Tuesday, 25 March 2014

3 Days Special Promotion BBplus Collagen

Assalamualaikum..

Hai beautiful ladies out there.. I nak announce special promotion of BBplus Collagen effective from 24 March - 26 March 2014.


Dengan pembelian 2 kotak BBplus Collagen pada harga yang special juga, uolls boleh pilih antara 4 special gift yang I offer. Means terhad untuk 4 customer sahaja.

1) Free Biot-Velocity Anti Radiation for Gadjet

Biot velocity anti radiation


Pelekat ni special sebab tak ada jual kat mana2, this is 24k gold Biot-Velocity anti Radiation yang digunakan pada gadget untuk mengurangkan radiasi dari segala macam gelombang telekomunikasi yang sangat tak baik untuk otak.
 
2) Cozuma Mattifying Lipstick

cozuma mattifying lipstick


3) Marine Essence Body Wash
marine essence body wash

4) La Praise Serum


1. Menjadikan kulit muka anda lebih anjal, tegang dan gebu.
2. Menggalakkan pembaharuan, pemulihan dan pertumbuhan semula kulit.
3. Mengaktifkan sel-sel kulit yang tidak aktif.
4. Melancarkan sintesis kolagen dan peredaran mikro pada kulit.
5. Mengembalikan keseimbangan lembapan kulit serta keseimbangan pH.
6. Memberi perlindungan antioksidan terhadap ancaman UV dan radikal bebas
7. Melembutkan, menghaluskan dan melicinkan tekstur kulit.
8. Menyegarkan, mencerahkan dan meremajakan wajah.

Haaa.. Kellaasss gitu promosi ni, semua gift sangat2 special disamping dapat harga BBplus Collagen yang discount jugak. Jangan risau because BBplus Collagen adalah selamat untuk ibu mengandung dan menyusukan bayi.


So grab the promotion of 2 boxes BBplus Collagen today and enjoy the gift.. Do contact me for any enquiries

Chempaka Mohd Din
010-2311031 @ WA 014-9739886
Instagram: @chempakamohddin
FB: www.facebook.com/chempaka.mohddin

Monday, 17 March 2014

SM SSM Awards Mac 2014

Assalamualaikum w.b.t..

Alhamdulillah.. masih berpeluang berkongsi cerita dalam entry baru kali ni. Semalam on 16 Mac 2014 telah berlangsung SM SSM Awards bagi sesi pertama tahun 2014 ini. Awards ni meraikan dan menganugerahkan kepada usahawan yang mencapai jumlah jualan sebanyak RM20,000 - RM60,000 which is bukan satu angka yang sedikit tetapi berjaya dilakukan beratus2 usahawan lain..

sm ssm awards 2014 (4)
Seramai lebih dari 100 usahawan dari GLAM sahaja yang menerima anugerah pada hari itu tidak termasuk usahawan2 seluruh Hai-O Marketing. Hai-O my choice for life.
Di pentas ini jugalah I telah menerima 2 anugerah tersebut (Sales Manager dan Senior Sales Manager) Awards lebih kurang setahun yang lalu.. dan kali ini melihat dan meraikan rakan2 kongsi naik pentas terima anugerah yang sama.
pentas sm ssm awards




Congratulation to all yang naik pentas dan terima anugerah berserta bunga. Macam konvokesyen day kan? bezanya konvo kita naik pentas 3 atau 4 tahun sekali, tapi awards ni kita naik pentas tiap2 tahun memang best. Terasa usaha mengembangkan perniagaan dihargai oleh syarikat dan para pemimpin. Ok.. bercakap tentang pemimpin, setiap kali event besar, para CDM akan jadi tumpuan.

CDM GLAM
3 dari 12 CDM GLAM iaitu CDM Hanis Haizi, CDM Maisarah Ibrahim dan CDM Naa Kamaruddin

CDM Maisarah Ibrahim

saidatul hussain dan CDM razali zain
CDM Razali Zain bersama My Partner Saidatul Hussain

sm ssm awards 2014 (1)
CDM Nurul Aini turut hadir meraikan rakan kongsi
Alhamdulillah.. segalanya berjalan seperti yang dikendaki. Benarlah kata orang, kejayaan tu datang hanya bermula dengan MENCUBA. Tak ada yang mustahil untuk kita capai, angan2 hanya akan bawa kita bermimpi.. Tapi cuma usaha yang mampu membawa kita kepada impian..

Semua orang nak merasa senang, nak hidup senang, nak ibu bapa senang, nak cara dan kerja senang, tapi bukan semua orang sanggup bersusah payah untuk dapat semua itu.. Hanya mereka yang CEKAL HATI, JITU JATI DIRI mampu bertahan. Jumpa anda di puncak kejayaan..!!!

Tuesday, 11 March 2014

Big Business Reward 2014: Upgrade Family Car

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim..

Segala puji bagi Allah tuhan yang mentadbir sekalian alam.. Syukur yang tak terhingga sampai ke hari ini masih dapat menulis di ruangan personal (blog) tempat berkongsi segalanya dengan pembaca. Segala harapan, impian, susah senang, perih jerih yang dilalui sepanjang perjalanan hidup ini.

