Tuesday, 23 June 2015

JANGAN MINUM MINERAL COFFEE..!! : Mungkin Ada Sesuatu Yang Anda Tak Tahu

Assalamualaikum WBT..

Mungkin ada sesuatu yang uolls tak tahu lagi berkaitan mineral coffee, memang betul.. Satu misteri yang akan saya rungkai dalam entry ni.

BAHAYA MINERAL KEPADA PESAKIT BUAH PINGGANG

Buah pinggang ni paling penting untuk mengekalkan keseimbangan kimia dalam cecair tubuh kita (proses hemeostasis) Setiap buah pinggang mengandungi lebih sejuta struktur berbentuk bola kecil yang dinamakan glomeruli. Glomeruli terletak di cortex atau bahagian luar buah pinggang. Fungsinya ialah menapis cecair mengandungi glukos, asid amino, garam dan bahan kotoran daripada darah. Thats why penjagaan buah pinggang sangat2 penting. 


Buah pinggang je yang mampu buat proses ni sebab darah daripada arteri renal masuk ke buah pinggang dengan tekanan yang kuat. And then memaksa cecair tadi ke medulla melalui heberapa tiub kecil yang dikelilingi oleh saluran darah yang meresapkan zat dan air yang diperlukan tubuh. So darah yang ditapis tadi akan keluar daripada buah pinggang melalui saluran renal dan membuat pusingan semula. Cecair yang ditapis ni mengandungi bahan kotoran yang terkumpul di dalam pundi-pundi kencing dan dikeluarkan melalui air kencing.

sakit buah pinggang
Keadaan buah pinggang yang sudah tidak boleh berfungsi

BAYANGKAN JIKA BUAH PINGGANG GAGAL BERFUNGSI

Apabila seseorang menghidap penyakit buah pinggang yang kronik, ia akan sakit teruk selama beberapa bulan dan berisiko menghidap anaemia. Buah pinggang terus mengeluarkan air kencing namun gagal mengeluarkan bahan kotoran atau menyerap bahan yang berguna. Kegagalan buah pinggang kronik disebabkan beberapa penyakit seperti jangkitan kronik, diabetes atau penyakit berkaitan saluran jantung dan paru2.. BAHAYA KAN??



Kerana itu pesakit buah pinggang tidak digalakkan mengambil mineral coffee, di khuatiri garam buluh yang tinggi mineral yang terkandung dalam mineral coffee tadi tidak boleh ditapis lagi oleh buah pinggang dan boleh membahayakan pesakit.. JELASS??

MINERAL COFFEE ADALAH COFFEE TERBAIK..!!!

Walaubagaimana pun bagi yang tidak mengalami masalah buah pinggang, mineral coffee adalah coffee terbaik yang WAJIB kita amalkan sebagai salah satu makanan tambahan yang memberi banyak kebaikan kepada tubuh badan kita.

Kandungan lebih 77 jenis mineral baik dari garam buluh berupaya mengekalkan badan kita kepada beralkali lemah sebab badan berasid lebih berisiko untuk mendapat penyakit kronik. Di samping tu banyak kelebihan2 yang tidak ada dalam kopi lain di pasaran seperti bantu untuk stabilkan gula dalam darah, mengurangkan asid perut (gastrik), menstabilkan tekanan darah tinggi, batuk & asma, mengenyangkan perut bagi yang nak kurus dan macam2 lagi.
kebaikan mineral coffee

kebaikan mineral coffee
Antara kebaikan mineral coffee yang menyumbang kepada kesihatan yang baik
rara asna mineral coffee
My promoter Rara Asna.. hehehe
Apapun mineral coffee tetap yang terbaik..!!! Dari segi aroma, rasa yang menusuk qalbu dan yang paling penting manfaat yang kita dapat untuk kekalkan kesihatan yang baik. Hopefully uolls dapat info yang berguna.

Grab promosi Ramadan only RM52 for 2 boxes. Jimat RM8..!! Valid until 28 June 2015 sahaja ok.. Or other products promotion sepanjang Ramadan boleh click sini


Instagram : @chempakamohddin
Facebook : Chempaka Mohd Din
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 010-2311031




No comments:

Post a Comment