Tuesday, 11 June 2013

Family Day in Singapore

Assalamualaikum uolls..

Last Saturday was the best moment in my life, 1st time dapat tunaikan hajat mak nak holiday 1 family.. Walaupun my dad busy dengan urusan kerjanya, but we all keep going with our plan.. Actually we all plan nak ke Sabah this year, but case pencerobohan di Semporna tu make me switch the destination to Singapore. We all decided to take MRT di Singapore since tak berapa tahu jalan kan.. So enjoy the pic..!!!

chempaka mohd din in the bus 1
Take public transport from Bukit Indah to Boon Lay
We took MRT and jadi visitor kat sana.. So tempat pertama yang we all pergi ialah Raffles Place.


Chempaka mohd din singapore 1
MRT Station Boon Lay.. Tengok muka Ms Rara Amri yang mengantuk tu.. 
chempaka mohd din singapore map
Beli Singapore map dulu before ke mana2 supaya tak sesat.. ekekeke
chempaka mohd din raffles place 1
Hitachi Tower Raffles Place
chempaka mohd din raffles place 2
Singapore memmang bandar pesat, lebih kurang macam KL jugak.
Chempaka mohd din singapore 2
Khusyuk my Hubby study map Singapore
Chempaka mohd din singapore monument
Cantik ukiran batu ni.. Telling the story about Singapore
Dekat Raffles Place jugak we all cari tempat makan, kononnya nak rasa masakan Singapura di Kampung Gelam tapi dah lapar sangat kan.. Cari punya cari, akhirnya jumpa yang ni.. tada..!!!
chempaka mohd din burger king singapore
Jumpa Burger King.. Boleh laa.. Nasib baik burger sedap.. 
chempaka mohd din loves mom singapore
Lepas makan cium mak dulu before continue jalan2.. 
Then we all continue jalan2 di Merlion Park, sepanjang perjalanan ke Merlion Park sempat jugak pose di beberapa tempat.. ngee.. best dan cantik uolls..

chempaka mohd din and family fullerton hotel
We all tak duduk sini laa.. tapi suka je amik gambar coz Fullerton Hotel ni memang sangat cantik.. Macam teringin nak menginap pun ada.. hehe..
chempaka mohd din and family singapore
View dari tepi sungai yang memang sangat cantik.. tertawan hatiku..
chempaka mohd din asian civilization museum
Berhadapan dengan Asian Civilization Museum
chempaka mohd din cavenagh bridge singapore
Cavenagh Bridge
chempaka mohd din merlion park 3
Love u till Jannah.. Tq for supporting me in my career
chempaka mohd din merlion park 5
Mak tak mau jalan ke air pancut, my mom ni puteri lilin.. kena panas nanti cair katanya.. walah2..
chempaka mohd din merlion park 6
Hotttt..!!!
Then we took MRT to Dhoby Ghaut station sebab we all nak ke National Museum Singapore.. Tak sah kalau masuk negara orang tapi pulang dengan tangan kosong, mesti nak dapatkan sikit info tentang sejarah negara tu kan.. so enjoy the pic..!!

chempaka mohd din national museum 1
Museum Fashion

chempaka mohd din national museum 3
Got this in museum rakyat.. interesting info.
Rajinnya petani Nadrah Asna ni
In Film Museum.. canggih. boleh tgk movie dan dengar lagu dalam ni like cinema.
chempaka mohd din national museum 7
Gaya Petani
chempaka mohd din and family plaza singapura
Singgah sebentar shopping di Plaza Singapura
Looking for souvenir sebagai kenangan
Itu lah destinasi terakhir sepanjang sehari di Singapore. Memang tak cukup masa and tak dapat jalan banyak tempat, but next time will plan well.. jalan2 sampai puas hati.. So lihatlah wajah2 puas hati plus kepenatan.. hehe..

chempaka mohd din jurong east
Kesian anakku.. melopong tidurnya di Jurong East.. haha
chempaka mohd din merlion park 1
Singapore map dah jadi kipas angin mak.
Alhamdulillah.. Selamat pergi dan selamat pulang.. selamat juga berkongsi cerita buat tatapan anda semua. Mana tahu after this uolls nak pergi pulak kan.. I cuma terkilan tak dapat merasa makanan Singapura, maklum lah.. I kan crazy on food.. hahaha..

Macam tau2 je kena pergi lagi.. hikhik.. My uncle cakap on December ada crazy year end sale di Singapore. So macam wajib pergi lagi.. hehe.. In Sha Allah, kalau diizinkan..

Apapun syukur dapat beri reward untuk diri sendiri, untuk suami dan mak setelah hampir setahun terlibat bersama GLAMpreneur GLAM.. If I keja pun, 2-3 tahun belum tentu dapat peluang macam ni.. syukur pada Allah, peluang datang tanpa diduga, terus grab tanpa curiga. Akhirnya kejayaan demi kejayaan ditempa.. Alhamdulillah ya Allah..