Wednesday, 1 January 2014

Welcome 2014: Aim Big, Dream Big

Assalamualaikum wbt..

Rasanya belum terlewat nak mengucapkan Selamat Tahun Baru 2014 kepada semua rakyat seluruh dunia.. boleh gitteeww?? Apa yang dah kita lalui sepanjang 2013 sama ada suka atau duka, kemanisan atau kepahitan kita biarkan saja ia berlalu.. jangan menoleh ke belakang lagi. Hidup kita kena sentiasa positif untuk terus melangkah ke hadapan..

goodbye 2013 chempaka mohd din
Detik-detik kemanisan sepanjang 2013
Alhamdulillah.. with new AIM, HOPE, DREAMS, cannot be done with a very good planner betul tak?? The entire life we must do efficiently tak kira apa pun kalau kita boleh susun masa dan priority dengan baik, In Shaa Allah you will manage your life better. So my 2014 begin with this.. taaaddaaaa...

Diary 2014 chempaka mohd din

Kata pepatah, "Gagal merancang bermakna merancang untuk gagal" dengar je pun dah takut.. Siapa yang suka hidup dalam kegagalan betul tak? So plan your work and work n your plan..

WELCOME 2014..!!! 


Its a good start to begin, to build, to change and to improve.. why we suppose to do that? Because of what we have done, what we were gone through 2013.

Who already created success, help others to be succeed like you. Those who cannot push your limit, find someone who succeed to push you up..!!!

Owh my wish list..

wl_wish_list1-chempaka mohd din
  
Without wishlist I will chase nothing.. Jom kita buat wishlist 2014 sebagai push factor untuk kita tetap bersemangat, berusaha, bekerja dengan bijak, dan memperoleh hasil yang diidam2kan.. In Sha Allah.. USAHA, BERDOA, BERIKHTIAR DAN BERTAWAKKAL adalah resepi kejayaan umat islam..

Wish U all the best in 2014..!!!


A Beautiful Day With GLAM

Assalamualaikum and Hi...

On 7th December yang lepas GLAM had organized BIG BIG BIG Event yang julung2 kali diadakan special for beauty and health women, juga bersempena pelancaran Corset terbaru No1 keluaran Syarikat Hai-O Marketing which is Premium Beautiful Elegance di Vivatel Hotel Kuala Lumpur.

A beautiful day with glam 3
By Brazilian Model Dani Maia
 Apa tafsiran uolls tentang CANTIK atau BEAUTY??? Muka yang licin macam telur dikupas? Bentuk badan macam jam pasir? Actually CANTIK ni sangat subjektif kan.. ada mata tengok macam ni cantik, ada mata kata macam ni tak cantik, its a different perception by different people. But why we bother about people? yang penting dalaman kita cantik, hati bersih, rendah diri and so on..

And what if it comes in package?? Dah lah dalaman memang cantik, pandangan mata pun sejuk je.. thats where you put yourself di level mana.. bukan untuk berbangga diri tetapi untuk keyakinan, ketrampilan dan keselesaan serta kesihatan yang optimum.. Wajah cantik tapi pucat lesi pun tak syookk kan???? Ok lah.. Di majlis ni ada peragaan Premium Beautiful Corset but I tak nak share gambar di sini sebab takut mengganggu sensitiviti orang melayu gitu.. more details nak tengok image and so on boleh tanya cik google or uolls boleh klik sini http://www.chempakamohddin.com/2013/11/premium-beautiful-elegance-corset.html 

A beautiful day with glam 1
Pink purple theme at the main entrance
A beautiful day with glam 21
Me and my team together with CDM Hanis Haizi
Next is pertunjukan peragaan dari pereka terkenal tanah air yang diundang khas oleh Founder Green Leaders Academy Malaysia sendiri iaitu CDM Hanis Haizi.. 1st time ni tengok fashion show depan mata.. dulu tengok runway kat TV je kan.. 


A beautiful day with glam 18

A beautiful day with glam 25

A beautiful day with glam 6

Pereka terkenal tanah air, Rizman Ruzaini
A beautiful day with glam 26

Syukur Alhamdulillah.. majlis ni sangat2 best dan grand and bukan calang2 kumpulan boleh organize event seperti ini. We exposed to show our strength in networking business, how we achieve, how we move and how we earn. The best thing is after te event I'd got more idea on how to express beauty on GLAM business, paling best lagi.. jualan Premium Beautiful on December mencecah RM9000.. Syukur..