Saturday, 22 February 2014

Mainan Baru Anak yang Dia Pilih Sendiri

Assalamualaikum and Hai...

Today saje2 nak share with uolls pengalaman pilihkan mainan untuk anakku yang satu ni.. Rara.. before this mainan dia dipilih oleh kami, kebanyakkan nya books, educational toys, barbie doll etc.. but in 1 year we all perasan yang Rara cepat bosan dengan toys dia. So we decided to let her choose by herself..

Rara shopping toys
  
So uolls mesti nak tau mainan apa yang dia pilih kan?? I pon tanjat but she looks very happy with it.. so far dalam seminggu dua ni dia memang main toys ni tanpa bosan.

mainan rara

Uolls tanjat tak tengok seorang baby gigirl suka mainan macam ni?? tapi tak apalah as long dia happy, membina minda dan tidak bosan. So what to do dengan toys dia yang sekotak besar tuh? But this is good experience actually, at least kita tahu the way kita beri peluang untuk anak2 memilih sesuatu yang dia rasa berpuas hati kan3..



No comments:

Post a Comment