Wednesday, 15 January 2014

Testimoni BBplus Collagen Part I

Assalamualaikum wbt uollsss..

Today nak share testimonial about products which is BBplus Collagen. Before this I pernah update about BBplus collagen ni dengan sangat detail.. boleh klik disini

Testimonials yang I collect ni based on original feedback dari customer sendiri. Jom kita tengok dulu Testimoni I.. Dulu kulit I kusam aje, eyebag yang teruk, freckles dan nampak berusia. After I consume BBplus Collagen 3 bulan secara konsisten makin lama nampak perubahan. Yang paling ketara is bahagian mata dan kulit pun lebih cerah. Of course fine line dah berkurangan.

Recently I met client minum2 di Kluang Station, She guess my age 23..!!! Owh my, rasa nak belanja dia makan apa saje yang ada kat kedai tu.. wakakaka.. Hakikatnya I dah 30 tahun.

BBplus collagen testimonial Januari 1

Jom kita tengok lain2 testimoni kenapa ramai customer pilih BBplus Collagen??


BBplus collagen testimonial 1
Production susu badan yang baik dan kulit bayi lebih cantik dan kurang sensitif
BBplus collagen testimonial 2
Mengurangkan jerawat halus di muka semasa mengandung
BBplus collagen testimonial 3
Kulit lebih segar dan kesan jeragat pudar 
BBplus collagen testimonial 4
Kulit lebih bersih dan cerah
BBplus collagen testimonial 5
Mengurangkan lenguh kaki
BBplus collagen testimonial 6
Wajah nampak lebih muda dari usia
BBplus collagen testimonial Januari 2
Menghilangkan parut dan kesan jerawat
BBplus collagen testimonial Januari 3
Mengawal pengeluaran sebum berlebihan yang menjadi punca jerawat dan menyeimbangkan kadar kelembapan kulit
BBplus collagen testimonial Januari 4
Kulit lembut tapi tak berminyak.. bantu mengurangkan risiko jerawat

Ada banyak lagi... nak bukti lagi tak? Ok.. based on testimoni yang I share ni kita boleh nampak banyak sangat feedback positif dari customer sebab Hai-O Marketing memang mengutamakan produk yang berkualiti dan menjadi sebutan pengguna. Since product ni launch I memang ambil product ni sahaja. Dulu berhabis juga beratus2 ringgit ambil suplement untuk kulit, beli day cream night cream, toner, face wash.. yada.. yada.. yada.. but the result still the same dan tak ada improvement.

Cara Pengambilan:

1) 1 sachet sehari sebelum tidur di bancuh dengan air putih biasa atau sejuk.
2) Jangan bancuh dengan air suam atau air panas mendidih.
3) Elakkan minum bersama makanan atau minuman berkafein. Kalau uolls penggemar coffee dinasihatkan ambil dalam perkiraan 12 hours cycle sebab kafein menghalang penyerapan collagen dengan lebih baik.

Senang je kan.. So any info nak tahu lebih lanjut tentang BBPlus Collagen, Contact me direct:

010-2311031 @ WA 014-9739886
www.facebook.com/chempaka.mohddin
ig: chempakamohddin

   Assalamualaikum.. =)


Wednesday, 8 January 2014

Resepi Tom Yam Ayam Thai..

Assalamualaikum...

Haaiii uolls... today masuk bab ibu2 sikit which is I nak kongsikan resepi Tom Yam yang I cedok dari internet sebenarnya tapi I olahkan sikit bahan2 dalam tom yam ni untuk bagi kelainan sikit.. Haaa.. gitew lah.. Biasa I makan Tom Yam di kedai yang agak cair bair.. But those yang suka Tom Yam yang rasanya agak strong dan pekat boleh cuba this recipe ok..

tom yam ayam

 Bahan2 Pes 
(blend semua bahan dan tumis dengan minyak sampai garing dan wangi)

10 ulas bawang merah
7 ulas bawang putih
5 biji cili padi
1 sudu cili boh
1 inci lengkuas
1 batang serai
6 helai daun limau purut
1 inci belacan bakar
sedikit udang kering

Bahan Sup

1/2 ekor ayam
1/2 biji bawang besar
1 mangkuk air
2 batang serai diketuk
5 helai daun limau purut
air asam jawa
1/2 sudu susu pekat bancuh dengan sedikit air
garam
limau nipis
Putik jagung
Bunga kobis
Lobak merah
2 biji tomato dibelah 4

Cara Masak

Once pes tu dah wangi dan garing, masukkan semangkuk air dan semua bahan2 sup tadi.. reneh selama lebih kurang 15 minit..

