Thursday, 20 November 2014

Majlis Ulangtahun Hai-O ke 22

Assalamualaikum..

Tahun 2014 adalah tahun ke 22 Syarikat Hai-O bertapak di Malaysia. Dan hampir 2 tahun jugak iolls menceburkan diri dalam perniagaan bersama Hai-O.. Kalau nak diceritakan latar belakang syarikat memanglah tak boleh diragui, Kementerian Perdagangan sendiri mengiktiraf Hai-O sebagai salah satu syarikat terkemuka yang menyumbang kepada ekonomi negara.


Haha.. besar2 gambar bubuh kat situ.. actually pengalaman sepanjang i berbisnes ni banyak lah benefit yang company sediakan and kebanyakkan I grab apa saje yang syarikat tawarkan untuk usahawan. Yang paking hebat ialah pakej melancong ke luar negara, dapat lah I merasa bercuti secara PERCUMA 2X ( Korea & Shanghai)

Other than that setiap bulan confirm conpany akan bagi performance bonus hasil dari marketing & networking, pay out sehingga 67%.. Boleh lah surirumah macam I ni vuat income dari rumah saje.. banyak lagi yang company tawarkan, Pelbagai anugerah level Manager, Anugerah Tabung Kereta dan sebagainya.. So event bersama company memang I tak pernah lepaskan..

majlis ulangtahun hai-o ke 22

majlis ulangtahun hai-o ke 22

majlis ulangtahun hai-o ke 22

Lebih Inspired bila founder of GLAM, CDM Hanis Haizi dipilih sebagai penerima Anugerah Khas kategori Marketing Innovative Award.

majlis ulangtahun hai-o ke 22

majlis ulangtahun hai-o ke 22

Alhamduah dan insyaAllah perjuangan bersama Hai-O akan sentiasa diteruskan, bukti demi bukti kejayaan yang bakal ditempa kelak.. Moga Allah permudahkan segala usaha, amalan dan ikhtiar kita untuk terus mara berjaya.. Usahawan berjaya dunia akhirat.. Amin..

Thursday, 13 November 2014

Kempen Wajib Pakai: Premium Beautiful Murah

Assalamualaikum..

Hai... Special untuk uolls yang selama ni tercari2 dan terintai2.. macam mana nak dapat pakai Premium Beautiful dengan cara yang paling MUDAH, MURAH, dan BERBALOI-BALOI..!!!!!

Yess.. I ada caranya, di mana pembelian Uolls beri imbalan balik yang sangat2 AWESOME.

kempen wajib pakai
Cepat2 grab sementara pakej masih berlangsung.. Its like 50% discount dari harga pasaran.. Dan ianya sah dari Hai-O Marketing.  Kenapa perlu pakai Premium Beautiful?? Keajaiban 20 keistimewaan dalam 1 set.

1) Period tak teratur
2) Keputihan
3) Senggugut
4) Ibu Berpantang/baby jaundice
5) Mengecutkan Rahim
6) Mengurangkan stretchmark
7) Menghilangkan buncit/gelebeh
8) Melancarkan aliran darah
9) Sakit belakang/bongkok
10) Mengurangkan risiko cyst/fibroid
11) Bantu mengurangkan serangan asma
12) Migraine
13) Membentuk/memperbaiki bentuk badan
14) Membantu kehamilan
15) Mengurangkan berat badan
16) Menstabilkan hormon
17) Memperlahan pembiakan sel kanser
18) Kekemasan berpakaian
19) Memperbaiki postur berdiri dan duduk

20) Menstabilkan tekanan darah tinggi

kempen wajib pakai premium beautiful

kurus cantik

kempen wajib pakai premium beautiful


Ok uolls.. jangan lupa grab 1 set untuk anda.. berbaloi2 sebab SUPERBRAND, WARRANTY SEUMUR HIDUP, boleh pakai up to 15 years..!!! Disulam dengan FAR-INFRA RED RAYS dan banyak lagi ciri2 yang TIADA PADA CORSET BIASA.

Premium Beautiful bukan corset biasa sebab result pada pemakai sentiasa LUAR BIASA..!!!

Do contact me for further details. FREE FITTING & CONSULTATION provided.

010-2311031
FB: Chempaka Mohd Din
IG: @chempakamohddin

Wednesday, 12 November 2014

Karnival Jom Semarak Ilmu Kolej Kominiti Jempol 2014

Assalamualaikum uolls...

