Tuesday, 23 December 2014

Panduan Daftar Perniagaan SSM

Assalamualaikum uolls..

Lately macam kecoh sikit kan due to semua peniaga online macam I ni kena daftar perniagaan atau SSM.. So oleh sebab tak nak di ambil tindakan dan sebagainya, I register lah jugak. Memang ramai sangata kat Kaunter SSM semalam, semua muda2 lagi, bagus3.. muda2 lah kena usaha gigih berniaga kan.. Boleh agak dah semua tu peniaga online tu sebab macam lebih kurang je macam I, duk tunggu giliran semua mengahadap gadget.. ekekekeke..

daftar perniagaan

So nak bagi panduan sikit untuk peniaga online register SSM.. Maybe ramai yang belum tahu lagi, sebab before this I sendiri pun cedok ilmu di google jugak.. hehehe.. Senang je, just cari dulu kaunter SSM yang berhampiran dengan uolls, boleh rujuk kat sini http://www.ssm.com.my/hubungikami.php then cuma perlu bawa:

1) 1 keping salinan IC
2) Duit pendaftaran RM70 untuk nama tred / RM40 jika nama syarikat menggunakan nama sendiri.
3) 3 Nama possible syarikat anda

Bila dah sampai kaunter tu, senyum lah sikit.. hehe.. then cakap gini "Assalamualaikum puan/cik/encik.. saya nak BORANG PENDAFTARAN MILIKAN TUNGGAL"

Ok.. Borang cuma ada 3 borang saje, biasanya kat tempat kita nak isi borang tu dia ada tampal contoh panduan isi borang. Borang pertama tu dia akan minta kita masukkan 3 nama syarikat. Biasa kalau tak ada masalah dia akan tanya kita nak nama yang mana satu, kemudian nama yang kita bagi mestilah kita ketahui maksudnya, similar dengan bidang perniagaan. Contoh syarikat printing, "Media Creative Enterprise". Atau syarikat pakaian, "Gina Fashion Trading". Nama syarikat ni tak boleh berunsurkan politik atau menyentuh hal ehwal kerajaan.. gitteeww..

Then kita harus jelaskan bidang perniagaan kita mesti jelas, then tarikh mulakan perniagaan mesti diisi pada tarikh hari kita mendaftar.. ok tu jek.. senang kan. Bila semua dah diluluskan, kita kena tunggu sekejap sementara mereka print kita punya sijil..

daftar perniagaan ssm

Cuma nak story sikit, sekadar info tambahan. I ambil kesempatan jugak lah tanya about agent2 networking business macam Hai-O m\marketing ni kan memang WAJIB daftar jugak, asal ada komisen dari syarikat dan menjalankan urusan jual beli. katanya penjaja tepi jalan pun kena register jugak termasuk orang yang jual burger depan rumah.. Aisseeyyy..

So terpulang lah pada uolls macam mana.. But I suggest kalau seriously nak berniaga, better register saje. Later ada isssue tak lah susah kemudian hari kan.. Ok uolls, thanks sudi baca, harap berguna untuk kalian semua ya.. wassalam.

Thursday, 18 December 2014

GLAM Pretty Women Bersama Raisyyah Rania a.k.a Felixia Yeap

Assalamualaikum uollss..

Apa khabar semua?? GLAM tak today?? Cewahh.. nak sama macam tajuk entry pulak. Ok lah last Sunday I had an opportunity to join Big Event bersama Founder of GLAM CDM Hanis Haizi which is GLAM PRETTY WOMEN.

GLAM pretty women
  
Gitteeww gambar Raisyyah Rania terpampang besar kan.. Actually event ni main purpose adalah berkenaan product training, termasuk produk2 Hai-O yang terkenal seperti PREMIUM BEAUTIFUL CORSET, MARINE ESSENCE dan COZUMA. Uolls pernah dengar tak? kalau tak pernah kena cepat2 ambil tahu sebab totally 100% produk Hai-O tak sama dengan produk di pasaran luar. Sangat2 special dan kebanyakkan teknologi dah dipatentkan khas untuk Hai-O sahaja... WOW..!!!

premium beautiful

glam pretty women
Before make over dengan Cozuma Series

GLAM pretty women
After make over with Cozuma series
Tu di antara aktiviti ataupun training session yang kami pelajari. Sebelum sesi berakhir of course kami semua dapat bersama2 AMOI BERHIJAB Raisyyah Rania a.k.a Felixia Yeap berkogsi tentang definisi cantik dalam kesopanan untuk membina kerjaya sebagai seorang muslimah.. Memang best sangat dengar beliau berkongsi. Nanti I akan upload dekat youtube k darling2 semua.