Senang kan??

kepekatan kuah, rasa masin dan masam bergantung pada citarasa masing2 ok.. selamat mencuba..

Monday, 6 January 2014

Gear Up 2014: SM SSM Seminar

Assalamualaikum uolls..

Tahun baru 2014 yang bermakna, gelas yang kosong dipenuhi dengan  jati diri unggul, semangat yang tinggi, motivasi yang kukuh di hati dan usaha yang tak pernah berhenti.. Gitteeww.. Panjang benor mukadimahnya, sebab memang excited sangat. haha..

Last Saturday bertempat di Bukit Kiara Equestrian Resort Kuala Lumpur we all start charging ourselves, our mindsets to fulfill aim and target along the year which is Gear Up 2014: SM SSM Seminar oleh founder of Dynamic Leaders Group iaitu CDM Maisarah Ibrahim. DLG is sub-group di bawah naungan GLAM (Green Leaders Academy Malaysia) juga. maklum saja bilangan Crown Diamond Manager in GLAM semakin bertambah dan kumpulan semakin besar, dengan adanya sub-group lebih mudah untuk monitor kumpulan kan.. Now GLAM telah melahirkan 12 orang Crown Diamond Manager dan 6 daripadanya adalah dari DLG, sangat bangga..!!

gear up 2014 seminar (24)
Usahawan baru Sales manager dan Senior Sales Manager berganding bahu bersama pemimpin Dynamic Leaders Group
Pengisian Seminar pada hari tu membuatkan punggung rasa panas, mendengar perkongsian pemimpin dengan kisah2 kejayaan mereka memang membuatkan kita rasa nak jerit AKU NAK BERJAYA..!! AKU NAK BERJAYA..!!

gear up 2014 seminar (23)
I bertugas sebagai AJK pendaftaran
gear up 2014 seminar (1)
DDM Fatin Noraina sebagai emcee.. seorang guru di Kemaman, lontaran suara bersemangat dan penuh keyakinan

gear up 2014 seminar (5)
Short Workshop.. Diberi tanggungjawab untuk mengetuai dan membimbing kumpulan untuk produk Biovelocity Sleep Mate\
Masa ni memang tak tahu nak kena jadi ketua kumpulan tapi sahut juga cabaran untuk memimpin dan asah kebolehan. Sebab masa akan datang pasti aku akan mempunyai kumpulan besar untuk dipimpin.. MATLAMAT ku sangat jelas. Alhamdulillah aktiviti berkumpulan berjaya dilaksanakan bersama2. Walaubagainana pun hanya 4 dari 10 kumpulan sahaja dipilih untuk present di pentas. Ini bertujuan membina keyakinan diri dan ketrampilan ketika berhadapan dengan orang sekeliling. 

Ada juga talk tentang how can we fully utilize social media marketing as a right tools for business. Yang ni technical sikit, only social media expertise yang boleh create the marketing tru online.

gear up 2014 seminar (4)
Its a group of my partner SSM Zuriyal Hanim

gear up 2014 seminar (18)
Kumpulan yang memenangi acara aktiviti.. Tahniah..
Dan company dah announce pakej ke Shanghai, peluang melancong ke luar negara secara percuma 2x setahun. Kalau nak melancong dengan keadaan surirumah tiada pendapatan tu memang tidak lah kan. Alhamdulillah dapat peluang bersama Hai-O Marketing untuk jana kehidupan yang lebih baik.

Waktu minum dan lunch adalah waktu di mana we all bertukar2 pendapat dan pandangan, ambil tips dari pemimpin dan merancang tindakan dari apa yang dipelajari di seminar.. dan makanan di sini boleh tahan juga.. best..

gear up 2014 seminar (2)

gear up 2014 seminar (6)

gear up 2014 seminar (22)

Sesi petang kami disambung dengan talk dari CDM Maisarah tentang "Jana Volume Dulu Baru Boleh Jana Income". Business bukan semata2 kerana duit tanpi bagaimana kita boleh berkongsi dengan orang lain.. dan we all dikejutkan dengan kehadiran pasangan mentor hebat CDM Hanis Haizi dan suami CDM Razali Zain, talk about Mengejar Impian

gear up 2014 seminar (7)

gear up 2014 seminar (8)

Seminar berakhir jam 5:30 petang dan pulang dengan keyakinan. Orang kata fully charge lah.. Nak berjaya perlu ada kesabaran yang tinggi, usaha yang berterusan dan sentiasa berada di kalangan mereka yang positive dan selalu motivate diri sendiri.