Jom ramai2 hadir ke Karnival Jom Semarak Ilmu esok..

chempaka mohd din

Dan temui kami Diamondsisters Top Leader di sana..!!!

chempaka mohd din

Pelbagai pameran dan jualan harga runtuh yang we all sediakan special untuk uolls.. kena cepat2 grab dan ajak ramai kawan2 singgah ke booth kami.. product paling hot dan paling high demand dalam pasaran..!!!

premium beautiful mineral coffee bvsm marine essence

bio seleza bbplus collagen cozuma marine essence

Jangan lupa datang dan grab seberapa banyak promosi yang we all tawarkan. Maybe ada mystery gift untuk yang bertuah ke kan. Sebarang pertanyaan boleh contact me direct

Call/sms/Whatsapp/Telegram
010-2311031
FB: www.facebook.com/chempaka.mohddin
IG: @chempamamohddin

Friday, 7 November 2014

Raikan Cinta Oktober

Assalamualaikum W.B.T...

Syukur2 alhamdulillah.. Tajuk mesti pelik sebab srkarang dah masuk November kan.. Hehe.. By the way 29/10/2014 yang lepas I dengan husband celebrate ulangtahun perkahwinan kami yang ke 4.. Walaupun lambat sikit update tapi tak pe lah.. sekadar nak berkongsi kegembiraan dan sedikit tips rumahtangga bahagia... ngeh3...

chempaka mohd din

Gambar kahwin tahun 2010.. hehe.. Actually celebrate tak lah havoc sangat, gitu2 je.. cuma lebih panjatkan kesyukuran pada Allah SWT sebab masih bernyawa, masih dipanjangkan jodoh kami, hidup penuh cinta dan kasih sayang yang menggunung2 gitteeww.. Alhamdulillah.. alhamdulillah.. Yang paling mengeratkan kasih sayang dalam keluarga pastinya budak kecik ni..........

little girl

chempaka mohd din

Ni lah.. buah hati pengarang jantung hamba.. cik senah masam manis. Dan demi menghargai seorang suami, cewahh.. tunaikanlah wishlist dia nak kan benda ni, something yang memang dia dah lama nak.. cuma my husband ni dia jenis tahan hati.. dulukan perkara yang penting, suka tahan keinginan kecik untuk dapat sesuatu yang lebih besar.. And my husband masam manis jugak yang banyak beri I motivation untuk buat bisnes. Highly spiritual.. hahaha.. seram kan.. And I pun dapatlah something from him.. tahun2 sudah tak ada pun nak present2 ni. Tapi tahun ni rezeki lebih sikit, boleh lah buat sesuatu yang menggembirakan suami isteri gitteeww..


Chempaka mohd din

chempaka mohd din

Macam biasa makan2 akan jadi keutamaan. So we chose makan dekat secret recipe sebab concern anak akan makan apa yang dia boleh makan..


Sedikit tips nak kongsi.. my mom pesan nak rukun damai dalam rumahtangga mesti banyak sabar, sentiasa sokong minat dan cita2 pasangan. Jangan sesekali merendah2kan pasangan depan ibu bapa apalagi depan kawan2.. Bergaduh kecik2 tu biasa lah.. tapi make sure sebagai isteri, walaupun merajuk ke marah ke.. servis dalam rumah tetap kena tiptop. Baru lah husband akan fikir balik apa yang dia dah tertinggal.. haa.. gitteeww..

Apa2 pun doakan lah jodoh kami berpanjangan hingga ke akhir hayat. Ok.. jumpa lagi di entry lain.. babai..!!!

Wednesday, 5 November 2014

Resepi Puding Chocolate Custard

Assalamualaikum uolls...

Rasanya dah lama sangat I tak update resepi kan. Baru2 ni I buat puding custard ni.. Actually dah berpuluh kali buat dah cuma tak pernah pulak nak share kat uolls. So I nak share resepi ni sebab the custard itself sangat2 creamy, soft, smooth, delicate, melt... ape lagi??? Hehehe.. ok lah give it try ya..!!!

resepi pencuci mulut

Bahan2 custard:

1 cawan tepung custard
1.5 cawan air
1.5 cawan susu segar Marigold HL
1 tin jagung krim/kernel
1 tutup esen vanila
6 sudu besar gula
sedikit garam (saya guna garam buluh :))

Bahan2 sos coklat:

1 cawan serbuk koko
3/4 cawan susu pekat
3/4 cawan susu segar/krim

Cara sediakan custard:

1) Campurkan semua bahan custard dalam periuk yang tak digunakan untuk masakan pedas ya.

2) Gaulkan semua sampai tepung custard betul2 sebati bersama dan tak ada sisa di dasar periuk.

3) Masak atas api perlahan selama 30-40 minit sehingga custard pekat dan sedikit mendidih boleh padamkan api.

4) Masukkan dalam mangkuk atau acuan kesukaan dan sejukkan dalam peti sejuk.

Cara sediakan sos coklat:

1) Campurkan semua bahan, pastikan serbuk koko tak bergentel.

2) Rasa sikit sebelum masak atas api. Boleh adjust ikut kesukaan. Nak pahit sikit ke boleh tambah koko, nak milky sikit boleh tambah krim atau susu segar.. terpulang citarasa masing2..