Macam tulis ayat dalam syarahan pulak kan.. hahaha... So today sangat2 happy nak share something with all of you. Alhamdulillah after more than a year me in this business with Hai-O, I dapat upgrade something yang memang dah lama diidam2kan.

upgrade chempaka mohd din

Syukur Alhamdulillah.. Impian tak dibiarkan berlalu macam tu aja. Mesti nak kejar sampai dapat. Bukan tak ada orang mengata, benda tu dah jadi biasa seems like dan ada concrete transparent wall dah depan mata ni. Cakap lah apa pun, nothing affected. Bukan nak sombong atau bangga diri, tapi sebenarnya tu lah kekuatan yang ada untuk kita terus maju ke depan. Dan untuk maju bukan lah sesautu yang mudah sebab tak ada jalan pintas. Untuk berjaya kita mesti menghadapi dan mengharungi kejatuhan terlebih dahulu.. Waktu tu KEKUATAN amat dipelukan.. Haa.. panjang celoteh den, ok straight to the entry lah..

In year 2012, pada bulan Februari.. Kami suami isteri dihadiahkan sebuah kereta kancil oleh kedua mertua I lah, at that time mertua I beli kereta baru and waktu tu jugak I sedang pregnant 8 bulan.. We both had no car, ke mana2 pun pergi dengan motor. maklumlah baru kawin, baru nak bina hidup, I pulak masa tu tengah study Master di UiTM Shah Alam so memang perlukan consumption duit yang tinggi.. Atas ihsan kedua ibu bapa, then terlindung lah Rara dari panas matahari dan hujan ribut. Alhamdulillah Allah beri kemudahan..

kancilku sayang
Both dalam kenangan..
 I sangat sayang dengan kancil ni 1st thing is.. Kancil ni 100% original set Daihatsu year 1998, sampai sekarang masih gagah di jalan raya. Yang sebelah tu pun in memories, my husband very passionate on superbike. Tapi atas dasar keselesaan dan keselamatan my husband pendam dulu impian beliau dan tukar ke motor SYM 200 VTS. Dulu sokmo mengadu sakit punggung duk superbike ni, so my husband pun tukar lah.. hahaha.. tak ape, kita aim next target for new superbike k darling.. (aduh.. lari topik lagi).

Bila keluarga makin besar, business pun alhamdulillah maju bonet belakang dah jadi mini stokis maka bermula lah cita2 nak upgrade family car yang lebih selesa. So tumpuan utama ialah gemokkan savings dulu. We all husband and wife memang tak suka berhutang kalau tak ada tujuan yang bermanfaat (fahami maksud ye) especially dalam membeli aset. So from day 1 I started the business, I sangat struggle simpan duit together dengan husband. Sepanjang waktu tu banyak lah kata2 negative yang saya terima.. especially dari orang melayu.

"Kata buat bisnes beribu2, duduk dengan mak bapak lagi ke??.."

"Kau tak keja ke?? mak ayah mambela kau pulak??.."

"Datang dari melaka naik bas ekspress je ke?? mana kereta??.."

"Dah berapa ribu kau dapat buat bisnes MLM ni??.."   

Macam2 lagi lah......

Oohh.. hatiku tercalar jugak, tapi tak apalah.. hanya sekeping gambar yang boleh mematahkan seribu kata2 kan.. Sejak akhir 2012, I tried my best untuk dapat pencapaian berperingkat2 sebab tu normal. Yang bulat tak akan datang bergolek dan yang pipih tak akan datang melayang. Tak ada orang yang berjaya dengan hanya petik jari.. taaddaaaaa... TAK ADA OK..!!! Alhamdulillah dengan bonus bulanan 4 angka, sama macam kerja kat luar.. Sales Manager Awards, Senior Sales Manager Awards, Diamond Night, Free Trip to Seoul Korea dan tahun ini berkat kesungguhan dan kesabaran simpan duit, sangat2 panjatkan kesyukuran pada Allah dapat upgrade family car from Kancil to Persona tanpa hutang..!!!

upgrade persona

Tak nak cakap banyak dah sebab kat atas tadi dah bebel banyak kot ekekeke.. Apa pun sangat2 bersyukur berpeluang buat bisnes dengan syarikat Hai-O marketing bersama2 kumpulan yang kuat iaitu Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) dan peluang ni sentiasa terbuka untuk anda semua yang berimpian, bukan yang berangan saje ye.. Siapa kata professional level yang dah dah hidup selesa tak perlu buat side income? Mungkin selesa untuk diri sendiri tapi ibu bapa, adik beradik, kawan2 kita dah selesa tak? Dan siapa kata plain housewife yang jobless like me tak boleh jadi selesa?? tak kan nak redha dan pasrah je kan?? Usaha dulu.. buat dulu.. baru pasrah pada rezeki Allah sama ada ianya milik kita atau tidak.
 
Tapi percayalah Allah dah janjikan rezeki pada orang yang berusaha dan pada orang yang berusaha atau berniat menambah rezeki orang lain.

Cari duit banyak itu bukan kesalahan sebab peluang nak cari duit itu ada. Jangan nanti dah tak ada duit waktu itu akan nampak kesalahan orang lain.

When I thought I couldn't go on, I forced myself to keep going. My success is based on persistence, not luck. 

Good Luck to all.. LIVE LIFE TO THE FULLEST..!!!