Friday, 7 November 2014

Raikan Cinta Oktober

Assalamualaikum W.B.T...

Syukur2 alhamdulillah.. Tajuk mesti pelik sebab srkarang dah masuk November kan.. Hehe.. By the way 29/10/2014 yang lepas I dengan husband celebrate ulangtahun perkahwinan kami yang ke 4.. Walaupun lambat sikit update tapi tak pe lah.. sekadar nak berkongsi kegembiraan dan sedikit tips rumahtangga bahagia... ngeh3...

chempaka mohd din

Gambar kahwin tahun 2010.. hehe.. Actually celebrate tak lah havoc sangat, gitu2 je.. cuma lebih panjatkan kesyukuran pada Allah SWT sebab masih bernyawa, masih dipanjangkan jodoh kami, hidup penuh cinta dan kasih sayang yang menggunung2 gitteeww.. Alhamdulillah.. alhamdulillah.. Yang paling mengeratkan kasih sayang dalam keluarga pastinya budak kecik ni..........

little girl

chempaka mohd din

Ni lah.. buah hati pengarang jantung hamba.. cik senah masam manis. Dan demi menghargai seorang suami, cewahh.. tunaikanlah wishlist dia nak kan benda ni, something yang memang dia dah lama nak.. cuma my husband ni dia jenis tahan hati.. dulukan perkara yang penting, suka tahan keinginan kecik untuk dapat sesuatu yang lebih besar.. And my husband masam manis jugak yang banyak beri I motivation untuk buat bisnes. Highly spiritual.. hahaha.. seram kan.. And I pun dapatlah something from him.. tahun2 sudah tak ada pun nak present2 ni. Tapi tahun ni rezeki lebih sikit, boleh lah buat sesuatu yang menggembirakan suami isteri gitteeww..


Chempaka mohd din

chempaka mohd din

Macam biasa makan2 akan jadi keutamaan. So we chose makan dekat secret recipe sebab concern anak akan makan apa yang dia boleh makan..


Sedikit tips nak kongsi.. my mom pesan nak rukun damai dalam rumahtangga mesti banyak sabar, sentiasa sokong minat dan cita2 pasangan. Jangan sesekali merendah2kan pasangan depan ibu bapa apalagi depan kawan2.. Bergaduh kecik2 tu biasa lah.. tapi make sure sebagai isteri, walaupun merajuk ke marah ke.. servis dalam rumah tetap kena tiptop. Baru lah husband akan fikir balik apa yang dia dah tertinggal.. haa.. gitteeww..

Apa2 pun doakan lah jodoh kami berpanjangan hingga ke akhir hayat. Ok.. jumpa lagi di entry lain.. babai..!!!

No comments:

Post a Comment