Wednesday, 6 November 2013

Korea Free Trip Day 2 : Blue Theme

Assalamualaikum and Aju Jaemi..!!!

Kenapa Aju Jaemi??? Aju Jaemi is sangat seronok sebab Day 2 ni full activity kami semua dengan shopping dan having fun dekat theme park.. Ok lah, Sambungan dari kisah yang lepas.. Day 2 di Seoul memang sangat2 fun. Begin with 1st activity is BREAKFAST

Korea day 2 chempaka mohd din
Having Breakfast di Itaewon, Halal food by Pakistanese.. Together with me is my business partner SSM Zuriyal Hanim.
korea day 2
Di seberang sana ialah Korea Utara, view dari sempadan Korea Selatan.

We all sempat melalui sempadan di antara Korea Selatan dan Korea Utara. Sehingga sekarang pun Korea Selatan dan Korea Utara masih dalam konflik. Menurut our tourist guide, Ashley.. Korea Utara berada di bawah naungan Soviet Army manakala Korea Selatan pulak berada di bawah naungan US Army.. Sebab tu kat mana2 we all pergi memang akan jumpa mat salleh US with army uniform siap dengan senapang semua. Tapi sebenarnya lebih selamat, sebab US army melindungi rakyat Korea Selatan.

Masa shopping baru lah we all tau kenapa South Korea guna 2 jenis mata wang which are Won dan USD.

Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets all
Paju Premium Outlet
Its time for shopping..!!!! Memang best sangat2 ramai2 shopping tak hengat.


Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets 7
Rembatan Pertama yang sangat murah..

Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets 9

Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets 12
Terkenang mak di rumah.. this for her.

Korea day 2 chempaka mohd din in paju premium outlets 11
Untuk anak mama yang comel.. sepasang kasut comel jugak.

Done shopping.. Penuhkan schedule yang company dah aturkan which is melawat kilang permata Amethyst.. special tu..!!

korea day 2 chempaka mohd din in amethyst factory 1
Pintu masuk kilang Amethyst, Masa ni they all buat special offer khas untuk Hai-O company.. Memang best.


Huhu.. bila terkenang balik memang best sangat, bukan nya tak pernah tengok pun Amethyst kat Melaka ni tapi perasaan nya lain sikit sebab dapat masuk kilang buat permata bukan satu perkara yang mudah. Sebab kat Malaysia tak dapat nak buat lawatan kat kilang2 berharga macam ni.

OK.. dan yang paling best skali aktiviti petang pada hari tu is having crazy fun at Lotte World Theme Park.

korea day 2 lotte world theme park with chempaka mohd din 3
On the bridge macam Disneyland, cuaca panas tapi udara sejuk

korea day 2 lotte world theme park with chempaka mohd din 4
3D Monster House untuk we all yang penakut ni, dan terbukti memang tak takut langsung.. hahaha 

korea day 2 lotte world theme park with chempaka mohd din 5
Naik spinner ni serius kecut perut tapi kuatkan hati juga lah, selagi tak mencuba mana kita nak tahu kan. Cabar kemampuan diri sendiri.

korea day 2 lotte world theme park with chempaka mohd din 1

Haaa... gitu lah sepanjang hari full of activity.. terasa nak datang lagi dengan family pulak tapi kena keluar duit sendiri lah, sebab pergi dengan company semua 5 star fully sponsored gitteeww. Then Our Dinner also dalam theme park ni and the foods memang sedap, buffet style.. so pick and eat as much as u want.


korea day 2 chempaka mohd din having dinner 1
Ada salad, rice ball, mash pumpkin, spaghetti and macam2 lah. 

korea day 2 chempaka mohd din having dinner 2
Yang ni pulak desert.. nampak macam kuih muih kat Malaysia tapi sebenarnya lain.

Demikian lah kisah di Seoul, percutian bersama excellent achiever company pada hari ke 2. After dinner ni we all semua balik ke hotel untuk berehat lah.. Owh lupa nak story, kat Korea Selatan ni waktu nya mendahului sejam dari waktu Malaysia, mean kalau di Malaysia pukul 7 pagi.. Di Seoul ialah pukul 8 pagi.

Apa pun bersyukur sangat2 diberi peluang ni yang memang tak ternilai dengan apa2 pun sebab ini bukti pencapaian dalam perniagaan yang syarikat tawarkan. Kita buat je... dengan focus dan kerja keras In Sha Allah sesiapa pun boleh capai. Ok uolls.. will update Day 3 punya entry later ye.. 

Assalamualaikum.. see u then..!!!