Tuesday, 1 April 2014

Majlis Bertunang Fatin & Amin

Assalamualaikum wbt..

Syukur alhamdulillah.. dengan izin-Nya dapat lah menulis lagi walaupun today quiet sakit kepala. Tapi macam rasa ok sikit after minum Mineral Coffee.. Uools dah cuba mineral coffee tak?? kalau belum wajib cuba ok. Haaa.. giteww, I lari topic sikit.

Actually nak share last Sunday  punya family event, my sis punya E-day dengan buah hatinya.. Hahaha.. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.

majlis bertunang 2

majlis bertunang 8

majlis bertunang 16

majlis bertunang 23

Banyak lagi gambar actually tapi blog bukan lah album nak bubuh banyak2 dalam ni kan.. more picture boleh visit my facebook album 


Kalau tak boleh bukak boleh add friend dulu.. I am willing to approve.

Syukur pada Allah.. Sama2 kita berdoa mereka kekal hingga selamat diijab kabul.. bahagia di dunia dan di akhirat kelak.. ok, bye2..

Make More Money Workshop by Diamondsisters

Assalamualaikum to all and Hye..!!!

Syukur dapat bersama lagi.. rindu nak menaip laju2.. hahaha.. ok lah, entry kali ni suka lah nak share dengan uolls story or my wonderful journey of weekend gitteeww. Of course last week we all attend special workshop "MAKE MORE MONEY" organized by DIAMONDSISTERS, salah sebuah sub-group dibawah naungan GLAM (Green Leaders Academy Malaysia) bertempat di Sri Manja Boutique Hotel, Indera Mahkota Kuantan.

3m project workshop chempaka mohd din 10
Sangat suka gambar ni.. lovely sangat..
Jom tengok aktiviti2 kitorang sepanjang Workshop..

3m project workshop chempaka mohd din 2
Aktiviti makan tak mungkin ditinggalkan.. ekekeke
3m project workshop chempaka mohd din 7
Marketing Plan Presentation untuk asah ilmu bisnes dan communication skills
3m project launching
Moist Red Velvet Cake for 3m Project launching
3m project workshop chempaka mohd din 16
CDM Roslida M Jani Founder of Diamondsisters melancarkan PROJECT 3M "MAKE MORE MONEY' in 3 MONTHS
Alhamdulillah dah nampak jelas di mata what I have to do for the next 3 month dan dah boleh membayangkan berapa pulak savings diri sendiri dan anak dalam tempoh 3 bulan ni. The best part is buat bisnes dengan GLAM ni we all been guided every single thing, business in teamwork dan persaingan pun sihat.

So something special on that day where my presentation group won the Marketing Plan test.. Hooyyeeaaahhh...!!!! and part yang tak disangka2 is I won The Best Speaker among other speaker. Walhal dulu I bukanlah seorang yang ramah tamah or pandai berkata2 but semua tu I bina di GLAM.. people changed if they want to change betul tak??

vincci pouch accessories
My new pencil case for business
Syukur segalanya berjalan dengan lancar. And so inspired with all leaders CDM Roslida CDM Naemah dan bakal CDM Fatin semua datang dari Terengganu. Saya tercampak kat Melaka tapi boleh je sampai sebab saya NAK.. sebab saya buat apa yang PERLU bukan buat apa yang kita suka. Tak ada orang pun yang suka separate dgn family time weekend but I did sebab PERLU untuk tempoh SEMENTARA SAHAJA. Our leaders pun ada family and career.. Engineer, Teacher, Business tapi they do have what people out there do not have which is FREEDOM.

Hapening group, buat bisnes pun enjoy.. sebab tu ramai career people buat dengan GLAM sebab berkerja tak dapat satisfaction macam buat bisnes.. knowing them was a big thankful to Allah.