3) Masak atas api perlahan sehingga mendidih.. tutup api dan sejukkan dulu. Then boleh tuang atas custard, sejukkan selama 4-5 jam..

4) Ready to eat.... nyum3...

Monday, 3 November 2014

Kenapa Anda Perlu Kaya Dan Berjaya

7 SEBAB KENAPA ANDA PERLU KAYA DAN BERJAYA


1. Bila Ibubapa anda masih belum MAMPU menunaikan Rukun Islam ke-5 iaitu Menunaikan Haji, siapakah yang akan membantu menunaikan hajat & impian mereka?

Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak ade duit"

2. Bila Ibubapa anda perlukan duit untuk meneruskan sisa2 kehidupan mereka, untuk makan sesuap nasi, seteguk air, siapa yang akan menanggung mereka?

Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak cukup makan."

3. Bila Ibubapa anda sakit, siapa yang akan uruskan bil2 klinik, hospital & kos perubatan mereka? Adakah kita hanya perlu pejamkan mata dan pekakkan telinga? Mereka tidak pernah meminta2 dari kita kerana mereka sangat memahami keadaan kita tetapi kita memahami kah keadaan mereka.

Tergamakkah kita berkata,"aku ada banyak hutang nak kena bayar bulan ni."

4. Bila Ibubapa anda bersedih kesunyian, tiada anak2 datang menjenguk...siapa yang akan pulang menjenguk mereka sedangkan anda asyik sibuk memberi alasan "SIBUK". Kesunyian ibubapa kita dapatkah kita rasai? Mereka hanya perlukan kita beberapa ketika sahaja sebab mereka sudah merasai tak lama lagi mereka akan berhijrah ke alam kubur yang jauh lebih sunyi.

Tergamakkah kita berkata,"aku bukan tak nak balik tapi tak dapat cuti."


5. Bila Ibubapa anda ditaqdirkan meninggal dunia, siapakah yang berada disisinya dan menguruskan jenazahnya? Perhatikan wajah ibu/bapa kita buat kali terakhir sebelum kain kapan menutup wajah mereka adakah wajahnya berada dalam keceriaan atau kesedihan.

Tergamakkah kita berkata,"aku bukan tak nak balik tengok mak/bapak aku masa dia sakit tempohari tapi masa tu aku tengah sibuk sangat."



6. Bila Ibubapa anda sudah tidak mampu menguruskan diri mereka akibat keuzuran, mampukah anda uruskan? Ibubapa kita tidak pernah mengeluh ketika mereka membesarkan kita. Mereka akan lakukan yang terbaik untuk memastikan kita mendapat yang terbaik. Biarpun mereka terpaksa berkorban, bertungkus-lumus, bergolok-bergadai tetapi bila tiba giliran kita dapatkah kita lakukan apa yang seharu
snya kita lakukan demi SEORANG ibu/ayah? Benarlah, ibu/bapa boleh menjaga 10 orang anak tetapi 10 orang anak belum pasti boleh menjaga seorang ibu/ayah.

Tergamakkah kita berkata,"aku sibuk, biarlah adik-beradik aku yang lain uruskan."

7. Bila Ibubapa anda meminta duit untuk membeli sesuatu yang mereka hajatkan, bolehkah anda berikan tanpa sebarang alasan?Ketahuilah....walau apapun kita lakukan untuk ibubapa kita, kita masih belum mampu membalas jasa mereka kerana setitik air susu ibu...setitik keringat ayah....apakah nilainya pada kita?Lupakah kita bagaimana ibubapa kita membesarkan kita? Boleh kita bayangkan bersama2?....Sedarlah saudara/saudari berkhidmatlah untuk kedua ibubapa kita sementara mereka masih hidup....sedarlah berapa hari lagi kita dapat melihat dan bersama ibubapa kita kerana pengorbanan mereka sangat sangat besar pada kita...



Saturday, 1 November 2014

Lets Be Part of Diamondsisters

Check out the sticky poster and scroll down for more interesting entry..





You are all invited to be part of Diamondsisters, involve in Professional Business with extraordinary income from 4-6 figures. Why??

*** Extra Income
*** Solve Financial Problem
*** Time Freedom
*** Money Freedom
*** Free Vacation 2x per year
       5 Star Europe Trip!!!

Its unbelievable.. So much benefits, so much fun in doing business with #diamondsisters. 

What Else??

New Agent on September and October will be rewarded with FREE wristlet from La Pagayo special from me.



Its seldom to have the combo reward:

*** BIG BONUS 4 FIGURES
*** FREE TRIP TO VIENNA & HUNGARY
*** FREE LA PAGAYO WRISTLET

You can only find this with Diamondsisters. Do contact me for details. Change your mind. you may change your life. Its simple, just move your 1st step by appointment. 

See ya with those combo reward..!!!