GLAM pretty women

GLAM pretty women

GLAM pretty women

Of course we all ambil kesempatan bergambar dengan founder of GLAM sendiri iaitu CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain.

GLAM pretty women

GLAM pretty women

GLAM pretty women

Alhamdulillah di penghujung majlis maka I dah disahkan oleh Syarikat Hai-O Marketing dan juga GLAM sebagai Agent Premium Beautiful yang bertauliah. So those yang nak beli corset make sure berurusniagalah dengan agent yang diktiraf supaya later tak ada masalah dengan purchasing, size tak kena, susah nak hantar servis dan sebagainya..


GLAM pretty women


FB: Chempaka Mohd Din
Instagram: @chempakamohddin
Call/sms/whatsapp/Telegram: 010-2311031

Monday, 8 December 2014

9 Kesilapan Besar Dalam Perniagaan

Assalamualaikum wbt..

Today I nak share hasil dari bahan bacaan Marketing Mastery Dr Azizan Osman. Hopefully dapat beri panduan buat peniaga atau bakal peniaga tentang kesilapan yang tak harus kita lakukan dalam perniagaan.

1) BILA BERNIAGA HILANG NILAI DALAM DIRI

Jangan berniaga semata2 untuk mendapatkan wang, tetapi macam mana kita boleh gunakan untuk menyumbang kepada yang perlu. Mulakan dengan niat berniaga untuk menyelesaikan masalah orang lain. Selalu bertolak ansur dan bermain dengan emosi untuk memenangi hati pelanggan.

2) BILA BERNIAGA HILANG TUMPUAN PADA PELANGGAN

Income kita datang dari poket customer, customer tak boleh touch n go. Jadi kawan kepada customer sepanjang masa, bina kumpulan2 customer berdasarkan product. Wujudkan group khas dalam buku supaya mudah untuk follow up.

3) BILA BERNIAGA TIADA PUBLISITI

Proses yg berterusan menyatakan kewujudan kita dalam perniagaan. Publisiti besar2an kepada public. Biz tanpa publisiti akan membunuh biz itu sendiri.. Tonjolkan keyakinan diri, be unique compare to competitors dan bina bisnes profile yg jitu. Takluk kawasan anda dengan publisiti.

publisiti perniagaan

4) BILA BERNIAGA TIADA KREDIBILITI

Untuk menjadi magnet kepada customer, customer harus meletakkan kepercayaan kepada kita berdasarkan kemampuan atau kredibiliti kita untuk sesuatu produk. Sejauh mana kita war war kan kredibiliti kita kepada public?? "My expertise is... Saya pakar dgn product.. saya specialist utk product... so bagaimana customer nak datang kepada kita?

5) BILA BERNIAGA TIADA KESERONOKAN DAN KEPUASAN

Hargai setiap perjalanan, menyatakan betapa pentingnya kita lakukan sesuatu yg kita suka. Raikan setiap hari,  berniaga sebagai satu momentum of motivation. Cari dan create keseronokan dlm perniagaan. Reward diri sendiri dan orang sekeliling atas pencapaian kita. Jika belum ada pencapaian dalam perniagaan, jadikan mentor atau peniaga berjaya sebagai bench mark. Tiru cara mereka memotivasikan diri, insyaAllah giliran anda akan sampai.

enjoy making money

6) BILA BERNIAGA TIADA PRODUK

Produk penting sebagai titik tolak dalam jualan.. produk dalam tangan yang banyak boleh jadi motivasi untuk diri sendiri upgrade marketing skills. Tanpa produk anda tidak akan berniaga malah hanya menunggu jika ada permintaan. Jangan salahkan  perniagaan jika anda tidak dapat buat duit dek kerana kesalahan diri sendiri. Jika tiada modal, Cari jalan alternatif untuk jadi agent jualan dropship sambil bina skill perniagaan.

