Monday, 6 January 2014

Gear Up 2014: SM SSM Seminar

Assalamualaikum uolls..

Tahun baru 2014 yang bermakna, gelas yang kosong dipenuhi dengan  jati diri unggul, semangat yang tinggi, motivasi yang kukuh di hati dan usaha yang tak pernah berhenti.. Gitteeww.. Panjang benor mukadimahnya, sebab memang excited sangat. haha..

Last Saturday bertempat di Bukit Kiara Equestrian Resort Kuala Lumpur we all start charging ourselves, our mindsets to fulfill aim and target along the year which is Gear Up 2014: SM SSM Seminar oleh founder of Dynamic Leaders Group iaitu CDM Maisarah Ibrahim. DLG is sub-group di bawah naungan GLAM (Green Leaders Academy Malaysia) juga. maklum saja bilangan Crown Diamond Manager in GLAM semakin bertambah dan kumpulan semakin besar, dengan adanya sub-group lebih mudah untuk monitor kumpulan kan.. Now GLAM telah melahirkan 12 orang Crown Diamond Manager dan 6 daripadanya adalah dari DLG, sangat bangga..!!

gear up 2014 seminar (24)
Usahawan baru Sales manager dan Senior Sales Manager berganding bahu bersama pemimpin Dynamic Leaders Group
Pengisian Seminar pada hari tu membuatkan punggung rasa panas, mendengar perkongsian pemimpin dengan kisah2 kejayaan mereka memang membuatkan kita rasa nak jerit AKU NAK BERJAYA..!! AKU NAK BERJAYA..!!

gear up 2014 seminar (23)
I bertugas sebagai AJK pendaftaran
gear up 2014 seminar (1)
DDM Fatin Noraina sebagai emcee.. seorang guru di Kemaman, lontaran suara bersemangat dan penuh keyakinan

gear up 2014 seminar (5)
Short Workshop.. Diberi tanggungjawab untuk mengetuai dan membimbing kumpulan untuk produk Biovelocity Sleep Mate\
Masa ni memang tak tahu nak kena jadi ketua kumpulan tapi sahut juga cabaran untuk memimpin dan asah kebolehan. Sebab masa akan datang pasti aku akan mempunyai kumpulan besar untuk dipimpin.. MATLAMAT ku sangat jelas. Alhamdulillah aktiviti berkumpulan berjaya dilaksanakan bersama2. Walaubagainana pun hanya 4 dari 10 kumpulan sahaja dipilih untuk present di pentas. Ini bertujuan membina keyakinan diri dan ketrampilan ketika berhadapan dengan orang sekeliling. 

Ada juga talk tentang how can we fully utilize social media marketing as a right tools for business. Yang ni technical sikit, only social media expertise yang boleh create the marketing tru online.

gear up 2014 seminar (4)
Its a group of my partner SSM Zuriyal Hanim

gear up 2014 seminar (18)
Kumpulan yang memenangi acara aktiviti.. Tahniah..
Dan company dah announce pakej ke Shanghai, peluang melancong ke luar negara secara percuma 2x setahun. Kalau nak melancong dengan keadaan surirumah tiada pendapatan tu memang tidak lah kan. Alhamdulillah dapat peluang bersama Hai-O Marketing untuk jana kehidupan yang lebih baik.

Waktu minum dan lunch adalah waktu di mana we all bertukar2 pendapat dan pandangan, ambil tips dari pemimpin dan merancang tindakan dari apa yang dipelajari di seminar.. dan makanan di sini boleh tahan juga.. best..

gear up 2014 seminar (2)

gear up 2014 seminar (6)

gear up 2014 seminar (22)

Sesi petang kami disambung dengan talk dari CDM Maisarah tentang "Jana Volume Dulu Baru Boleh Jana Income". Business bukan semata2 kerana duit tanpi bagaimana kita boleh berkongsi dengan orang lain.. dan we all dikejutkan dengan kehadiran pasangan mentor hebat CDM Hanis Haizi dan suami CDM Razali Zain, talk about Mengejar Impian

gear up 2014 seminar (7)

gear up 2014 seminar (8)

Seminar berakhir jam 5:30 petang dan pulang dengan keyakinan. Orang kata fully charge lah.. Nak berjaya perlu ada kesabaran yang tinggi, usaha yang berterusan dan sentiasa berada di kalangan mereka yang positive dan selalu motivate diri sendiri.

2014 pasti menjanjikan banyak perkara baik dan yang pastinya kejayaan pasti ada bagi mereka yang berusaha..!!!