Monday, 24 February 2014

Premium Beautiful Ansuran Bulanan Paling Rendah

Assalamualaikum to all...

Today nak share with uolls, bertita terkini terbaru lagi sensasi giteww.. Its about our killer, popular, famous and magic corset which is PREMIUM BEAUTIFUL

Baca entry pun dah tak sabar nak tau murah yang macam mana kan? Haaa... gini lah..

premium beautiful murah

Nampak menarik tak?? Before this selama bertahun2 we all mengamalkan konsep ansuran bulanan sebanyak RM200/month. But now and In Sha Allah sampai bila2 pun ansuran bulanan Premium Beautiful ni RM85/month (with T&C applied)

So those dulu yang kata ansuran RM200 tu macam mahal, now dah boleh miliki 1 set untuk anda hari ni ok darling.. Sedikit testimoni untuk tatapan uolls, kenapa setiap wanita perlu Premium Beautiful?
 
testimoni PB januari 3

testimoni PB januari 28

testimoni premium beautiful
 
testimoni PB januari 26

testimoni PB januari 13

Any enquiry do contact me

Chempaka Mohd Din
Hp: 010_2311031 @ WA 014-9739886
FB: www.facebook.com/chempaka.mohddin
IG: @chempakamohddin 
Email: [email protected]    

Saturday, 22 February 2014

Mainan Baru Anak yang Dia Pilih Sendiri

Assalamualaikum and Hai...

Today saje2 nak share with uolls pengalaman pilihkan mainan untuk anakku yang satu ni.. Rara.. before this mainan dia dipilih oleh kami, kebanyakkan nya books, educational toys, barbie doll etc.. but in 1 year we all perasan yang Rara cepat bosan dengan toys dia. So we decided to let her choose by herself..

Rara shopping toys
  
So uolls mesti nak tau mainan apa yang dia pilih kan?? I pon tanjat but she looks very happy with it.. so far dalam seminggu dua ni dia memang main toys ni tanpa bosan.

mainan rara

Uolls tanjat tak tengok seorang baby gigirl suka mainan macam ni?? tapi tak apalah as long dia happy, membina minda dan tidak bosan. So what to do dengan toys dia yang sekotak besar tuh? But this is good experience actually, at least kita tahu the way kita beri peluang untuk anak2 memilih sesuatu yang dia rasa berpuas hati kan3..



Thursday, 20 February 2014

Bagaimana Garam Buluh Hai-O Dihasilkan?

Assalamualaikum Semua..

Hai.. Salam Jumaat to all.. Today nak share sikit with uolls about GARAM BULUH ni.. http://www.chempakamohddin.com/2013/01/hai-o-garam-buluh.html Walaupun before this pun I dah pernah story kat uolls tapi rasa macam nak story lagi.. hahaha.. kenapa?? Haaa... sebab last week my brother punya wedding kan, 1 minggu punya preparation dari sebelum sampai selepas, for sure adik beradik adalah dikalangan orang2 yang terpenting, terpenat dan terletih betul tak??

So I memang dah tau and get ready tanya my mom awal2 if ada stock garam buluh kat kampung or not, then my mom said still ada lagi since my mom pun memang minum because of darah tinggi. Dah turun tau..

testimoni garam buluh chempaka mohd din
Testimonial medical check-up from my mom, alhamdulillah bacaan darah tinggi menurun sedikit.
So I memang dah target kena minum garam buluh 3-4 hari straight untuk retain my health coz untuk orang yang kurang masalah kesihatan macam I at least I akan minum 3 kali seminggu. Taknak story panjang2, just nak share macam mana garam buluh yang berkualiti ni dihasilkan..

1) Garam laut yang bebas daripada sebarang unsur pencemaran dikumpul dari Pantai Barat Korea.

garam laut pantai barat korea
2) Buluh berusia 3 tahun dipilih untuk penyerapan kandungan mineral yang effektif.

buluh berusia 3 tahun
3) Ditutupi dengan tanah liat dari kedalaman 20m

buluh ditutupi dengan tanah liat

4) Pembakaran berulang dengan pokok pain dan resin pain pada suhu antara 1000-1500 degree celcius untuk menghapuskan unsur toksin dan logam berat.

bakar suhu tinggi

5) Ketulan garam buluh dikeluarkan dan dihancurkan menjadi serbuk halus. Ia mengandungi 70-80 bahan mineral dan elemen mikro yang baik untuk kesihatan.

beza garam buluh dengan garam biasa

Now nampak tak beza, kenapa kita patut tukar garam biasa kepada garam buluh Hai-O? sebab totally tak sama. And I memang akui, consumption garam buluh sepanjang wedding my brother memang I dapat energy yg optimum, siap boleh buka booth masa wedding lagi tau.. ok uolls, later I akan update testimoni2 sebenar garam buluh ye.. Jumpa lagi.. wassalam..