7) BILA BERNIAGA TIADA POTENSI

Naikkan potensi diri bila berada dalam perniagaan yang berpotensi tinggi. Jadikan usahawan berjaya dalam industry yang sama sebagai idola.. watch and learn bagaimana beliau sampai ke tahap tertinggi, kita akan nampak sesuatu yang lebih besar. Potensi pada produk juga penting, pastikan produk memenuhi keperluan dan kehendak pelanggan terutama produk unik. Jadikan masalah pelanggan sebagai peluang perniagaan untuk memasarkan produk.

8) BILA BERNIAGA TIADA EMPIRE

Maksud di sini berniaga tak lebar dan labuh, dari mula sampai akhir berniaga seorang diri dan perniagaan tak luas.. Lihat syarikat gah di malaysia, KFC, Ariani, Restoran Subaidah.. merata seluruh malaysia. Bina empire dan bina kumpulan atau legacy yang besar. Baru boleh berada dalam puak peniaga kaya.

business empire

9) BILA BERNIAGA TIADA VISI

Tanpa visi bisnes berjalan tanpa hala tuju. Visi atau matlamat macam kemudi kapal. Bantu kita lebih focus untuk sampai ke destinasi. Bersikap optimis dan jangan ragu2 dengan visi sendiri. Jangan patah semangat jika tak tercapai visi, masa masih panjang ke depan untuk capai apa yang kita nak. Visi dengan niat yang baik, insya Allah.. Allah permudahkan jalan bagi kita.

kaya dan berjaya

Jangan putus asa jika gagal.. semoga kita semua kaya dan berjaya dan sentiasa berusaha ke arah yang lebih baik.. 

Thursday, 4 December 2014

Resepi Cinnamon Churros

Assalamualaikum...

Pagi tadi terasa rajin nak buatkan cik kakak Rara ni makan2.. Biasalah budak2 bukannya suka makan nasi sangat. Kalau rara tu suka makan noodle atau benda2 berasaskan tepung. Dek kerana tengok Channel AFC pagi tadi so I pun try lah buat Cinnamon Churos ni.. Ingatkan susah sangat, rupanya senang bangetttt...

resepi cinnamon churros

Bahan-bahan:

1 mug tepung gandum (diayak)
1 mug air
2 sudu besar gula
0.5 camca teh garam
2 sudu besar mentega/minyak zaitun
1 biji telur
1 tutup esen vanila.
(Kalau nak buat banyak boleh double triplekan adunan)

Cara sediakan:

1) Didihkan air bersama gula, garam dan butter.

2) Tuangkan air didih dalam tepung dan kacau dengan laju. (Jangan pelik kalau tepung macam crumble sikit)

3) Dalam bekas lain pukul telur dengan esen vanila (pukul guna fork je, tak payah pakai mixer)

4) Masukkan dalam crumble tepung yang panas dan ramas guna tangan perlahan2. (Boleh ramas depan kipas sebab adunan panas) atau boleh guna mixer pun tak ada masalah.

5) Masukkan dalam piping bag, boleh letak nozzle star, tak letak pun tak apa. So nanti jadi bentuk macam keropok lekor laa.. hehehe..

6) Panaskan minyak dalam kuali/periuk supaya goreng tenggelam. Then pipekan adunan secara memanjang2. Bila perang boleh angkat dan gaulkan dengan cinnamon sugar.

Cinnamon sugar tu senang je, 3 sudu besar gula halus campur dengan 1 camca kecil serbuk kulit kayu manis.. memang sedap buat classic style.

Buat sarapan pagi atau minum petang dengan suami dan anak2 memang terbbaaeeekkk... Selamat mencuba ya..!!!

Thursday, 20 November 2014

Majlis Ulangtahun Hai-O ke 22

Assalamualaikum..