2014 pasti menjanjikan banyak perkara baik dan yang pastinya kejayaan pasti ada bagi mereka yang berusaha..!!!

Wednesday, 1 January 2014

Welcome 2014: Aim Big, Dream Big

Assalamualaikum wbt..

Rasanya belum terlewat nak mengucapkan Selamat Tahun Baru 2014 kepada semua rakyat seluruh dunia.. boleh gitteeww?? Apa yang dah kita lalui sepanjang 2013 sama ada suka atau duka, kemanisan atau kepahitan kita biarkan saja ia berlalu.. jangan menoleh ke belakang lagi. Hidup kita kena sentiasa positif untuk terus melangkah ke hadapan..

goodbye 2013 chempaka mohd din
Detik-detik kemanisan sepanjang 2013
Alhamdulillah.. with new AIM, HOPE, DREAMS, cannot be done with a very good planner betul tak?? The entire life we must do efficiently tak kira apa pun kalau kita boleh susun masa dan priority dengan baik, In Shaa Allah you will manage your life better. So my 2014 begin with this.. taaaddaaaa...

Diary 2014 chempaka mohd din

Kata pepatah, "Gagal merancang bermakna merancang untuk gagal" dengar je pun dah takut.. Siapa yang suka hidup dalam kegagalan betul tak? So plan your work and work n your plan..

WELCOME 2014..!!! 


Its a good start to begin, to build, to change and to improve.. why we suppose to do that? Because of what we have done, what we were gone through 2013.

Who already created success, help others to be succeed like you. Those who cannot push your limit, find someone who succeed to push you up..!!!

Owh my wish list..

wl_wish_list1-chempaka mohd din
  
Without wishlist I will chase nothing.. Jom kita buat wishlist 2014 sebagai push factor untuk kita tetap bersemangat, berusaha, bekerja dengan bijak, dan memperoleh hasil yang diidam2kan.. In Sha Allah.. USAHA, BERDOA, BERIKHTIAR DAN BERTAWAKKAL adalah resepi kejayaan umat islam..

Wish U all the best in 2014..!!!


A Beautiful Day With GLAM

Assalamualaikum and Hi...

On 7th December yang lepas GLAM had organized BIG BIG BIG Event yang julung2 kali diadakan special for beauty and health women, juga bersempena pelancaran Corset terbaru No1 keluaran Syarikat Hai-O Marketing which is Premium Beautiful Elegance di Vivatel Hotel Kuala Lumpur.

A beautiful day with glam 3
By Brazilian Model Dani Maia
 Apa tafsiran uolls tentang CANTIK atau BEAUTY??? Muka yang licin macam telur dikupas? Bentuk badan macam jam pasir? Actually CANTIK ni sangat subjektif kan.. ada mata tengok macam ni cantik, ada mata kata macam ni tak cantik, its a different perception by different people. But why we bother about people? yang penting dalaman kita cantik, hati bersih, rendah diri and so on..

And what if it comes in package?? Dah lah dalaman memang cantik, pandangan mata pun sejuk je.. thats where you put yourself di level mana.. bukan untuk berbangga diri tetapi untuk keyakinan, ketrampilan dan keselesaan serta kesihatan yang optimum.. Wajah cantik tapi pucat lesi pun tak syookk kan???? Ok lah.. Di majlis ni ada peragaan Premium Beautiful Corset but I tak nak share gambar di sini sebab takut mengganggu sensitiviti orang melayu gitu.. more details nak tengok image and so on boleh tanya cik google or uolls boleh klik sini http://www.chempakamohddin.com/2013/11/premium-beautiful-elegance-corset.html 

A beautiful day with glam 1
Pink purple theme at the main entrance
A beautiful day with glam 21
Me and my team together with CDM Hanis Haizi
Next is pertunjukan peragaan dari pereka terkenal tanah air yang diundang khas oleh Founder Green Leaders Academy Malaysia sendiri iaitu CDM Hanis Haizi.. 1st time ni tengok fashion show depan mata.. dulu tengok runway kat TV je kan.. 


A beautiful day with glam 18

A beautiful day with glam 25

A beautiful day with glam 6

Pereka terkenal tanah air, Rizman Ruzaini
A beautiful day with glam 26

Syukur Alhamdulillah.. majlis ni sangat2 best dan grand and bukan calang2 kumpulan boleh organize event seperti ini. We exposed to show our strength in networking business, how we achieve, how we move and how we earn. The best thing is after te event I'd got more idea on how to express beauty on GLAM business, paling best lagi.. jualan Premium Beautiful on December mencecah RM9000.. Syukur..