sedikit pun tak merungut. He said, kita boleh hidup seadanya macam orang biasa.. But I said nope, I tak nak kerja but I want to be orang yang luar biasa. My husband quiet pelik2 jugak, but I explain to him that I want to be involved in business under GLAM.

My first achievement after 6 months in business
He is my husband, my best friend.. I promise to him that I will never let you regret to have me as your wife =)