Tahun 2014 adalah tahun ke 22 Syarikat Hai-O bertapak di Malaysia. Dan hampir 2 tahun jugak iolls menceburkan diri dalam perniagaan bersama Hai-O.. Kalau nak diceritakan latar belakang syarikat memanglah tak boleh diragui, Kementerian Perdagangan sendiri mengiktiraf Hai-O sebagai salah satu syarikat terkemuka yang menyumbang kepada ekonomi negara.


Haha.. besar2 gambar bubuh kat situ.. actually pengalaman sepanjang i berbisnes ni banyak lah benefit yang company sediakan and kebanyakkan I grab apa saje yang syarikat tawarkan untuk usahawan. Yang paking hebat ialah pakej melancong ke luar negara, dapat lah I merasa bercuti secara PERCUMA 2X ( Korea & Shanghai)

Other than that setiap bulan confirm conpany akan bagi performance bonus hasil dari marketing & networking, pay out sehingga 67%.. Boleh lah surirumah macam I ni vuat income dari rumah saje.. banyak lagi yang company tawarkan, Pelbagai anugerah level Manager, Anugerah Tabung Kereta dan sebagainya.. So event bersama company memang I tak pernah lepaskan..

majlis ulangtahun hai-o ke 22

majlis ulangtahun hai-o ke 22

majlis ulangtahun hai-o ke 22

Lebih Inspired bila founder of GLAM, CDM Hanis Haizi dipilih sebagai penerima Anugerah Khas kategori Marketing Innovative Award.

majlis ulangtahun hai-o ke 22

majlis ulangtahun hai-o ke 22

Alhamduah dan insyaAllah perjuangan bersama Hai-O akan sentiasa diteruskan, bukti demi bukti kejayaan yang bakal ditempa kelak.. Moga Allah permudahkan segala usaha, amalan dan ikhtiar kita untuk terus mara berjaya.. Usahawan berjaya dunia akhirat.. Amin..

Thursday, 13 November 2014

Kempen Wajib Pakai: Premium Beautiful Murah

Assalamualaikum..

Hai... Special untuk uolls yang selama ni tercari2 dan terintai2.. macam mana nak dapat pakai Premium Beautiful dengan cara yang paling MUDAH, MURAH, dan BERBALOI-BALOI..!!!!!

Yess.. I ada caranya, di mana pembelian Uolls beri imbalan balik yang sangat2 AWESOME.

kempen wajib pakai
Cepat2 grab sementara pakej masih berlangsung.. Its like 50% discount dari harga pasaran.. Dan ianya sah dari Hai-O Marketing.  Kenapa perlu pakai Premium Beautiful?? Keajaiban 20 keistimewaan dalam 1 set.

1) Period tak teratur
2) Keputihan
3) Senggugut
4) Ibu Berpantang/baby jaundice
5) Mengecutkan Rahim
6) Mengurangkan stretchmark
7) Menghilangkan buncit/gelebeh
8) Melancarkan aliran darah
9) Sakit belakang/bongkok
10) Mengurangkan risiko cyst/fibroid
11) Bantu mengurangkan serangan asma
12) Migraine
13) Membentuk/memperbaiki bentuk badan
14) Membantu kehamilan
15) Mengurangkan berat badan
16) Menstabilkan hormon
17) Memperlahan pembiakan sel kanser
18) Kekemasan berpakaian
19) Memperbaiki postur berdiri dan duduk

20) Menstabilkan tekanan darah tinggi

kempen wajib pakai premium beautiful

kurus cantik

kempen wajib pakai premium beautiful


Ok uolls.. jangan lupa grab 1 set untuk anda.. berbaloi2 sebab SUPERBRAND, WARRANTY SEUMUR HIDUP, boleh pakai up to 15 years..!!! Disulam dengan FAR-INFRA RED RAYS dan banyak lagi ciri2 yang TIADA PADA CORSET BIASA.

Premium Beautiful bukan corset biasa sebab result pada pemakai sentiasa LUAR BIASA..!!!

Do contact me for further details. FREE FITTING & CONSULTATION provided.

010-2311031
FB: Chempaka Mohd Din
IG: @chempakamohddin

Wednesday, 12 November 2014

Karnival Jom Semarak Ilmu Kolej Kominiti Jempol 2014

Assalamualaikum uolls...

Jom ramai2 hadir ke Karnival Jom Semarak Ilmu esok..

chempaka mohd din

Dan temui kami Diamondsisters Top Leader di sana..!!!

chempaka mohd din

Pelbagai pameran dan jualan harga runtuh yang we all sediakan special untuk uolls.. kena cepat2 grab dan ajak ramai kawan2 singgah ke booth kami.. product paling hot dan paling high demand dalam pasaran..!!!

premium beautiful mineral coffee bvsm marine essence

bio seleza bbplus collagen cozuma marine essence

Jangan lupa datang dan grab seberapa banyak promosi yang we all tawarkan. Maybe ada mystery gift untuk yang bertuah ke kan. Sebarang pertanyaan boleh contact me direct

Call/sms/Whatsapp/Telegram
010-2311031
FB: www.facebook.com/chempaka.mohddin
IG: @chempamamohddin

Friday, 7 November 2014

Raikan Cinta Oktober

Assalamualaikum W.B.T...

Syukur2 alhamdulillah.. Tajuk mesti pelik sebab srkarang dah masuk November kan.. Hehe.. By the way 29/10/2014 yang lepas I dengan husband celebrate ulangtahun perkahwinan kami yang ke 4.. Walaupun lambat sikit update tapi tak pe lah.. sekadar nak berkongsi kegembiraan dan sedikit tips rumahtangga bahagia... ngeh3...

chempaka mohd din

Gambar kahwin tahun 2010.. hehe.. Actually celebrate tak lah havoc sangat, gitu2 je.. cuma lebih panjatkan kesyukuran pada Allah SWT sebab masih bernyawa, masih dipanjangkan jodoh kami, hidup penuh cinta dan kasih sayang yang menggunung2 gitteeww.. Alhamdulillah.. alhamdulillah.. Yang paling mengeratkan kasih sayang dalam keluarga pastinya budak kecik ni..........

little girl

chempaka mohd din

Ni lah.. buah hati pengarang jantung hamba.. cik senah masam manis. Dan demi menghargai seorang suami, cewahh.. tunaikanlah wishlist dia nak kan benda ni, something yang memang dia dah lama nak.. cuma my husband ni dia jenis tahan hati.. dulukan perkara yang penting, suka tahan keinginan kecik untuk dapat sesuatu yang lebih besar.. And my husband masam manis jugak yang banyak beri I motivation untuk buat bisnes. Highly spiritual.. hahaha.. seram kan.. And I pun dapatlah something from him.. tahun2 sudah tak ada pun nak present2 ni. Tapi tahun ni rezeki lebih sikit, boleh lah buat sesuatu yang menggembirakan suami isteri gitteeww..


Chempaka mohd din

chempaka mohd din

Macam biasa makan2 akan jadi keutamaan. So we chose makan dekat secret recipe sebab concern anak akan makan apa yang dia boleh makan..


Sedikit tips nak kongsi.. my mom pesan nak rukun damai dalam rumahtangga mesti banyak sabar, sentiasa sokong minat dan cita2 pasangan. Jangan sesekali merendah2kan pasangan depan ibu bapa apalagi depan kawan2.. Bergaduh kecik2 tu biasa lah.. tapi make sure sebagai isteri, walaupun merajuk ke marah ke.. servis dalam rumah tetap kena tiptop. Baru lah husband akan fikir balik apa yang dia dah tertinggal.. haa.. gitteeww..

Apa2 pun doakan lah jodoh kami berpanjangan hingga ke akhir hayat. Ok.. jumpa lagi di entry lain.. babai..!!!

Wednesday, 5 November 2014

Resepi Puding Chocolate Custard

Assalamualaikum uolls...

Rasanya dah lama sangat I tak update resepi kan. Baru2 ni I buat puding custard ni.. Actually dah berpuluh kali buat dah cuma tak pernah pulak nak share kat uolls. So I nak share resepi ni sebab the custard itself sangat2 creamy, soft, smooth, delicate, melt... ape lagi??? Hehehe.. ok lah give it try ya..!!!

resepi pencuci mulut

Bahan2 custard:

1 cawan tepung custard
1.5 cawan air
1.5 cawan susu segar Marigold HL
1 tin jagung krim/kernel
1 tutup esen vanila
6 sudu besar gula
sedikit garam (saya guna garam buluh :))

Bahan2 sos coklat:

1 cawan serbuk koko
3/4 cawan susu pekat
3/4 cawan susu segar/krim

Cara sediakan custard:

1) Campurkan semua bahan custard dalam periuk yang tak digunakan untuk masakan pedas ya.

2) Gaulkan semua sampai tepung custard betul2 sebati bersama dan tak ada sisa di dasar periuk.

3) Masak atas api perlahan selama 30-40 minit sehingga custard pekat dan sedikit mendidih boleh padamkan api.

4) Masukkan dalam mangkuk atau acuan kesukaan dan sejukkan dalam peti sejuk.

Cara sediakan sos coklat:

1) Campurkan semua bahan, pastikan serbuk koko tak bergentel.

2) Rasa sikit sebelum masak atas api. Boleh adjust ikut kesukaan. Nak pahit sikit ke boleh tambah koko, nak milky sikit boleh tambah krim atau susu segar.. terpulang citarasa masing2..

3) Masak atas api perlahan sehingga mendidih.. tutup api dan sejukkan dulu. Then boleh tuang atas custard, sejukkan selama 4-5 jam..

4) Ready to eat.... nyum3...

Monday, 3 November 2014

Kenapa Anda Perlu Kaya Dan Berjaya

7 SEBAB KENAPA ANDA PERLU KAYA DAN BERJAYA


1. Bila Ibubapa anda masih belum MAMPU menunaikan Rukun Islam ke-5 iaitu Menunaikan Haji, siapakah yang akan membantu menunaikan hajat & impian mereka?

Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak ade duit"

2. Bila Ibubapa anda perlukan duit untuk meneruskan sisa2 kehidupan mereka, untuk makan sesuap nasi, seteguk air, siapa yang akan menanggung mereka?

Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak cukup makan."

3. Bila Ibubapa anda sakit, siapa yang akan uruskan bil2 klinik, hospital & kos perubatan mereka? Adakah kita hanya perlu pejamkan mata dan pekakkan telinga? Mereka tidak pernah meminta2 dari kita kerana mereka sangat memahami keadaan kita tetapi kita memahami kah keadaan mereka.

Tergamakkah kita berkata,"aku ada banyak hutang nak kena bayar bulan ni."

4. Bila Ibubapa anda bersedih kesunyian, tiada anak2 datang menjenguk...siapa yang akan pulang menjenguk mereka sedangkan anda asyik sibuk memberi alasan "SIBUK". Kesunyian ibubapa kita dapatkah kita rasai? Mereka hanya perlukan kita beberapa ketika sahaja sebab mereka sudah merasai tak lama lagi mereka akan berhijrah ke alam kubur yang jauh lebih sunyi.

Tergamakkah kita berkata,"aku bukan tak nak balik tapi tak dapat cuti."


5. Bila Ibubapa anda ditaqdirkan meninggal dunia, siapakah yang berada disisinya dan menguruskan jenazahnya? Perhatikan wajah ibu/bapa kita buat kali terakhir sebelum kain kapan menutup wajah mereka adakah wajahnya berada dalam keceriaan atau kesedihan.

Tergamakkah kita berkata,"aku bukan tak nak balik tengok mak/bapak aku masa dia sakit tempohari tapi masa tu aku tengah sibuk sangat."



6. Bila Ibubapa anda sudah tidak mampu menguruskan diri mereka akibat keuzuran, mampukah anda uruskan? Ibubapa kita tidak pernah mengeluh ketika mereka membesarkan kita. Mereka akan lakukan yang terbaik untuk memastikan kita mendapat yang terbaik. Biarpun mereka terpaksa berkorban, bertungkus-lumus, bergolok-bergadai tetapi bila tiba giliran kita dapatkah kita lakukan apa yang seharu
snya kita lakukan demi SEORANG ibu/ayah? Benarlah, ibu/bapa boleh menjaga 10 orang anak tetapi 10 orang anak belum pasti boleh menjaga seorang ibu/ayah.

Tergamakkah kita berkata,"aku sibuk, biarlah adik-beradik aku yang lain uruskan."

7. Bila Ibubapa anda meminta duit untuk membeli sesuatu yang mereka hajatkan, bolehkah anda berikan tanpa sebarang alasan?Ketahuilah....walau apapun kita lakukan untuk ibubapa kita, kita masih belum mampu membalas jasa mereka kerana setitik air susu ibu...setitik keringat ayah....apakah nilainya pada kita?Lupakah kita bagaimana ibubapa kita membesarkan kita? Boleh kita bayangkan bersama2?....Sedarlah saudara/saudari berkhidmatlah untuk kedua ibubapa kita sementara mereka masih hidup....sedarlah berapa hari lagi kita dapat melihat dan bersama ibubapa kita kerana pengorbanan mereka sangat sangat besar pada kita...



Saturday, 1 November 2014

Lets Be Part of Diamondsisters

Check out the sticky poster and scroll down for more interesting entry..





You are all invited to be part of Diamondsisters, involve in Professional Business with extraordinary income from 4-6 figures. Why??

*** Extra Income
*** Solve Financial Problem
*** Time Freedom
*** Money Freedom
*** Free Vacation 2x per year
       5 Star Europe Trip!!!

Its unbelievable.. So much benefits, so much fun in doing business with #diamondsisters. 

What Else??

New Agent on September and October will be rewarded with FREE wristlet from La Pagayo special from me.



Its seldom to have the combo reward:

*** BIG BONUS 4 FIGURES
*** FREE TRIP TO VIENNA & HUNGARY
*** FREE LA PAGAYO WRISTLET

You can only find this with Diamondsisters. Do contact me for details. Change your mind. you may change your life. Its simple, just move your 1st step by appointment. 

See ya with those combo reward..!!!

Thursday, 23 October 2014

Demo Bio Seleza Feminine Pad

Assalamualaikum..

Last time I dah share dengan uolls sedikit sebanyak info mengenai Bio Seleza Feminine Pad kan. Then I dah buat satu demo di Hai-O Marketing Melaka dan Alhamdulillah product ni mendapat sambutan after they all tengok sendiri what is the different between Bio Seleza and pad biasa di pasaran.

Chempaka Mohd Din

Sepanjang demo berjalan lancar, perkongsian ilmu berkaitan bahan2 sebenar yang terkandung dalam tuala wanita didedahkan,, memang scary lah kalau dapat tahu apa yang terjkandung di dalamnya dan apa komplikasi jangkitan kita boleh berlaku,

keratan akhbar tuala wanita


Komplikasi jangkitan masalah sakit puan


So lepas sedikit perkongsian demo pun bermula and it was handled by me.. jom tengok serba sedikit gambar.

Chempaka Mohd Din
Me as a speaker product also handle the demo

Ujian penyerapan pantas
Ujian penyerapan pantas (Hyper adsorbtion) oleh bahan Bio-organic gel which is bahan sama digunakan oleh pampers bayi dan diiktiraf oleh  Pertubuhan Kesihatan Sedunia WHO

Ujian pengudaraan tuala wanita
Ujian pengudaraan tuala wanita, perbezaan bahan yang digunakan menunjukkan Bio Seleza di sebelah kanan memberi pengudaraan lebih baik kepada Miss Vkerana material dari bahan kapas tulen. Manakala bahan di sebelah kiri diperbuat dari plastik dan tidak boleh mengalirkan udara

Ujian bahan dalam tuala wanita
Pad biasa sebenarnya bukan lah diperbuat daripada kapas asli tetapi adalah daripada kertas kitar semula yang sudah di "bleach"  dengan bahan kimia melalui proses dioksin which memberi kesan buruk kepada wanita jika digunakan dalam jangka masa panjang

Serba sikit yang dapat I kongsikan kepada uolls.. Video demo uolls boleh klik sini dan klik sini

Jom hari ni kita tukar kepada Bio Seleza yang datang dalam 3 varient

1) Bio Seleza Day Safe RM23 (10 pads)
2) Bio Seelza Night Safe RM23 (8 pads)
3) Bio Seleza Panty Liner RM 25 (30 pads)

Do contact me for further details:

IG: @chempakamohddin
FB: Chempaka Mohd Din
Hp: 010-2311031